אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סייבריזן תובעת בכיר בחברה שעבר למתחרה הישראלית סנטינל וואן צילום: cybereason

סייבריזן תובעת בכיר בחברה שעבר למתחרה הישראלית סנטינל וואן

סערה בקהילת הסייבר המקומית: החברה הישראלית תובעת את מנהל המוצר הראשי שלה, ג'ונתן ג'וזף שלמרדין, על כך שלקח מסמכים של החברה וניסה להסתיר זאת כאשר עבר לעבוד בחברת הסייבר סנטינל וואן

05.05.2020, 16:26 | מאיר אורבך
סערה לא קטנה בקרב ענקיות הסייבר הישראליות. חברת סייבריזן (Cybereason) הישראלית תובעת את מנהל המוצר הראשי שלה על כך שלקח מסמכים של החברה וניסה להסתיר זאת כאשר עבר לעבוד בחברת סייבר ישראלית אחרת סנטינל וואן (SentinelOne) כך על פי אתר האינטרנט CRN. מטרת התביעה על פי חברת סייבריזן היא למנוע מהבכיר לקחת לחברה את סודותיה המסחריים הרגישים ביותר.  

קראו עוד בכלכליסט

על פי התביעה שהוגשה בארצות הברית ב-27 לאפריל ג'ונתן ג'וזף שלמרדין, מנהל בכיר בחברה, הוריד בחודש שעבר מסמכים מהמחשב שלו שהונפק על ידי סייבריזן, לפני שעזב לתפקיד בכיר בניהול מוצר בסנטינל וואן. שלמרדין ניסה לכסות את עקבותיו על ידי מחיקות במחשב הנייד כדי למנוע מ- Cybereason לבצע חקירה משפטית, כך על פי התביעה.

"בהתחשב בידע הרב שלו במוצרים, אסטרטגיות, נקודות חוזק וחולשות של Cybereason, ושמירתו לכאורה של מסמכי מידע קנייניים, עזיבתו למתחרה בניגוד להסכם ההעסקה שלו מהווה סיכון רציני לעתידה של Cybereason", כתבה סייבריזן בתביעה שלה שהוגשה בבית המשפט המחוזי במסצ'וסטס.

ליאור דיב, מנכ"ל סייבריזון , צילום: עמית שעל ליאור דיב, מנכ"ל סייבריזון | צילום: עמית שעל ליאור דיב, מנכ"ל סייבריזון , צילום: עמית שעל

בנוסף, חברת סייברייזן תבעה את המנהל הבכיר בישראל ב -19 באפריל בתקווה למנוע ממנו לעבוד אצל SentinelOne בטענה שסעיף אי התחרות שלו בתוקף. שמונה ימים לאחר מכן, סייבריזן ביקשה להוציא צו לשלמרדין בארצות הברית לצורך הפקת מסמכים ועדות שניתן להשתמש בהם בהליך המשפטי הישראלי.

ג'ונתן ג'וזף שלמרדין התחיל לעבוד בחברת Cybereason בינואר 2017 כמנהל מוצר ועבר לתפקיד מנהל ניהול מוצר בשנת 2019, שם אמרה חברת Cybereason כי הוא היווה חלק מהותי בכל הפעילות של החברה. באופן ספציפי, Cybereason אמרה שהוא מילא תפקיד מהותי באחד הפרוייקטים המורכבים ביותר של החברה. "בששת החודשים שקדמו להתפטרותו, הוא היה מעורב עמוק בהובלת הפרויקט, והוא מכיר מקרוב את כל הפרטים של הפרויקט", כתבה Cybereason בתביעה לבית המשפט .

על פי כתב התביעה הוא עזב את החברה זמן קצר לאחר שקיבל בונוס של כ-22 אלף דולר. בהודעה ששלח למנהלי החברה הוא כתב שהוא מתפטר ואף הודיע שהוא מצטרף לחברת SentinelOne . מנהלי החברה לרבות המנכל ליאור דיב, הטכנולוג הראשי ואחרים ניסו להניאו ממעבר לחברה המתחרה.

במסגרת המאמצים למנוע את המעבר הציעה סייבריזן לשלמרדין תפקיד של סגן נשיא בחברה וגם הצעת שכר גבוהה ביותר שמתאימה לרמות שהוצעו לו בסנטינל. כמו כן, הציעה לו החברה לשלם את שכרו לארבעה חודשים מתוך מטרה שימצא עבודה בחברת סייבר אחרת שאינה מתחרה.

ב-8 באפריל הוציאה סייבריזן מכתב על הפסקה מיידית של עבודה לשלמרדין כדי להגן על הקניין הרוחני של החברה. ב-17 לאפריל הוא הגיב ואמר שלא עשה כל רע ויומיים לאחר מכן הגישה החברה תביעה לבית המשפט בישראל.

סייבריזן (Cybereason) גייסה עד היום 400 מיליון דולר משורה של גופים ביניהם סופטבנק, לוקהיד מרטין, ספארק קפיטל ואחרים. את סייבריזן הקימו ב-2012 ליאור דיב, יונתן שטרים־עמית ויוסי נער והיא מעסיקה כ-500 עובדים בכל העולם.

סנטינל הוקמה בידי תומר וינגרטן ואלמוג כהן ב־2013, ופיתחה טכנולוגיה לזיהוי התנהגויות חשודות ברשתות ארגוניות באמצעות בינה מלאכותית. החברה עובדת כיום עם כ־3,500 לקוחות ברחבי העולם ומעסיקה כ־500 עובדים במשרדיה בתל אביב, סן פרנסיסקו, אורגון, לונדון, סינגפור וטוקיו. עד כה גייסה סנטינל 430 מיליון דולר, לרבות סבב של 200 מיליון דולר לאחרונה מקרן אינסייט.

שתי החברות לא הגיבו לפניית כלכליסט.

תגיות

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
״עדות אופי״ לחברת סייבריזן, בה עבדתי מעט יותר משנה - חברה יוצאת מהכלל.
אני זוכר בגעגועים ובהערכה רבה את סייבריזן, בה עבדתי תקופה. אישית לא הסתדרתי עם מנהלת הצוות, והחברה עשתה מאמצים רבים להשאיר אותי עד שעזבתי. חברת סנטינל-1 פנתה אלי מספר פעמים במהלך עבודתי שם, ומייד עם עזיבתי. לא התחלתי הליך גיוס איתם, כי לא מוסרי. חבר שעזב בערך איתי, עבר מסלול דומה אך התחיל לעבוד איתם - לאחר 3 שנים (זמן צינון מספיק). הפרקטיקה של סנטינל-1 ״לגנוב״ עובדים מסייבריזן מאוסה וגועלית, וגם די עבריינית. מנהל מוצר בכיר, הוא אדם שיודע הרבה (גם בלי מסמכים) מי הלקוחות ה״מתנדנדים״, מי הפוטנציאליים, וכמה כסף הלקוחות הקיימים משלמים לסייבריזן - ובפועל מעבר למתחרה, יכול להביא נזק גדול מאד לחברה. נדמה לי שאם סייבריזן החליטה לתבוע אדם בגין מעבר כזה לסנטינל-1 - הוא עבר את כל הגבולות, וסייבריזן רוצה לסמן קו אדום שיכפה על סנטינל-1 להפסיק את זה. אגב - סייבריזן לא גייסה מחברות מתחרות, עד כמה שידיעתי מגעת. לסיכום - אף שעזבתי את החברה הזו די עצבני ומתוסכל - עדיין בעיני זו אחת החברות המעולות בישראל, גם מהצד המוסרי והערכי. אני מאמין להם, ומקווה שיזכו במשפט הזה.
משה זוכמיר  |  09.05.20
לכל התגובות