אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משה ינאי פורש מהנהלת Infinidat, אותה הקים צילום: אוראל כהן

משה ינאי פורש מהנהלת Infinidat, אותה הקים

מייסד החברה, ומי שכיהן כמנכ״ל שלה מאז הקמתה ב-2011, עובר לעסוק בפיתוח פתרונות הדור החדש של האחסון ב-Infinidat ובמקומו ינהלו את החברה במשותף קריאל סנדלר (סמנכ"ל התפעול העולמי) וניר סימון (סמנכ"ל הכספים)

10.05.2020, 12:56 | הגר רבט
משה ינאי הודיע היום (א׳) כי יפרוש מהנהלת Infinidat. ינאי, מייסד החברה ומי שכיהן כמנכ״ל שלה מאז הוקמה ב-2011, עובר לעסוק בפיתוח פתרונות הדור החדש של האחסון ב-Infinidat ובמקומו ינהלו את החברה במשותף קריאל סנדלר (סמנכ"ל התפעול העולמי) וניר סימון (סמנכ"ל הכספים).

קראו עוד בכלכליסט

במכתב לעובדים וללקוחות החברה, שהופץ בסוף השבוע, בישר היום (א') משה ינאי, מייסד Infinidat, כי במלאת לו 70 הוא מפנה את כיסא המנכ"ל ועובר לעסוק בפיתוח פתרונות של הדור החדש של האחסון בחברה.

ינאי כתב כי הוא גאה שהיה חלק מההתקדמות הטכנולוגית בעולם וההשפעה שלה על האנושות ושהוביל את חברת Infinidat במשך עשור כמנכ"ל. Infinidat הוקמה בשנת 2011, במטרה לספק ללקוחות עסקיים פתרון אחסון מהיר אמין ולא יקר לכמויות מידע הולכות וגדלות.
משה ינאי, המייסד הפורש מ-Infinidat , צילום: עמית שעל משה ינאי, המייסד הפורש מ-Infinidat | צילום: עמית שעל משה ינאי, המייסד הפורש מ-Infinidat , צילום: עמית שעל

"אני אדם אופטימי, אבל הגידול המהיר של Infinidat מאז נוסדה, עלה על כל ציפיותיי. הטמענו מעל ל-6 אקסבייט (6 מיליון טרהבייט) של אחסון, בפחות מ-6 שנים, ורכשנו מגוון לקוחות בכל העולם, הצלחה אדירה זו מוכיחה כי לחברה יש פתרון מנצח". כתב ינאי במכתבו. "המעבר שלי לתפקיד מפתח טכנולוגיה עתידית בחברה, יאפשר לי לעסוק 100% מזמני במה שאני הכי טוב ואוהב לעשות."

ינאי החל את דרכו המקצועית באלביט בסוף שנות השבעים ועמד מאחורי ניסיונה הראשון של החברה להתחרות בתחום האחסון. בהמשך היה בין העובדים הראשונים של EMC, והטכנולוגיה שפיתח עבורה סייעה להפוך אותה לענקית אחסון. ב-2008 מכר את הסטארט-אפ XIV שהקים יחד עם יזמים בוגרי תלפיות ל-IBM תמורת סכום שהוערך ב-300 מיליון דולר והתמנה לתפקיד ניהולי בה. שלושה חודשים מאוחר יותר מכר ל-IBM חברה נוספת שהקים בשם דיליג'נט ב-165 מיליון דולר. שתי החברות עסקו באחסון נתונים. ב-2010 סיים את עבודתו בחברה.

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
כ40% מהעובדים הוצאו בכוח לחל"ת. דבר שלא עושים בחברת הייטק מתפקדת.
זה שווה ערך לפיטורים. שלא לדבר על 50% עובדים בחו"ל, שפוטרו ללא הודעה מוקדמת (ועדיין ממשיכים לפטר). וזה בנוסף לעשרות אנשים שעזבו מרצונם לפני כל עניין הקורונה. הסיבה ברורה כמובן. החברה במצב כלכלי קשה, המנכ"ל לא שפוי, אנשי מכירות כושלים, ריבוי מנהלים מיותרים וטכנולוגיה מיושנת ולא אמינה.
טל  |  20.05.20
לכל התגובות