אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אוויר לנשימה להרץ: קיבלה ארכה מהנושים עד ה-22 במאי צילום: בלומברג

אוויר לנשימה להרץ: קיבלה ארכה מהנושים עד ה-22 במאי

ענקית השכרת הרכב העולמית הגיעה להסדר לפריסת חובות ודחיית מועדי תשלום לספקים. קיבלה ארכה של 16 יום שבהם תצטרך לערוך ארגון מחדש כולל פיטורי עובדים. אם לא תעמוד ביעד - תכריז על פשיטת רגל

06.05.2020, 07:57 | תומר הדר

חברת ההשכרה העולמית הרץ, שהיתה אמורה להודיע אתמול על פשיטת רגל, תזכה לארכה בת 16 ימים עד ה-22 במאי, זאת לאחר שהגיעה להסדר מול נושי החברה לפריסה של חובות ולדחיית מועדי תשלום לספקים. במסגרת ההסדר תבצע הרץ ארגון מחדש שיכלול פיטורי עובדים. עם זאת, במידה ולא תצליח לעמוד ביעד, תידרש להכריז ב-22 במאי על chapter 11 - כלומר פשיטת רגל.

קראו עוד בכלכליסט

הרץ, שהוקמה בשנת 1918, מחזיקה כיום במאות נציגויות ברחבי העולם - כולל בישראל. היקף צי הרכב שלה עומד על כ-568 אלף מכוניות בארה"ב ועוד כ-205 אלף מכוניות מחוץ לארה"ב. עיקר חובותיה של הרץ הם ליצרני רכב, בראשם ג'נרל מוטורס ש-21% מצי רכבי הרץ הם מתוצרתה. אחרי ג'נרל מוטורס נמצאת FCA - החברה האם של פיאט וקרייזלר ש-18% מרכבי הרץ הם מתוצרתה ואחריה פורד (12%).

במהלך החודשים האחרונים הסכימו חלק מחברות ההשכרה העולמיות לוותר על דמי התשלום החודשי לזכייניהן בישראל, לנוכח משבר הקורונה. בפועל בישראל רוכשים הזכיינים של חברות ההשכרה העולמיות את המכוניות בעצמם מיבואני הרכב ומשלמים לחברות ההשכרה העולמיות תשלום חודשי עבור השימוש בשמן.

הרץ, צילום: בלומברג הרץ | צילום: בלומברג הרץ, צילום: בלומברג

השימוש בשמה של חברת השכרה עולמית מעניק לזכיינים בישראל יתרון: תיירים שמגיעים מחו"ל משכירים את המכוניות מבעוד מועד באמצעות חברת ההשכרה הגלובלית, אך כאשר התיירים אינם מגיעים - חברות ההשכרה העולמיות כמעט ואינן פעילות.

לפי ההערכות, במידה והרץ העולמית תקרוס, תמשיך הזכיינית המקומית - קשר רנט א קאר (שנמצאת בבעלות חברת מאיר יבואנית וולוו והונדה) לפעול בתחום ההשכרה והליסינג ללא שמה של הרץ.

תגיות