אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת Immunai מגייסת 20 מיליון דולר צילום: גיל קובלצ'יק

חברת Immunai מגייסת 20 מיליון דולר

החברה מפתחת פלטפורמה מבוססת ביולוגיה חישובית במטרה למפות את כל מערכת החיסון, לטובת זיהוי, ניתוח, טיפול מותאם אישית והאצת פיתוח תרופות

14.05.2020, 19:02 | הגר רבט
חברת הביולוגיה החישובית אימיונאיי (Immunai) מודיעה היום (ה׳) על השלמת סבב סיד בסך 20 מיליון דולר בהובלת TLV Partners ו-Viola Ventures. החברה מפתחת פלטפורמה מבוססת ביולוגיה חישובית במטרה למפות את כל מערכת החיסון, לטובת זיהוי, ניתוח, טיפול מותאם אישית והאצת פיתוח תרופות.

קראו עוד בכלכליסט

את אימיונאיי הקימו לפני כשנה וחצי ד״ר נועם סולומון (מנכ"ל) ולואיס וולוך (סמנכ"ל הטכנולוגיות), ואליהם הצטרפו כמה מדענים מובילים: אנסומן סטפט'י - פרופ' מאוניברסיטת סטנפורד מומחה לאימונולוגיה חד-תאית, ד״ר דניאל וולס, ביולוג חישובי בכיר במכון פארקר לחקר הסרטן, ואחד האימונולוגים המובילים בעולם - פרופ' דן ליטמן.

מימין נועם סולומון ולואיס וולוך, צילום: גיל קובלצ מימין נועם סולומון ולואיס וולוך | צילום: גיל קובלצ'יק מימין נועם סולומון ולואיס וולוך, צילום: גיל קובלצ

טיפולים אימונותרפיים לסרטן הביאו למהפיכה בחקר הסרטן והמחלות האוטו-אימוניות. יחד עם זאת, בשל המורכבות האדירה של מערכת החיסון הכוללת טריליוני תאים המחולקים למאות סוגים ומצבים אשר מגיבים באופן שונה באינטראקציות עם חלבונים שונים - קשה מאוד לחזות כיצד תרופות תשפענה על תאי מערכת החיסון וכיצד תיראה התגובה הקלינית לאחר מכן. בנוסף, מדובר על טיפולים המאופיינים בעלויות ייצור גבוהות מאוד, שהזמן הנדרש לפיתוחן גבוה מאוד ומרבית הניסויים הקליניים לפיתוחם נכשלים.

אימיונאיי, אשר פיתחה פלטפורמה משולבת לריצוף גנטי של תאי מערכת החיסון ברמת רזולוציה חד-תאית, המבצעת סריקת עומק של מערכת החיסון במצבים של בריאות מלאה, מחלות שונות והטיפול בהן - לבחינת תגובת הגוף לטיפולים השונים. באמצעות הפלטפורמה של אימיונאיי, חברות התרופות יכולות לזהות ניואנסים עדינים יותר בתגובת התאים ותפקודם וכן מנגנונים ביולוגיים וקליניים של פעולה, דחייה ורעילות לטיפול, על מנת להבין במדויק את יעילותם של טיפולים אלו.

   

"כשמסתכלים רק על מחלה אחת או על קבוצת מטופלים ספציפית, מקבלים תמונה מוגבלת של מערכת החיסון", מסר נועם סולומון, מנכ"ל אימיונאיי. "אך כאשר מיישמים אלגוריתמי למידה חישובית מעל בסיס הנתונים הקנייני והייחודי שלנו, המבוסס ריצוף גנומי עמוק של כל תא ותא יחד עם מידע קליני עשיר על המטופל - הפלטפורמה שלנו מצליחה לזהות דפוסים מורכבים, כאלה שלא הצליחו לזהות אותם קודם לכן תוך שימוש בטכנולוגיות אחרות. אם תרצו, הטכנולוגיה שלנו מאפשרת למחקר האימונולוגי לעבור מהתבוננות בתמונה בצבע 'שחור-לבן' לתמונה צבעונית על כל גווניה ומימדיה הרבים".

החברה מעסיקה כיום מעל 30 עובדים בישראל ובניו יורק, משתפת פעולה עם למעלה מעשרה מטובי המרכזים הרפואיים וחברות הפארמה המובילות בעולם.

תגיות