אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בזכות הניסוי המוצלח בתרופה לקורונה - מדד נאסד"ק זינק ב-3.6% צילום: איי אף פי

דיווח שוטף

בזכות הניסוי המוצלח בתרופה לקורונה - מדד נאסד"ק זינק ב-3.6%

ה-FDA רוצה לאפשר את התרופה של גיליאד לחולים במהירות האפשרית, מניית חברת הביופארמה טיפסה ב-5.7%; לאחר הדוחות - גוגל זינקה ב-8.8%, בואינג ב-6.2%; כלכלת ארה"ב התכווצה ברבעון הראשון בקצב שנתי של 4.8%, הירידה החדה ביותר מאז משבר 2008; הפד הותיר כצפוי את הריבית על 0%; מחיר הנפט האמריקאי התאושש מעט וטיפס ל-15 דולר לחבית; לאחר הנעילה - דוחות פייסבוק ומיקרוסופט

29.04.2020, 23:03 | נועם לנדמן

שנגחאי האנג סנג  פוטסי דאקס קאק

23:00 - למרות נתוני הצמיחה הגרועים מאז 2008 שפורסמו טרם המסחר בניו יורק, בסופו, נרשמו עליות חדות בעקבות הודעת גיליאד על הצלחה בתרופה שהיא מייצרת לחולי קורונה: מדד נאסד"ק זינק ב-3.6%, S&P 500 קפץ ב-2.6% ודאו ג'ונס התחזק ב-2.2%. מניית גיליאד קפצה ב-5.7%. לאחר דוחות - גוגל זינקה ב-8.8%, בואינג ב-6.2%. לפני שעתיים הודיע הפד כי הוא משאיר את הריבית האפסית על כנה, עד לחזרה מלאה לתעסוקה. בלטו חברות כרטיסי האשראי, ובראשן מאסטרקרד שקפצה ב-7.2%, לאחר דוחות. חברות התעופה והתיירות המריאו - יונייטד ואמריקן איירליינס זינקו סביב 12%.

22:30 - ה-FDA (מנהל המזון והתרופות האמריקאי) הודיע כי הוא מנהל שיחות מתמשכות עם חברת גיליאד לאפשר במהירות המיידית לחולי קורונה את התרופה (remdesivir) שהיא מייצרת - נאסד"ק מזנק כבר ב-4%.

22:15 - מתחזקות מעט העליות בניו יורק לאחר הודעת הפד על הותרת הריבית על 0%: מדד נאסד"ק מטפס כבר ב-3.8%, S&P 500 ב-3%, ודאו ג'ונס ב-2.6%.

21:30 - הנפט מסוג WTI זינק ב-22% לרמה של 15.1 דולר לחבית - עלייה ראשונה אחרי שני ימי מסחר במגמה שלילית. מוקדם יותר פורסם כי מלאי הנפט הגולמי האמריקאי טיפס אמנם ב-9 מיליון חביות בשבוע שעבר (שהסתיים ב-24 לאפריל), ורשם עלייה רצופה של 14 שבועות במלאים, אך התחזיות עמדו על עלייה של 9.8 מיליון חביות. יחד עם זאת, הנפט צפוי לרשום שבוע נוסף של ירידות חדות. הברנט טיפס ב-10.2% לשווי של 22.57 דולר לחבית.

21:00 - הבנק המרכזי בארה"ב הודיע הערב כי החליט להשאיר את הריבית על 0%, בהתאם לתחזיות. שיעור הריבית ימשיך לעמוד על הטווח שבין 0%-0.25% עד להתאוששות הכלכלית מהמשבר, קרי שיפור ניכר באבטלה ועד שהאינפלציה תגיע ליעד של 2%, כך הודיע הבנק המרכזי.

"המשבר הבריאותי המתמשך משפיע בכבדות על הכלכלה, התעסוקה והאינפלציה בטווח הקרוב, ואף בטווח הבינוני", כך לדברי הפד. "הנגיף והצעדים שננקטו כדי לבלום את הנגיף הביאו לנסיגה חריפה בפעילות הכלכלית ולזינוק באבטלה", הוסיף. 

יו"ר הפד פאוול, צילום: איי אף פי יו"ר הפד פאוול | צילום: איי אף פי יו"ר הפד פאוול, צילום: איי אף פי

19:55 - מחיר הזהב נחתך היום ב-0.4% (6.6 דולר) לשווי של 1,715.60 דולר לאונקיה. זאת, על רקע העליות בוול סטריט בשל תקוות המשקיעים למציאת תרופה לקורונה.

19:10 - חברת הנסיעות המשותפות הפופולארית ליפט Lyft תפטר 17% מעובדיה - 982 איש. בנוסף ליפט תקצץ בשכר העובדים החל מחודש מאי. המניה קופצת ביותר מ-4%.

אפליקציית ליפט, צילום: בלומברג אפליקציית ליפט | צילום: בלומברג אפליקציית ליפט, צילום: בלומברג

18:50 - גיליאד הקפיצה גם את בורסות אירופה, שדשדשו טרם הודעת חברת הביופארמה כי ערכה ניסוי מוצלח בתרופה לקורונה: מדד דאקס הגרמני זינק ב-2.9%, פוטסי הבריטי טיפס ב-2.7% וקאק הצרפתי ב-2.2%. בורסת מדריד המריאה ב-3.2%. דויטשה בנק זינק היום ב-12% (נסק ביותר מ-28% בשלושה ימי המסחר האחרונים). עוד בפרנקפורט - BMW ופולסווגן קפצו ביותר מ-6%. איירבוס המריאה ב-10.4% בפריז, רנו זינקה כמעט ב-8%, פיז'ו מעל ל-5%. בלונדון נסקו מניות התיירות - קארניבל נסקה ב-16.5%, TUI ב-11%. באנרגיה - BP קפצה ב-11.6%, ברכב - רולס רויס זינקה כמעט ב-12%.

18:45 - מלאי הנפט הגולמי האמריקאי טיפס ב-9 מיליון חביות בשבוע שעבר (שהסתיים ב-24 לאפריל), מעט מתחת לתחזיות שעמדו על עלייה של 9.8 מיליון חביות יחד עם זאת, מדובר בעלייה רצופה של 14 שבועות במלאים. ה-WTI קופץ כמעט ב-30% לשווי של 16 דולר לחבית.

18:10 - תשואת אג"ח ארה"ב ל-10 שנים יורדת ב-1 נק' בסיס, למעשה כמעט יציבה, על רקע נתוני הצמיחה הגרועים מאז 2008, בשילוב אופטימיות המשקיעים למציאת תרופה לקורונה.

במט"ח: הדולר נחלש על רקע העליות בבורסות - יורד מול היורו ב-0.3% למחיר של 1.08 דולר. מול הפאונד יורד המטבע האמריקאי ב-0.1% ל-1.24 דולר.

17:50 - ג'נרל אלקטריק דיווחה על ירידה של 8% בהכנסות ברבעון הראשון וצופה כי הרבעון הנוכחי יהיה גרוע יותר בשל המשבר - המניה נחתכת ב-2%: ההכנסות עמדו ברבעון על 20.524 מיליארד דולר. הרווח הנקי עמד על 5 סנט למניה, מתחת לתחזיות שעמדו על 8 סנט למניה. עוד חדשות רעות לתאגיד רב הסקטורים - רשם מחיקה של מיליארד דולר בהיקף המזומנים.

המנכ"ל לארי קאלפ Larry Culp אמר כי "השפעת הקורונה על תוצאותינו ניכרת ברבעון, במיוחד בחטיבת תעופת החלל שלנו". עוד מסרו בחברה כי הרבעון הנוכחי יושפע לחלוטין מהנגיף (בניגוד לרבעון הראשון שרק שליש-חצי ממנו הושפע מהנגיף) ועל כן צפוי רבעון שני גרוע מהראשון.

מפעל ג מפעל ג'נרל אלקטריק בארה"ב | צילום: בלומברג מפעל ג

17:30 - העליות בניו יורק מתחזקות בשל תקוות המשקיעים למציאת תרופה לקורונה: נאסד"ק כבר מזנק ב-3%, S&P 500 ב-2.2% ודאו ג'ונס ב-2%.

17:05 - לצד העליות במדדים וברוב הסקטורים בוול סטריט, נמשך גם שיטפון נתוני המאקרו בארה"ב, שמזכירים למשקיעים לא לשכוח את הנזק הכלכלי ההיקפי שנגרם מהנגיף: והנה, מכירות בתים בהמתנה (שינוי במספר הבתים בעלי חוזי רכישה חתומים שעדיין ממתינים לביצוע העסקה בפועל) בארה"ב צנחו ב-21% בחודש מרץ לעומת פברואר - הירידה החדה מאז 2011, וצללו ב-16% לעומת הממוצע השנתי. יחד עם זאת, בשוק הנדל"ן האמריקאי מאמינים כי מחירי הבתים דווקא יעלו בהמשך השנה, בגלל המחסור היחסי בבתים למכירה בתקופת הקורונה שמשביתה פעילויות עסקיות כמו זו.

בית למכירה בארה"ב, צילום: שאטרסטוק בית למכירה בארה"ב | צילום: שאטרסטוק בית למכירה בארה"ב, צילום: שאטרסטוק

17:00 - גם מניות הפיננסיים רושמות יום ירוק - בכרטיסי האשראי: מאסטרקארד, שפרסמה את תוצאותיה מזנקת ב-7.5%, ויזה ואמריקן אקספרס מתחזקות ב-5%. בנקים ובתי השקעות: ג'יי פי מורגן צ'ייס וגולדמן זקס מטפסים ביותר מ-3.5%.

16:45 - הנפט מתקן מעט את ההתרסקות מאמש ומטפס על רקע התוכניות להשיב את הכלכלה לשגרה מוקדם מהצפוי: מחיר החוזים על ה-WTI לחודש יוני מתחזק כמעט ב-27% לשווי של יותר מ-15.5 דולר לחבית. הברנט עולה ב-1.2% ל-23 דולר לחבית. יחד עם העלייה במחירי הנפט נרשמות עליות חדות במניות התעופה והקרוזים - יונייטד ואמריקן איירליינס מזנקים סביב 10%, כמו גם קארניבל ורויאל.

16:30 - המסחר בוול סטריט נפתח בעליות חדות, לאחר שחברת הביופארמה גיליאד Gilead Sciences שוב הוציאה הודעה על ניסוי מוצלח בתרופה לקורונה: מדד דאו ג'ונס קופץ ב-1.9%, נאסד"ק מזנק ב-2.3%, ו-S&P 500 מטפס ב-2%. גיליאד מזנקת ביותר מ-6%, בואינג קופצת ב-4% למרות דוחות מאכזבים. מאסטרקארד עולה ב-5.5% לאחר דוחות.

16:00 - גיליאד Gilead Sciences ממריאה בטרום ושוב מפיחה אופטימיות בוול סטריט, לאחר שהודיעה על תוצאות חיוביות בתרופה שלה רמדסיביר, לקורונה - המניה מזנקת במעל ל-10%. החברה מסרה כי קיבלה מידע מהמכון הלאומי למחלות אלרגיות וזיהומיות, לפיו הניסוי שערך ברמדסיביר עמד ביעד המרכזי שלו. במקביל פרסמה כי 52% מהמשתתפים שהיו במצב קשה בסדרת טיפולים בת חמישה ימים שערכה השתחררו לבתיהם

15:55 - מאסטרקארד קופצת בטרום כמעט ב-4%, לאחר דוחות רבעוניים שעקפו את התחזיות - חברת כרטיסי האשראי רשמה הכנסות של 4.01 מיליארד דולר ברבעון הראשון של 2020, מעל הצפי שעמד על 4 מיליארד דולר. הרווח הנקי עמד על 1.83 דולר למניה, לעומת 1.75 דולר למניה.

מאסטרקארד, צילום: רויטרס מאסטרקארד | צילום: רויטרס מאסטרקארד, צילום: רויטרס

15:40 - כלכלת ארה"ב התכווצה ברבעון הראשון בקצב שנתי של 4.8%, גרוע מהתחזיות שעמדו על התכווצות של 3.5%. מדובר בנתון שלילי ראשון בצמיחה מאז הרבעון הראשון של 2014, אז נרשמה התכווצות של 1.1%. בנוסף, מדובר בירידה החדה מאז הרבעון הרביעי של 2008, אז נרשמה התכווצות של 8.4%, בתקופת המשבר האחרון שפקד את השווקים.

15:15 - בואינג כצפוי רשמה רבעון ראשון מאכזב - אך המניה מטפסת בטרום המסחר בניו יורק ביותר מ-4%: יצרנית המטוסים מציגה הפסד של 641 מיליון דולר, גרוע מהתחזיות. בנוסף רשמה החברה ירידה חדה בהיקף המזומנים בסך 4.3 מיליארד דולר: הצפי עמד על הפסד של 1.36 דולר למניה, אך בואינג רשמה הפסד של 1.7 דולר למניה. ההכנסות ברבעון עמדו על 16.91 מיליארד דולר, מתחת לתחזיות שעמדו על 17.28 מיליארד דולר.

13:40 - עוד לפני החלטת הריבית היום בערב - יפורסמו ב-15:30 שעון ישראל נתוני הצמיחה של ארה''ב לרבעון הראשון. הצפי הוא להתכווצות בקצב שנתי של 4% בכלכלה האמריקאית. עם זאת מדובר ברבעון אשר רובו לא הושפע ממשבר הקורונה. ברבעון השני של השנה הצפי הוא להתכווצות עמוקה בהרבה באזור של 30%.

אם ההערכות לגבי הרבעון הראשון יתממשו, מדובר בשיעור החד ביותר מאז המשבר הפיננסי של 2008-9 לנוכח הצעדים שננקטו לבלום את התפשטות נגיף הקורונה והובילו לסגירה כמעט מוחלטת של המדינה. כתוצאה מכך תסתיים תקופת ההתרחבות הארוכה ביותר בהיסטוריה של ארה"ב.

ההתכווצות הצפויה בתמ"ג תשקף את הצניחה בפעילות הכלכלית בשבועיים האחרונים של מרץ, אז גם נוספו מיליוני אנשים למעגל האבטלה. היום (ד') מתוכנן משרד המסחר האמריקאי לפרסם את הערכה הראשונה לנתוני התמ"ג עבור הרבעון הראשון, שצפוים לחזק את ההשערות שארה"ב בדרך למיתון חריף.

ארה"ב, צילום: רויטרס ארה"ב | צילום: רויטרס ארה"ב, צילום: רויטרס

"הכלכלה נמצאת בצניחה חופשית, ואנחנו עלולים להיקלע למצב חמור יותר ממיתון עמוק", מעריך סונג וון סוהן, מרצה לכלכלה באוניברסיטת לוילה מרימונט בלוס אנג'לס. "עוד מוקדם בשלב זה לדבר על התאוששות, צפויות פשיטות רגל של הרבה עסקים קטנים ובינוניים".

לפי ההערכות, התמ"ג התכווץ ברבעון האחרון בשיעור שנתי של 4% בשל ירידות בצריכה הפרטית ובהשקעות העסקיות. התחזית היא לירידה של 17% בצריכה הפרטית המייצגת כשני שלישים מהפעילות הכלכלית. הירידות הללו יקזזו על עליות צפויות בנדל"ן בהוצאות הממשלתיות ובירידה בייבוא. אם התחזיות יתממשו תהיה זו הירידה החדה ביותר בתמ"ג מאז הרבעון הראשון של 2009.

להערכתו של קווק פינג טסאנג מאוניברסיטת וירג'יניה טק, התמ"ג נחתך בקרוב ל-1.2 טריליון דולר מאז החל הסגר בחלקים בארה"ב ב-19 במרץ ועד ל-15 באפריל. מדובר בירידה של 26% בתוצר לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

12:15 - הבורסות באירופה נסחרות בעליות שערים ברובן, בעוד השוק מוצף בדו"חות רבעוניים של החברות, והמשקיעים ממתינים להחלטת הבנק הפדראלי בארה"ב. מדד סטוקס 600 לאירופה לא רושם כמעט שינוי, בעוד שמניות חברות הנפט והגז והבנקים מתחזקות ב-1.2% ואילו מניות חברות הבריאות נחלשות ב-1%. שוקי ההון ברחבי העולם ממתינים לסיום פגישת קובעי המדיניות בפד בהמשך היום, אף שההערכה היא כי הבנק המרכזי לא יכריז על נקיטת צעדים חדשים. בורסות אסיה ננעלו בעליות - שנגחאי טיפסה ב-0.4% והאנג סנג עלה ב-0.3%. טוקיו הייתה סגורה לרגל חג לאומי.

בינתיים בארה"ב, החוזים העתידיים נסחרים בעליות, על רקע ההמתנה להודעת הפד ובמקביל לפתיחה הדרגתית של הכלכלות. ההודעה צפויה להתפרסם היום בשעה תשע בערב (שעון ישראל). עוד צפויים להתפרסם היום נתוני הצריכה הפרטית והייצור בשבדיה עבור חודש אפריל. הנתונים הללו מסקרנים מכיוון שבשבדיה לא הטילו סגר מוחלט כמו בשאר הכלכלות הגדולות באירופה. גם מדד אמון הצרכנים של גוש היורו לחודש אפריל עתיד להתפרסם היום.

יו"ר הפד ג יו"ר הפד ג'רום פאוול | צילום: איי אף פי יו"ר הפד ג

בנוסף לכך, לא מעט חברות גדולות, ביניהן איירבוס, דויטשה בנק, ברקליס ופולקסווגן מפרסמות היום את דו"חות הרבעון הראשון. ברקליס כבר דיווח על ירידה של 42% ברווח לבעלי המניות בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. בדומה, דויטשה בנק דיווח על הפסד של 43 מיליון יורו והקצה 260 מיליון יורו לכיסוי הפסדים כתוצאה מהקורונה. מניית הבנק עולה ב-2.7%. לעומת זאת, מניית IAG חברת האם של בריטיש איירוויז נופלת ב-6.5% לאחר שתוצאות הרבעון פספסו במידה ניכרת את התחזיות ופרסמו תחזית קודרת לרבעון השני.

11:10 - פורד פרדמה דוחות קשים לרבעון הראשון ומעריכה כי ההפסד ברבעון השני צפוי להעמיק ליותר מ-5 מיליארד דולר. ענקית הרכב האמריקאית עברה להפסד של 2 מיליארד דולר ברבעון הראשון, לעומת רווח של 1.1 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד. המנכ"ל אמר עם פרסום הדוחות: "מעולם לא הייתה לי תוכנית עסקית בשם מגפה". החברה מתכננת לפתוח מחדש את מפעליה באמצע מאי. 

פורד, צילום: 23ford.com פורד | צילום: 23ford.com פורד, צילום: 23ford.com

9:45 - איירבוס, יצרנית המטוסים האירופית, פרסמה את תוצאות הרבעון הראשון של 2020 שהושפע ממשבר הקורונה שפוגע בענף התעופה. הכנסות החברה נפלו ב-15% ל-10.631 מיליארד יורו, לעומת 12.5 מיליארד יורו ברבעון המקביל אשתקד, על רקע "המשבר החמור ביותר שתעשיית התעופה חוותה בהיסטוריה שלה". החברה עברה להפסד של 481 מיליון יורו, לעומת רווח נקי של 40 מיליון יורו ברבעון המקביל בשנה שעברה

8:40 - עליות שערים נרשמות הבוקר (ד') בבורסות אסיה, על רקע הציפייה להחלטת הבנק הפדראלי המרכזי בארה"ב בנוגע לריבית, שאמורה להתקבל בהמשך היום (ד').

מדד שנגחאי המשולב מתחזק ב-0.5% בשעה זו, בעוד שמדד שנזן המשולב עולה ב-0.118%, ואילו מדד הנג סנג של הונג קונג מטפס ב-0.2%. במקביל, מדד קוספי בדרום קוריאה עולה ב-0.86% ובאוסטרליה נרשמה עלייה של 1.15%. ביפן לא מתקיים מסחר היום בשל חג לאומי (יום ההולדת של הקיסר Shōwa, המוכר בשם הירוניטו, ששלט בין 1926 ל-1989). מדד MSCI לאסיה, שאינו כולל את יפן, עולה ב-0.9%.

סמסונג, ענקית האלקטרוניקה הדרום קוריאנית, דיווחה על רווח נקי בגובה 4.9 טריליון וון (בסביבות 4.01 מיליארד דולר) עבור הרבעון הראשון. עם זאת, התוצאות היו מתחת לתחזיות האנליסטים, שציפו לרווח של 5.1 טריליון וון. בחברה אף ציינו כי הרווחים צפויים לרדת ברבעון השני לעומת התקופה המקבילה אשתקד בשל השלכות התפשטות מגיפת הקורונה שפוגעת בביקוש למוצרים.

סמסונג גלקסי A70, צילום: ניצן סדן סמסונג גלקסי A70 | צילום: ניצן סדן סמסונג גלקסי A70, צילום: ניצן סדן

בהמשך היום (21:00 שעון ישראל) צפויה להתקבל בארה"ב החלטת הפד בנוגע לריבית. "אנחנו לא מצפים שהבנק המרכזי ינקוט בפעולות, שכן הוא כבר אימץ מדיניות הקלה חסרת תקדים בפגישות חירום שקיים, החל מהורדת הריבית קרוב לאפס ועד להרחבת הנזילות וההלוואות", כתבו האנליסטים מבנק מיזוהו (Mizuho Bank). "קרוב לוודאי שבבנק יעריכו את השפעת הפעולות שכבר ננקטו, וייתכן שפשוט יסבירו את מגוון המנגנונים שהוקמו", הוסיפו. עוד ציינו האנליסטים כי הפד קרוב לוודאי שישמור על מדיניות הקלה אגרסיבית.

מחירי הנפט עלו במסחר באסיה. מחיר נפט מסוג ברנט עלה ב-4.35% ל-21.35 דולר לחבית, בעוד שחוזים עתידיים שנסחרים בארה"ב טיפסו ב-14.75% ל-14.16 דולר לחבית.

אמש, בתום יום תנודתי, ננעל המסחר בניו יורק בירידות שערים: מדד דאו ג'ונס ירד ב-0.1%, נאסד"ק ירד ב-1.4% ו-S&P 500 נחלש ב-0.5%; אלפבית ירדה ב-3% לפני פרסום הדוחות.

תגיות