אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בר סימן טוב: "אישרנו את מודל חזרת הרכבת, אבל לא את מועד יישומו"

בר סימן טוב: "אישרנו את מודל חזרת הרכבת, אבל לא את מועד יישומו"

משרד התחבורה הודיע שבתיאום עם משרד הבריאות השירות יחל ביום ראשון הקרוב בהדרגה. בתגובה הבהיר מנכ"ל משרד הבריאות כי המשרד לא אישר את המועד. בתגובה אמר שר התחבורה בצלאל סמוטריץ': "זו חוצפה"

13.05.2020, 21:57 | ליאור גוטמן

התכנסותה של הממשלה החדשה ועזיבת מנכ"לי המשרדים גוררת "אווירת סוף קורס" בכל הקשור לשמירה על בריאות המשתמשים בתחבורה הציבורית. משרד התחבורה מסר כי משרד הבריאות אישר הערב (ד') את החזרת שירות הרכבות באופן הדרגתי מיון ראשון הקרוב, ללא הגבלת מספר הנוסעים בקרון.

הבשורה מגיעה יממה בלבד לאחר שמשרד הבריאות טען בפני כלכליסט שהוא עוד לא אישר שום מתווה, מה שמוביל להגיון התחבורתי הבא: מערך האוטובוסים עדיין חייב רק 20 נוסעים, כולם מחוייבים במסכות על פניהם, ואילו לפי משרדי התחבורה והבריאות ברכבת שיראל אין שום הגבלה על מספר הנוסעים, לא במתחמי הרכבת, לא בזמן ההתגודדות על הרציפים ולא בתוך הקרון עצמו, וללא אפשרות לפתוח חלון.

מאוחר יותר הוציא מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב הבהרה שהמשרד שלו אישר את מודל החזרה של הרכבות, אבל הוא לא אישר את המועד שהם יחזרו. ההנחיה של בר סימן טוב סותרת את הסגירות שמשרד התחבורה עשה מול המשנה שלו פרופ' איתמר גרוטו, אולם השורה התחתונה היא שנכון להערב כלל אין הבטחה שתנועת הרכבות אכן תחזור לפעילות ב-17 במאי. שר התחבורה בצלאל סמטוריץ' כינה את ההבהרה של בר סימן טוב כ"חוצפה" וטען שהמשרד שלו לא היה מכריז על פתיחת הרכבת אלמלא היה סיכום מוקדם מול משרד הבריאות.

רכבת ישראל, צילום: רכבת ישראל רכבת ישראל | צילום: רכבת ישראל רכבת ישראל, צילום: רכבת ישראל

מערך האישורים הזה מגיע לאחר שאתמול אושר מתווה חזרה חלקי של הרכבת, כאשר חלק ניכר מהתחנות ישארו סגורות עד לחודש יוני. מדובר בתחנות נתניה ספיר; בית יהושע; הרצליה; רעננה מערב; רעננה דרום; הוד השרון סוקולוב; כפ"ס נורדאו; בני ברק; פאתי מודיעין; נתב"ג; י-ם גן החיות; י-ם מלחה; חולון וולפסון; צומת חולון; בת ים יוספטל; בת ים קוממיות; ראשל"צ משה דיין; יבנה מערב; יבנה מזרח; אשדוד עד הלום; דימונה

אז איך הכל יעבוד? לפי משרדי הממשלה השיטה שנבחרה היא "יהיה בסדר", כלומר שנוסעי הרכבת "יידרשו לאחריות חברתית בדומה לכלל המקומות הציבוריים, הכוללים שמירה על ריחוק חברתי, עטיית מסיכה, הימנעות מנגיעות בפנים, התרחקות מנוסע עם תסמיני עיטוש או שיעול, הימנעות מהנחת ציוד אישי על משטחים ציבוריים, והימנעות מנסיעה במקרה של תסמיני מחלה".

עוד ממליצים במשרד הבריאות על הצורך בשטיפת ידיים עם סבון ברגע שהדבר מתאפשר, זאת בהנחה שהשירותים ברכבת לא יהיו תפוסים על ידי נוסע אומלל. באופן אירוני "משרד הבריאות ממליץ לצמצם ככל הניתן מלגעת באופן ישיר במשטחים ציבוריים כגון גלגלות המעבר בין רציפים וביציאה מהתחנות (קרוסלות), עמודים ומעקות, וכן להימנע מאכילה ושתייה בעת הנסיעה, להימנע משימוש בטלפון הסלולארי בזמן הנסיעה, ושימוש באלכוג'ל באופן תכוף, ובעיקר עם הירידה מהרכבת".

ברכבת מבטיחים הסברה לנוסעים להדגשת הוראות משרד הבריאות, עם הפעלת מערך בידוק מוגבר בכניסות לתחנות, מה שעלול לגרור תורי ענק בכניסות. לפי חברת הרכבת "המאבטחים יבדקו חום, יתשאלו את הנוסעים, וכן יחייבו חבישת מסיכה וחיטוי ידיים".

ומה לגבי היכולת להגיע ממקום למקום? תנועת הרכבות תחודש בשני שלבים מרכזיים, כאשר על פי הנחיית משרד התחבורה, בשלב ראשון (בין התאריכים 17-30.5.20), יופעלו קווים מרכזיים, עם שינויים במסלולי הנסיעה, בימי ראשון עד חמישי בלבד, בין השעות 22:00-06:00.

תגיות