אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת דיא תאתר סיבוכי לב אצל חולי קורונה

חברת דיא תאתר סיבוכי לב אצל חולי קורונה

החברה קיבלה מרשות החדשנות מענק כולל על סך של 2.5 מיליון שקל לפיתוח כלי תומכי החלטה מבוססי בינה מלאכותית לפענוח הדמיות אולטרסאונד של מטופלי הקורונה

12.05.2020, 11:55 | מאיר אורבך

חברת דיא ניתוח הדמיות, קיבלה מרשות החדשנות מענק כולל על סך של 2.5 מיליון שקל לפיתוח כלי תומכי החלטה מבוססי בינה מלאכותית לפענוח הדמיות אולטרסאונד של מטופלי הקורונה. שימוש באולטרסאונד ביחידות חירום הקורונה החל לצבור תאוצה בארץ ובעולם עם התפרצות המגיפה וביחידת החרום נעשה שימוש במכשירי אולטרסאונד ניידים הקלים לניקוי וללא צורך להעבירם ממקום למקום. יחד עם זאת, גדל גם הקושי באבחון ופענוח הסריקות שנעשה בעיקר באופן סובייקטיבי (בעין) ואיתו הצורך בתוכנות אוטומטיות.  

קראו עוד בכלכליסט

מחקרים הראו כי כ-40% מסיבות המוות של חולי קורונה היו קשורים גם לסיבוכים בלב כך שהמעקב אחר פגיעה בלב הוא קריטי במחלת הקורונה.

חברת דיא שהוקמה ב-2010 מתכוונת להשתמש בכספי המענק כדי לסייע לצוות הרפואי ולמטופלים תשובות מידיות של מצב לב המטופל ביחידת הקורונה באמצעות אולטרסאונד. לדיא יש כיום מספר אישורי FDA/CE, אלפי משתמשים בלמעלה מ-20 מדינות בעולם ושותפים עסקיים מהמובילים בעולם, לרבות GE, Konica Minolta ו-IBM. לצורך הפרוייקט אף מגייסת החברה עובדים בימים אלה.

הילה גולדמן אצלאן, דיא הילה גולדמן אצלאן, דיא הילה גולדמן אצלאן, דיא

ד"ר עמי אפלבום, יו"ר רשות החדשנות: "מטרת הקולות הקוראים הייתה להביא להאצה של פתרונות מרעיון ליישום להתמודדות עם הנגיף. הדגש ניתן על הרלוונטיות של הפתרון המוצע להתמודדות מיידית עם המשבר, זמן הגעה מהיר לשוק או שיתופי פעולה המבטיחים המשכיות תפקודית של המשק הישראלי. דיא עמדה בקריטריונים הללו והציגה חדשנות בתחום הבינה המלאכותית באולטרסאונד".

ד"ר עמי אפלבום, יו"ר רשות החדשנות, צילום: ALON LEVITE ד"ר עמי אפלבום, יו"ר רשות החדשנות | צילום: ALON LEVITE ד"ר עמי אפלבום, יו"ר רשות החדשנות, צילום: ALON LEVITE

המענק יאפשר להנגיש באופן מהיר את הפתרונות של דיא בארץ ובעולם ולפתח פתרונות נוספים למעקב אחר התקדמות או החמרה של מטופלי הקורונה באמצעות אולטרסאונד וזאת תחת תקציב בסך של מילוני שקלים שאושר ע"י רשות החדשנות.

"אנו רואים שימוש הולך וגדל באולטרסאונד ביחידות חירום הקורונה ואת הצורך בכלי תוכנה מבוססי בבינה מלכותית לתמיכה בתהליך פענוח ההדמיות שכיום נעשה בעיקר באופן סוביקטיבי בעין" אמרה הילה גולדמן אצלאן מנכלית ומיסדת במשותף של דיא, "אנחנו נרגשים לשמוע מהרופאים בסביבת החירום, כי הפתרונות של דיא מייעלים את קבלת ההחלטות והטיפול במטופלים בזמן אמת בסביבה זו".

תגיות