אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מטופלי קנאביס לבג"ץ: "המצב הכלכלי והמחירים הגבוהים הרחיקו את הטיפול מהישג ידנו" צילום: בלומברג

מטופלי קנאביס לבג"ץ: "המצב הכלכלי והמחירים הגבוהים הרחיקו את הטיפול מהישג ידנו"

מטופלי הקנאביס הרפואי הלינו לבג"ץ על מחירי הקנאביס הרפואי. דנה בר און, יו"ר עמותת מטופלי הקנאביס הרפואי: "גם בעת בה כל העולם מגלה שלבריאות אין מחיר, חברות הקנאביס ומשרד הבריאות עיוורים למצוקת המטופלים"

01.05.2020, 18:12 | צלי גרינברג
מטופלי הקנאביס הרפואי מבקשים מבג"ץ להרחיב את צו הקפאת רפורמת הקנאביס של משרד הבריאות, שצפוי לפוג ב-15 למאי השנה, ולדרוש ממשרד הבריאות ומהחברות את הוזלת המוצרים.

קראו עוד בכלכליסט

הבקשה נכתבה במסגרת תגובה שהגישה עמותת מטופלי הקנאביס הרפואי לבג"ץ אתמול (ה') בערב, לאחר שהמדינה ביקשה מבית המשפט העליון לדחות את תשובותיה לשאלותיו בנוגע למחירי הקנאביס הרפואי ולרפורמה, בעקבות הקורונה.

"עיתות המצוקה בגינן הגישה המדינה בקשתה לארכה", נכתב בבקשת המטופלים, "הינן עיתות מצוקה גם ביתר שאת עבור מטופלי הקנאביס הרפואי". עוד נכתב, כי "הפגיעה הכלכלית הקשה, לצד מחירי קנאביס רפואי מרקיעי שחקים במסגרת האסדרה החדשה, הרחיקה אף יותר מהישג ידם של המטופלים את הטיפול".

לאור הימשכות ההליכים ואי קבלת פיתרון לסבסוד העלויות או תשובה מהמדינה בנושא, מבקשים המטופלים מבג"ץ להמשיך את הקפאת רפורמת הקנאביס הרפואי של משרד הבריאות לטווח זמן רחב ככל הניתן; להחיל את צו ההקפאה על כלל מטופלי הקנאביס הרפואי (הן הוותיקים שעליהם חל הצו והן על החדשים שעליהם הצו אינו חל); ולקבוע מסגרת מחיר התואמת את מחירי מוצרי הקנאביס הרפואי טרום כניסת הרפורמה לתוקף.

חממת קנאביס, צילום: בלומברג חממת קנאביס | צילום: בלומברג חממת קנאביס, צילום: בלומברג

משרד הבריאות שקוע כיום בפעילות הנוגעת בעיקר במלחמה בנגיף הקורונה, אך חברות הקנאביס הרפואי, המשמשות גם הן צד בעתירה, טוענות כי מחירי האסדרה הישנה (המצב טרום רפורמת הקנאביס של משרד הבריאות) אינם תקפים עוד, וכי מספר המטופלים לפי מצב זה תחום באלפים בודדים.

דנה בר און, יו"ר עמותת מטופלי הקנאביס הרפואי, אמרה לכלכליסט: "אם יש רק אלפים בודדים אזי המשמעות היא שהחברות מודות שהן מונעות את החלת הצו על עיקר הזכאים לו, ומבזות את החלטת בית המשפט. הרי רק חולי הסרטן והילדים, אשר הצו מחיל עליהם את מחירי האסדרה הישנה עד לסוף יוני 2020, מהווים כ-12 אלף מטופלים, וזאת מבלי להתייחס לקבוצות הנוספות החוסות תחת הצו. משרד הבריאות העיד בעצמו בבג"ץ, שכ-40% מהמטופלים אינם מנצלים זכאותם לרכישת קנאביס רפואי, והדבר אינו נובע כתוצאה מהיעלמות בעיותיהם הרפואיות, אלא מהמחירים הגבוהים שהחברות דורשות. גם בעת בה כל העולם מגלה שלבריאות אין מחיר, חברות הקנאביס ומשרד הבריאות עיוורים למצוקת המטופלים".

בג"ץ מטופלי הקנאביס הרפואי כנגד רפורמת משרד הבריאות בתחום הוגש ב-31 במרץ 2019, יממה לפני שהרפורמה נכנסה לתוקף, ומתנהל מזה כשנה וחודש. במהלך התנהלות העתירה טענו המטופלים כי הרפורמה הובילה להאמרת מחירי מוצרי הקנאביס הרפואי מממוצע של 10 שקל לגרם ל-20 שקל לגרם אחרי הרפורמה.

באוקטובר 2019 בג"ץ החליט להקפיא את הרפורמה ולאפשר למטופלים להמשיך לקבל את הקנאביס הרפואי בתנאי האסדרה הישנה (טרום הרפורמה) עד ל-31 במרץ 2020, ולאחר מכן האריך את ההקפאה שוב עד ל-15 במאי השנה.

תגיות