אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחקר חדש מצא: מחירי הסלולר בישראל במקום השני הכי נמוך בעולם צילום: עמית שאבי

מחקר חדש מצא: מחירי הסלולר בישראל במקום השני הכי נמוך בעולם

הודו מציעה את מחירי הסלולר הזולים ביותר עם עלות של $0.09 לג'יגה, ישראל עם $0.11 לג'יגה; "75% מהישראלים מחזיקים בסמארטפון, יותר מארצות הברית. ספקים מרובים מכסים את רוב המדינה עם רשת דור 4 מהירה" נכתב

11.05.2020, 11:16 | אביאור אבו
ישראל היא המדינה השנייה בעולם המציעה את המחירים הנמוכים ביותר עבור שירותי סלולר – כך על פי מחקר שערך אתר ההשוואות הבריטי cable.

קראו עוד בכלכליסט

המחקר, שנערך בפברואר האחרון, השווה את העלות הממוצעת של ג'יגה בייט בודד ביחס ל-5,554 תכניות סלולר ב-228 מדינות. חמש המדינות הזולות ביותר הן הודו עם עלות של $0.09 לג'יגה, ישראל עם $0.11 לג'יגה, קירגיזסטן עם $0.21 לג'יגה, איטליה עם $0.43 לג'יגה ואוקראינה עם $0.46 לג'יגה.

סלולרי לכל ילד בישראל, צילום: שאטרסטוק סלולרי לכל ילד בישראל | צילום: שאטרסטוק סלולרי לכל ילד בישראל, צילום: שאטרסטוק

"לכל המדינות הללו תשתית פס רחב נייחת מעולה" נכתב במחקר. "הן מציעות תכניות עם מכסה של מאות ג'יגה-בייט, או אפילו בלתי מוגבלות לחלוטין. להודו אוכלוסייה צעירה בעלת מודעות טכנולוגית גבוהה במיוחד, המציעה שוק סמארטפונים תוסס, עם אימוץ חזק ומתחרים רבים". ביחס לישראל נכתב: "ישראל מתהדרת בחדירה גבוהה לשוק הסמארטפונים, עם 75% מהישראלים המחזיקים באחד לפחות, יותר מארצות הברית. ספקים מרובים מכסים את רוב המדינה עם רשת דור 4 מהירה".

חמש המדינות היקרות ביותר הן סאו טומה ופרינסיפה ($28.26), ברמודה ($28.75), נאורו ($30.47), איי פוקלנד ($40.41) וסנט הלנה ($52.50). "הדמיון בין חמש המדינות הללו בולט וברור – כולן איים" נכתב במחקר. "לאיים יש פחות סיכוי לתשתית סיבים נרחבת, ומכיוון שהיה צורך להנהיג פתרונות יקרים כמו קישור ללוויין, העלות הועברה לצרכן". מבחינת אזורים, צפון אפריקה עם העלות הממוצעת הנמוכה ביותר ($2.06), לעומת צפון אמריקה עם העלות הממוצעת הגבוהה ביותר ($14.71).

אמרתם מהפכת הסלולר, אמרתם השר משה כחלון, צילום: עמית שאבי אמרתם מהפכת הסלולר, אמרתם השר משה כחלון | צילום: עמית שאבי אמרתם מהפכת הסלולר, אמרתם השר משה כחלון, צילום: עמית שאבי

מחירי הסלולר בישראל החלו לרדת עם הרפורמה שיזם שר התקשורת לשעבר, משה כחלון, ב-2012. באותה תקופה נכנסו שתי חברות חדשות ומבטיחות לשוק, גולן טלקום ו-HOT מובייל, שהציעו לראשונה חבילות ללא הגבלה ב-99 שקל. במקביל, החלה פעילותם של מפעילים וירטואליים כמו רמי לוי ו-019 מובייל, שהמשיכו למשוך את המחירים מטה. התחרות העזה לא מנעה ממשרד התקשורת לאשר ב-2018 כניסה של מפעיל שישי לענף, we4G של אקספון, ששבר את השוק והציע חבילות לכל החיים.

התחרות העזה בין החברות נעה סביב נפח הגלישה הכלול בחבילת הבסיס, שהביאה למעבר גבוה (ניידות) של מנויים בין המפעילים הסלולריים, מה שגרם לשחיקה משמעותית של ההכנסה הממוצעת ממנוי (ARPU). כך, מרמה של כ-170 שקל בשנים 2010-2006, נרשמה ירידה חדה בהכנסה זו לכ-70 שקל בשנים 2018-2015. כיום, מציעות החברות חבילות בנפח 200 ג'יגה במחיר של 29 שקל בלבד.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
הוכחה שמונופולים במגזר הפרטי יותר קל לפרק מבציבורי
כחלון שריסק את המונופול של חברות הסלולר. ישראל כץ עם רפורמת שמיים פתוחים הוריד את מחירי הטיסות בעשרות אחוזים. אבל את המונופול של מינהל מקרקעי ישראל על מאות פקידיו ואת המונופול של ועדות התיכנון על מאות עסקניו והמכרים הפועלים בו אי אפשר לשבור. אגב, גם את שמים פתוחים לא היה ניתן לעשות אלמלא אל-על לא הייתה מונפקת ופרטית. אם הייתה עדיין ציבורית היינו עדיין שבויים שלה.
מה עם המונופול של מינהל מקרקעי ישראל?  |  11.05.20
לכל התגובות