אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סילבן אדמס תובע: "נעקצתי על ידי קבלן שביצע עבודות גמר"

סילבן אדמס תובע: "נעקצתי על ידי קבלן שביצע עבודות גמר"

אדמס, שרכש את פנטהאוז יוקרתי בפרויקט הרברט סמואל בתל אביב ברמת מעטפת לא גמורה, תובע את הקבלן ששכר לביצוע עבודות הגמר - שלטענתו גבה ממנו סכום כפול מהעלות האמיתית

14.05.2020, 08:08 | שלומית צור

איש העסקים והפילנתרופ סילבן אדמס הגיש השבוע תביעה בסך 36 מיליון שקל נגד הקבלן רן בן בסט וחברת רן בן בסט יישומים בבנייה, בטענה כי נעקץ על ידם, כאשר ביצעו עבורו עבודות בפנטהאוז היוקרתי שרכש בפרויקט הרברט סמואל בתל-אביב. לטענת אדמס, החברה "ניפחה" את עלויות הגמר שביצעה בדירת המגורים שלו, וגבתה ממנו סכום כפול משווי העבודות בפועל, כאשר את ההפרש שילשלה לכיסה.

אדמס ידוע כמי שהביא לישראל בשנת 2018 את מירוץ האופניים הבינלאומי "ג'ירו דאיטליה" בהשקעה של 100 מיליון שקל, והקים את קבוצת האופניים הישראלית הראשונה המשתתפת במירוצים בינלאומיים. אדמס גם מימן הקמת מחלקות בבתי החולים איכילוב ווולפסון, וגם היה שותף בפרויקט "בראשית" במסגרתו שוגרה החללית הישראלית הראשונה לירח. בתביעה מציין אדמס כי כל סכום שיושג במסגרת התביעה יועבר למטרות ציבוריות.

קראו עוד בכלכליסט

סילבן אדמס. בן בסט גבה ממנו 72 מיליון שקל סילבן אדמס. בן בסט גבה ממנו 72 מיליון שקל סילבן אדמס. בן בסט גבה ממנו 72 מיליון שקל

בתביעה שהוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב באמצעות עוה"ד עופר צור, אלי כהן, ואלכס פלדשר ממשרד גורניצקי ושות', מתאר אדמס כי בשנת 2014 החליט לעשות עליה מקנדה לישראל, ורכש פנטהאוז בן שתי קומות ב"רמת מעטפת" לא גמורה בקומות 20-21 במגדל היוקרה "הרברט סמואל" סמוך לחוף הים שבתל אביב, שהקימה חברת עופר השקעות.

על פי כתב התביעה, אדמס התקשר עם הקבלן רני בן בסט לצורך ביצוע העבודות הגמר בפנטהאוז שרכש. זאת, על פי המלצה שקיבל מעורך דינו דאז עו"ד שי כרמל, שייצג אותו בעסקת הרכישה. על פי ההסכם בין הצדדים, החברה אמורה היתה לבצע את התכנון, הניהול, הפיקוח, יבוא ורכישת כל החומרים וביצוע עבודות הפנים והגמר בדירה עד השלמתן המלאה וקבלת מפתח, וזאת תמורת 12% מסך עלויות הפרויקט בפועל, שתשולם יחד עם העלות הכוללת בתשלומים ובתוספת מע"מ.

היות ואדמס התגורר בחו"ל, מונה עו"ד כרמל כנאמן לבחינת הביצוע והעברת התשלומים שיידרשו לפי ההסכם על מנת לוודא שקבלני המשנה והספקים בפרויקט מקבלים את התמורה המגיעה להם וכי לא יירשמו זכויות של צדדים אחרים על הנכס.

על פי ההסכם, בן בסט אמור היה לערוך מכרזים לבחירת הספקים, לנהל מו"מ ולאתר את המחיר הטוב ביותר שניתן לקבל עבור כל עבודה שיש לבצע בפרויקט, ולשלם ישירות לכל קבלני המשנה והספקים בפרויקט את עלויות הציוד והשירותים שיינתנו על ידם. בהתאם להסכם, היה על בן בסט לסיים את העבודות עד מחצית דצמבר 2015, סמוך למועד עליית אדמס ורעייתו לישראל.

"הדירה בה עסקינן איה דירה רגילה" צוין בכתב התביעה, "מדובר בדירת יוקרה הצופה אל הים, הנפרסת על פני שתי קומות עליונות במגדל יוקרתי בלב תל אביב. דירת התובע נועדה לשמש אותו ואת משפחתו והוקצה בה שטח מיוחד לאימון פרטי של ספורטאים מחוננים ומקצוענים בתחום רכיבת האופניים. בנוסף ולצרכי אימונים הוקם בדירה חדר חמצן שעמד לרשותם של ספורטאים אשר שהו כאורחים מעת לעת בדירת התובע בתקופות ההכנה למירוצים או אירועים ספורטיביים דומים. לשם כך גם תוכנן ונבנה חדר כושר פרטי יעודי ויחודי".

עם התקדמות הפרויקט החלו החיובים הכספיים שדרש בן בסט מאדמס להרקיע שחקים ואולם בשל האמון הרב שנתן בו אדמס, הוא לא הניח שמדובר בדרישות תשלום מנופחות. אדמס עצמו לא עמד בקשר עם הספקים ולא היתה לו אפשרות להעריך את עלויות האמיתיות בפרויקט.

ביוני 2016 ובאיחור של חצי שנה מהמועד שנקבע בהסכם, נמסרה הדירה לאדמס. כאשר במהלך תקופת האיחור נאלצו אדמס ורעייתו לגור בשכירות זמנית שעלתה להם 40 אלף דולר.

עוד נטען בתביעה כי בעוד בן בסט טען שהסיבה לאיחור במסירת הדירה היא הבטחתו כי הדירה תימסר ללא ליקויים, כשנכנסו אדמס ורעייתו להתגורר בדירה, ולמרות סכומי העתק שהשקיעו בדירתם, ציפה להם "מפח נפש". לטענת אדמס, הא גילה ליקויים מהותיים בבניית הדירה, כגון ליקויים במערכת ויסות החמצן בחדרים שעלתה 200 אלף דולר, שהיתה קריטית עבור התובע שעוסק בתחום מירוצי האופניים, בעיית איטום דלתות החדרים ובחדר המכונות, בעיות בדלת הכניסה החשמלית לחדר השינה, שברים וליקויים רבים בזכוכיות בדירה, לרבות בגרם המדרגות העיקרי המחבר בין הקומות בדירה. מדובר בגרם מדרגות יחודי מזכוכית שיובא מאיטליה שהנתבעים גבו עבורו למעלה מ-4 מיליון שקל.

אדמס התעמת עם בן בסט ודרש ממנו לבצע תיקונים בגין הליקויים בדירה ולהציג לו חשבוניות. בתגובה דרש בן בסט מיליוני שקלים נוספים כתנאי לביצוע התיקונים ולהעברת החשבונות. אדמס עמד על כך שבן בסט יבצע את התיקונים בדירה, ובן בסט ביצע עבודות תוך דרישת מיליוני שקלים נוספים פעם נוספת מבלי להציג מסמכים. אדמס דרש לראות את החשבוניות הן של העבודות המקוריות והן של עבודות התיקונים לצורך התחשבנות סופית, אך בן בסט סירב להציג קבלות וחשבניות. "אין ולא יכולה להיות כל מחלוקת כי מדבר בזכות לגיטימית ואלמנטרית ביותר של התובע, שלא לומר שזכות זו מעוגנת ועולה גם מתוך ההסכמים שבין הצדדים והיא גם מחוייבת לפי כל דין".

אדמס חשש כי נפל לתרגיל עוקץ, ורק לאחר פנייה משפטית אל בן בסט ועו"ד כרמל נמסרו מסמכים לאדמס שכללו רק את החשבוניות המנופחות ששילם, ולא את החשבוניות או ההסכמים עם הספקים ונותני השירותים שמצביעות על העלות בפועל. לאחר מכן גילה אדמס מול ספקים וקבלני משנה בפרויקט, כי בן בסט ניפח את העלות האמיתית והציגה כאילו היא כפולה. זאת בזמן ששילם לספקים את הסכום הנמוך בהתאם לחשבונית ולקח את היתרה לכיסו. "במילים פשוטות הנתבעים שילמו לספקים מחצית ולעיתים פחות מהסכום אותו גבו מהתובע עבור אותם ספקים. את ההפרש שילשלו לכיסם ועוד גבו על הסכום הכפול גם 12% עבור עצמם". בתביעה נטען כי רוב הספקים אליהם פנה אדמס סירבו לשתף פעולה כי בן בסט אסר עליהם ואף איים עליהם.

באוגוסט 2018 העביר בן בסט מכתב התראה לאדמס לפיו אם לא ישולמו לו 26 מיליון שקל נוספים ינקוט בהליכים משפטיים. מנגד דרש אדמס לקבל מסמכי התחשבנות לרבות חשבוניות וקבלות מקוריות, כדי לבחון את דרישתו הכספית של בן בסט, אך עד היום לא העביר את המסמכים והנתונים כל מסמך. "לא בכדי עד היום בן בסט לא הגיש תביעה עבור החוב הנטען על ידו, צוין בתביעה. "הסיבה לכך ברורה כי בן בסט יודע שחשיפת האסמכתאות תגלה חיש מהר כי לא רק שהתובע אינו חייב לו דבר, אלא להפך. כי הוא ביצע עוקץ וכי בפועל הוא שחייב לתובע עשרות מיליוני שקלים".

אדמס נאלץ לבצע בעצמו בירורים עם אנשי מקצוע לגבי העלות האמיתית של העבודות ומצא כי למרות ששילם לבן בסט סך מצטבר של למעלה מ-72 מיליון שקל, הרי שהעלויות הריאליות של העבודות שבוצעו בדירה ושל המוצרים שנרכשו נאמדים בלא יותר מ-37.4 מיליון שקל. "ההפרש בסך 34.6 מיליון שקל שולשל לכיסם של הנתבעים". לטענת אדמס הוא שילם עשרות מיליוני שקלים ביתר בגין העבודות בדירה. "מדובר בעוקץ בהיקף מוערך אשר יש בו כדי להצטבר לתשלומים של עשרות מיליוני שקלים ביתר". צוין בכתב התביעה.

עו"ד עודד גרוס, ממשרד עמר רייטר ז'אן שוכטוביץ ושות', המייצג את בן בסט, מסר: "מר בן בסט השלים את בניית דירתו של מר אדמס לפני למעלה מ-3 שנים. מדובר באחת הדירות היקרות בישראל ומר אדמס מציג את הדירה לראווה ברחבי העולם. מצער מאוד שכעת ובזמן שמר אדמס חייב מיליוני שקלים למר בן בסט, מר אדמס פועל כאחרון החייבים, מתחמק מלשלם ובצעד טקטי מובהק, מגיש תביעה כספית משוללת יסוד. לא בכדי, בקשה לעיקולים שהוגשה על ידי מר אדמס בד בבד עם הגשת התביעה, נדחתה על ידי בית המשפט במעמד צד אחד. בכוונת מר בן בסט להגיש תביעה נגד מר אדמס והוא משוכנע, כי לאחר שבית המשפט הנכבד יבחן את העובדות ויווכח בפרצופו האמיתי של 'הפילנטרופ הגדול', לא רק שידחה את תביעתו המופרכת של מר אדמס, אלא יפסוק לטובת מר בן בסט את הכספים שמר אדמס עודנו חייב. עצוב שמאז השלמת הבנייה, מר בן בסט צריך לממן מכיסו את חובו של מר אדמס".

תגיות