אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חוזרים לשגרה? צריכת הסולר בתחילת מאי קרובה לזו שנמדדה בשנה שעברה צילום: שאטרסטוק

חוזרים לשגרה? צריכת הסולר בתחילת מאי קרובה לזו שנמדדה בשנה שעברה

מנתוני משרד האנרגיה עולה כי חזרת המשק לשגרה בהדרגה מקרבת את צריכת חלק מהדלקים לזו שנרשמה בחודש מאי בשנה שעברה; כך, היקף השימוש בסולר נמוך רק ב-1% מזה שנרשם בתקופה המקבילה במאי 2019. בענף התעופה אין סימנים מעודדים: הביקוש לדלק סילוני התרסק ב-89%

05.05.2020, 11:47 | ליאור גוטמן

מינהל הדלק והגז במשרד האנרגיה מפרסם היום (ג') את אומדן נתוני צריכת הדלקים בישראל לימים הראשונים של חודש מאי. מנתוני המשרד עולה כי חזרת המשק לשגרה מקרבת את צריכת חלק מהדלקים לזו שנרשמה בחודש מאי בשנה שעברה, כאשר הזינוק הבולט הוא השימוש בסולר, שנמוך רק באחוז אחד מזה שנרשם במאי 2019. באפריל 2020 לבדו נרשמה ירידה של כ-40% בשימוש בסולר, דלק שהביקוש אליו מגיע בעיקר ברכבת ישראל, חברות האוטובוסים ומפעילי המוניות.

קראו עוד בכלכליסט

 , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק  , צילום: שאטרסטוק

במקביל, במשרד האנרגיה טוענים שהימים הראשונים של מאי מצביעים גם על עלייה בביקוש לבנזין. כך, אם בחודש אפריל נרשמה צניחה של כ-54% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, פועל יוצא של הסגר שהוטל על האזרחים, לאחר כמעט שבוע בתוך חודש מאי הצריכה הממוצעת השנה נמוכה בכ-21% בלבד לעומת זו שנרשמה במאי 2019.

הסקטורים שפחות התאוששו מהקורונה עד כה, וגם לא מראים סימני יציאה מהמשבר, הם ענפי התעופה והתיירות. עצירת הטיסות השביתה את פעילות חברות התעופה, ולפי נתוני משרד האנרגיה בתחילת מאי 2020 הביקוש לדלק סילוני התרסק ב-89% לעומת מאי 2019. באפריל לבדו נרשמה ירידה חדשה של 78%, כאשר חלק מהטיסות הרגילות הוסבו לטיסות להובלת מטענים.

ירידה נוספת נרשמה גם בצריכת הגפ"מ (גז פחמימני מעובה, או מה שמוכר בתור גז בישול), בו מרבים להשתמש בענפי המזון והמלונאות לחימום והפעלת מתקנים שונים - בחודש אפריל נרשמה ירידה בצריכה של כ-23% ביחס לאפריל 2019.

תגיות