אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איך ייראו הטיסות שלנו ביום שאחרי הקורונה צילום: גטי אימג'ס

איך ייראו הטיסות שלנו ביום שאחרי הקורונה

מתגעגעים לטוס לחו"ל? החוויה תהיה אחרת לגמרי: פחות נוסעים בכל מטוס, מחיצות בדלפקי הצ'ק-אין, יותר שירות עצמי ובלי טרקלין עסקים

03.05.2020, 22:43 | שירות כלכליסט
בימינו כשאנחנו בקושי זוכרים איך נראה הנוף במרחק של יותר מ-100 מטרים מהבית שלנו, קשה להעלות על הדעת שעד לא מזמן יכולנו לטוס כמעט לכל מקום בלי יותר מדי בעיות. נותר רק לקוות שהזיכרון המעומם הזה של הדיוטי פרי יחזור בקרוב להיות המציאות. בכל מקרה, העולם השתנה מאז נכנסה הקורונה לחיינו ויש להניח שגם הטיסות והחופשות ישתנו בהתאם.

קראו עוד בכלכליסט

באתר טראוולר ניסו להבין כיצד ייראו החופשות והטיסות העתידיות שלנו, תוך לקיחה בחשבון של אמצעי הזהירות שעדיין צפויים להישאר בתוקף. כך למשל, חברות תעופה כמו דלתא ואמירייטס נקטו כבר עכשיו בצעדים כדי להבטיח את הבריאות והבטיחות של הנוסעים, ביניהם ביטול המושב האמצעי בכל שורה, צמצום מספר הנוסעים בכל טיסה, העלאה הדרגתית למטוס של 10 נוסעים בכל פעם ושימוש בחומר מחטא לחיסול החיידקים בסוף כל יום.

כשיחזרו הטיסות באופן רגיל קרוב לוודאי ששאר חברות התעופה יאמצו את הצעדים הללו. אמצעים נוספים שייתכן וינקטו כוללים איסור על העלאת כבודה למטוס מלבד מחשבים ניידים, תיקיי יד או תיק החתלה, וזאת כדי להבטיח שפנים המטוס יישאר סניטארי ככל האפשר. הנוסעים קרוב לוודאי שיידרשו לחבוש מסיכה ואולי אפילו כפפות. המטוסים יצויידו בבקבוקי אלכוג'ל.

אוחם יוצאים ב-JFK, צילום: גטי אימג אוחם יוצאים ב-JFK | צילום: גטי אימג'ס אוחם יוצאים ב-JFK, צילום: גטי אימג

עוד לפני המטוס עצמו גם המעבר בשדה התעופה יושפע מהמצב הנוכחי. ההערכה היא שאנשים יעדיפו להגיע לשדה התעופה במכונית הפרטית שלהם ולהסתמך כמה שפחות על התחבורה הציבורית. בנוסף, בתור לבידוק הביטחוני ולצ'ק אין הנוסעים יידרשו לשמור על מרחק של 2 מטרים אחד מהשני. אפשרות נוספת היא שימדדו את החום של הנוסעים עוד לפני שהם נכנסים לטרמינל ואולי אפילו הנוסעים יצטרכו לעבור בדיקת דם לוודא שאינם חולים.

מדידת חום בשדה תעופה, צילום: גטי אימג מדידת חום בשדה תעופה | צילום: גטי אימג'ס מדידת חום בשדה תעופה, צילום: גטי אימג

בתוך שדה התעופה יגבר כנראה השימוש במכונות על פני אנשים החל מצ'ק-אין בשיטת עשה זאת בעצמך והכנסת המזוודות למסוע אוטומטי. סיכוי גדול שכבר לא יבוצעו בדיקות ביטחוניות חודרניות או חיפושים גופניים וייתכן שאפילו יוותרו על שלבים נוספים בבידוק ובעלייה למטוס שבהם צריך לעבור על פני אנשי צוות וביטחון. בדלפקים יוסיפו מחיצות, ואזורי ההמתנה ליד שערי העלייה למטוס יורחבו. עם זאת, טרקליני העסקים קרוב לוודאי שיישארו סגורים.

המטוסים עצמם יהפכו להיות מרווחים יותר, כולל כפי שציינו, ביטול המושב האמצעי עד כדי שמחלקות התיירים יזכירו במידה מסוימת את המחלקות היוקרתיות יותר. אנשי צוות האוויר ידרשו ללבוש ציוד מגן מלא כולל מסיכות וכפפות וגם הנוסעים יאלצו לחבוש מסיכה. כדי לרווח בים הנוסעים בזמן העלאה למטוס יאפשרו גם לעלות מהחלק האחורי של המטוס. במהלך הטיסה המזון יגיע באריזה סגורה, אך כנראה שלא תהיה ברירה אלא לאכול אותו כי המסעדות והחנויות בשדה התעופה צפויים להישאר סגורים לעוד זמן מה.

דיילות של אמירייטס בהונג קונג, צילום: גטי אימג דיילות של אמירייטס בהונג קונג | צילום: גטי אימג'ס דיילות של אמירייטס בהונג קונג, צילום: גטי אימג

על אף השינויים ונקיטת אמצעי הזהירות המוגברת, אנשים רבים עדיין יעדיפו להימנע מטיסות והפחד ישאיר אותם בבית. הפתרון האידיאלי למצב הזה הוא השכרת מטוס פרטי, שכן הוא מאפשר מגע מינימאלי עם נוסעים ולרוב ממריא ונוחת בשדות תעופה קטנים יותר. במטוסים המסחריים, המחלקה הראשונה ומחלקת תיירות יספקו ביטחון נוסף לנוסעים שכן הם יציעו חלל מבודד כולל דלת הזזה.

מנגד, נוסעים שימהרו כבר עכשיו להזמין טיסות כנראה יהנה ממחירים זולים במיוחד, השאלה היחידה היא לאן הם יכולים לטוס בשלב זה כשמדינות רבות עדיין נמצאות בסגר והגבולות נעולים.

תגיות