אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדברים שהכי כדאי לעשות כשאי אפשר לצאת צילום: גטי

הדברים שהכי כדאי לעשות כשאי אפשר לצאת

לגלות אוצר של קלאסיקות ביוטיוב, לקרוא עם הילדים ממיטב הסופרים, ולהכין ארוחה טבעונית ומזינה. עושים לביתנו

30.04.2020, 07:58 | כתבי כלכליסט

אינסטגרם

ימים לבנים

 

ת"א. צילום של עודד בלילטי , צילום: עודד בלילתי ת"א. צילום של עודד בלילטי | צילום: עודד בלילתי ת"א. צילום של עודד בלילטי , צילום: עודד בלילתי

 

הצלם זוכה הפוליצר עודד בלילטי העובד בסוכנות הידיעות הבינלאומית אי-פי מתעד בכישרון רב גם בפיד שלו (odedbalilty) את ימי הקרונה בתל אביב הריקה, מגרשי המשחקים המיותמים, ולוחות שלטי החוצות הלבנים הנקיים מפרסומות. הצלם הלונדוני רובי לורנס (robbiel1) מצליח לתפוס בעדשת המצלמה שלו תחושות, הבעות פנים, דמויות ממוסכות, את הפרטים הקטנים של החיים עצמם. לא מכבר העלה כמה צילומים שעשה בנפולי, "הנפוליטנים", וגם בתל אביב הוא ביקר בימים אחרים ותיעד את אנשיה. הצלמים של קואופרטיב הצלמים היוקרתי מאגנום (magnumphotos) מביאים את נקודת המבט שלהם בצד עדכונים מהעולם: כוחות החירום המחטאים ערים ריקות באיטליה, קהילות מודאגות באפריקה, ותקוות מצולמות בימי סגר עולמי.

עילית מינמר

ילדים

לא מפסקים לקרוא

 

“ארץ יצורי הפרא". לינקים והמלצות “ארץ יצורי הפרא". לינקים והמלצות “ארץ יצורי הפרא". לינקים והמלצות

 

"מה פה קורא פה?" היא קבוצת פייסבוק שנפתחה באמצע מרץ כדי להמליץ, לעניין, להקריא, ללמוד ולדבר על כל דבר שקשור בספרי ילדים ונוער. מעבר להמלצות על ספרים שניתנות גם על ידי סופרים, עורכים, וגם על ידי הילדים עצמם, מתקיימת בכל יום שעת סיפור יומית בה כמעט תמיד מקריא המחבר עצמו קטעים מספרו (אפילו בהשתתפות דוד גרוסמן). בנוסף, יש בקבוצה המלצות ולינקים לפודקאסטים בנושא ספרות ילדים, הפניות לפעילויות כתיבה ואיור (למשל, דפי צביעה שיצר המאייר אביאל בסיל), לינקים להקראה של קלאסיקות ביו טיוב (״חתול תעלול״, ״ארץ יצורי הפרא״), והרבה עובדות מסקרנות על ספרים. בקיצור, כל מה שילדים שאוהבים לקרוא צריכים, במקום אחד. facebook.com/groups/853292585183936

רעות ברנע

קולנוע

פנינים בחינם

“כוכב נולד". תסריט של דורותי פרקר , צילום: Selznick International Pictures “כוכב נולד". תסריט של דורותי פרקר | צילום: Selznick International Pictures “כוכב נולד". תסריט של דורותי פרקר , צילום: Selznick International Pictures

 

מחפשים סרטים טובים לראות וכבר מיציתם את כל מה שיש בנטפליקס? דפדפו קצת באוצר הבא: ערוץ יו-טיוב המוקדש לסרטים שהם "נחלת הכלל", כלומר כאלה שהזכויות שלהם פגו ולא חודשו על ידי בעליהם ולכן הצפייה בהם חוקית לחלוטין. רוב הסרטים נידחים וקיוקיוניים, אבל הערוץ מכיל גם כמה פנינים שמפתיע למצוא שם. למשל: הגרסה המקורית של "כוכב נולד" בבימויו של וויליאם וולמן, ועם תסריט מאת דורותי פרקר (בגרסה הזאת מסופר על שחקני קולנוע ולא זמרים); או "חתונה מלכותית", המיוזיקל עם פרד אסטר שביים סטנלי דונן שנה לפני "שיר אשיר בגשם"; או "נא להכיר: ג'ון דו" המופתי של פרנק קפרה (עם גארי קופר) ו"אישי גודפרי" של גרגורי לה-קאבה, שתי קומדיות על פערי מעמדות ועל עוני, שנראה שיהיו עכשיו שוב רלוונטיות. ויש שם גם מקבץ מסרטים שביים והפיק רוג'ר קורמן. בקיצור, פסטיבל קלאסיקות. https://tinyurl.com/y4atzmp5

יאיר רוה

מופע

על קפה עם פיבי

 

וולר ברידג וולר ברידג' | צילום: גטי וולר ברידג

 

מופע היחיד של פיבי וולר ברידג', "פליבג", שהוצג לראשונה ב-2013 בפסטיבל אדינבורו ונהפך לסדרה המהממת על חייה של רווקה צעירה, המתמודדת עם אהבה ואובדן, ומנהלת קשר אישי עם הקהל שלה, מוצע כעת לצפייה אונליין. המופע עלה החודש לאמזון פריים במטרה להפיג את השיעמום והבדידות של הצופים הכלואים בביתם, וכל ההכנסות מהצפייה יועברו כתרומה לארגונים המטפלים בחולים בקורונה בבריטניה. הייחוד של "פליבג" ושל פיבי וולר ברידג' הוא הקשר הבלתי אמצעי שהיא מנהלת עם הקהל שלה, גם אם זה דרך המסך, אבל בוודאי כשזה מעל הבמה. היא מדברת אליו כחברה אל חברים, ומספרת באופן מגלגל מצחוק על חייה האישיים. אם יש משהו שחסר בימים אלה זה שיחה טובה עם חברה, ובאין אפשרות לעשות זאת על קפה, פנים אל פנים, אפשר לעשות זאת עם חברה רחוקה בצפייה אונליין.

רותה קופפר

מתכון

בטטה במילוי קינואה, עשבים וקארי קוקוס

השפית סוכי (רותם) שפירא, "באנה"

 

  , צילום: אנטולי מיכאלו צילום: אנטולי מיכאלו   , צילום: אנטולי מיכאלו

מצרכים:

  • 2 בטטות
  • 350 גרם קינואה
  • מים רותחים
  • 8 עלי קפיר ליים
  • מקל סלרי
  • חצי לימון
  • בצל סגול
  • חופן כוסברה
  • רבע פלפל צ'ילי ירוק חריף
  • מלח פלפל
  • מיץ לימון
  • שמן זית
  • 3 פחיות קרם קוקוס (עם אחוז שומן גבוה)
  • 2 מקלות למון גראס

• 5*5 סנטימטר ג׳ינג׳ר

• אגוזי לוז קלויים

אופן ההכנה:

 

בטטות: לתנור שחומם ל־180 מעלות, מכניסים שתי בטטות בגודל בינוני (כ-500 גרם אחת) בשלמותן, על נייר אפיה, למשך כשעה או עד שקרמל מבעבע מהבטטות לנייר והקליפה פציחה.

קינואה: בסיר קטן קולים 350 גרם קינואה במשך כדקה להופעת ריח נעים ואגוזי. מוסיפים 525 מ״ל מים רותחים, 4 עלי קפיר ליים יבשים. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים רבע שעה. מכבים ומשאירים סגור לעוד כחמש דקות.

סלסה עשבים: קוצצים דק סלרי, חצי לימון, רבע בצל סגול, חופן כוסברה, רבע פלפל צ׳ילי ירוק חריף. מתבלים במלח, פלפל, מיץ לימון, ומכסים בשמן זית. מוציאים את עלי הקפיר ליים מהקינואה ומערבבים עם הסלסה .

קארי קוקוס: בסיר רחב שמים את קרם הקוקוס, חצי בצל, שן שום מעוכה, 4 עלי קפיר ליים, 2 מקלות למון גראס שלמים מעוכים, 5*5 סנטימטר ג׳ינג׳ר מקולף חתוך גס, חצי צרור כוסברה, כף מלח, כפית פלפל שחור. מביאים לרתיחה מנמיכים עד לצמצום לחצי מהכמות ולמרקם סמיך. מסננים במסננת דקה לקבלת קרם לבן עשיר.

רעות ברנע

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות