אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הניסוי נכשל ואינטרקיור צפויה למחוק 92% מהשקעתה בחברת הביוטק ריגנרה צילום: יונתן בלום

הניסוי נכשל ואינטרקיור צפויה למחוק 92% מהשקעתה בחברת הביוטק ריגנרה

ב־1 במאי פרסמה חברת הקנאביס הערכת שווי של 122.7 מיליון דולר לריגנרה, שבה היא מחזיקה ב־11.7%. ב־3 במאי דיווחה אינטרקיור שבכוונת ריגנרה לגייס הון לפי שווי של 10 מיליון דולר בלבד

07.05.2020, 07:57 | צלי גרינברג

האם חברת הקנאביס אינטרקיור, שבראשה עומד אהוד ברק, בדרך למחוק כמעט את כל ההשקעה שלה בחברת הביוטק ריגנרה? ב־1 במאי 2020 פרסמה אינטרקיור את הדו"חות הכספיים שלה ל־2019, שלהם צורפה הערכת שווי לחברת הביוטק, שבה אינטרקיור מחזיקה ב־11.7% מהמניות. לפי הערכה זו, השווי של ריגנרה עומד על 122.7 מיליון דולר, מה שגוזר שווי של 14.4 מיליון דולר לאחזקות של אינטרקיור. הערכת השווי התבססה, בין היתר, על מכירת 1.35% ממניות ריגנרה במרץ 2019, שבגינה אינטרקיור רשמה רווח של כמעט מיליון דולר.

קראו עוד בכלכליסט

אלא שב־3 במאי הודיעה אינטרקיור כי קיבלה ב־30 באפריל הודעה מריגנרה, שלפיה היא בוחנת גיוס של 3 מיליון דולר לפי שווי של 10 מיליון דולר בלבד — נמוך ב־92% מהשווי שלפיו רשומות האחזקות של אינטרקיור בה. את הסיבה לירידה הדרמטית ניתן, אולי, למצוא בהערכת השווי שצורפה לדו"חות אינטרקיור, שבה נכתב כי ריגנרה נכשלה בניסוי קליני שלב 3 לתרופה שפיתחה לטיפול במחלת ה־NAION, שהיא אוטם (שבץ) של העצב האופטי, שגורם לאובדן כושר הראייה באופן מיידי עד כדי עיוורון מוחלט.

אינטרקיור ציינה בדיווח על בחינת הגיוס בריגנרה, כי "השווי שלפיו הגיוס אמור להתבצע מהווה ירידה משמעותית של שווי ריגנרה בהשוואה לגיוס קודם שבוצע. החברה בוחנת מול ריגנרה את הסיבות לירידה בשווי ואת ההשפעות העתידיות שעשויות להיות לירידת השווי, ושוקלת את צעדיה לגבי השתתפות בהנפקת הזכויות".

בעל המניות הגדול בריגנרה (24%) הוא מריוס נכט, שהשקיע בה 10 מיליון דולר באמצעות קרן AMOON. השקעתו בחברה היתה לפי שווי של 28.7 מיליון דולר. בהוספת האופציות שניתנו למשקיעים מדובר בשווי של עד 25 מיליון דולר. גורמים הבקיאים בפעילות החברה מעריכים כי ריגנרה גייסה עד כה כ־40 מיליון דולר.

מימין: יו"ר אינטרקיור אהוד ברק ובעל המניות הגדול בריגנרה מריוס נכט , צילום: יונתן בלום מימין: יו"ר אינטרקיור אהוד ברק ובעל המניות הגדול בריגנרה מריוס נכט | צילום: יונתן בלום מימין: יו"ר אינטרקיור אהוד ברק ובעל המניות הגדול בריגנרה מריוס נכט , צילום: יונתן בלום

אינטרקיור כבר הכירה בדו"חות 2019 בהפסד בגין אחזקת ביוטק, שעמד על 11 מיליון שקל מהשקעתה בחברת נובלוס (8.8%), המפתחת טכנולוגיה לשיפור הטיפול בחולי סרטן מסוגים שונים על ידי שימוש בתרופות ביולוגיות ממוקדות. נובלוס ניסתה להתמזג לחברה ציבורית בנאסד"ק בספטמבר 2018, אך עקב אי־עמידה בתנאי ההסכם, המיזוג בוטל בדצמבר אותה שנה. ביטול המיזוג הוביל את החברה להעלות ספקות בדבר המשך פעילותה של נובלוס, ולכן היא ביצעה מחיקה של שווייה בדו"חות הכספיים.

אינטרקיור מסרה בתגובה כי "החברה מאמינה כי אחזקותיה בתחום הביומד הן מקור ליצירת ערך כלכלי נוסף. ב־2019 החברה מימשה חלק מאחזקותיה לצד ג' תמורת מזומן, ובהתאם לכך הכירה בשווי של אחזקותיה. בשבוע האחרון קיבלה החברה הודעה כי ריגנרה בוחנת גיוס במסגרת הנפקת זכויות. לאינטרקיור ולכל בעלי המניות ישנה אפשרות להשקיע את חלקם, ללא השפעה כלכלית על השווי (חלקה של אינטרקיור כ־350 אלף דולר). החברה בוחנת את הודעת ריגנרה".

תגיות