אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
במרוץ נגד השעון- אלפי ישראלים זכאים להחזרי "עמלות שקטות" שנגבו על-ידי בנקים בשוויץ צילום: Depositphotos , עיצוב תמונה: שיר מנור, מילת הקסם

במרוץ נגד השעון- אלפי ישראלים זכאים להחזרי "עמלות שקטות" שנגבו על-ידי בנקים בשוויץ

אף שרובם כלל אינם מודעים לכך, משקיעים ישראלים רבים אשר מחזיקים או החזיקו בעבר בחשבונות בבנקים ובתי השקעות בשוויץ זכאים להחזרים בגין עמלות שנגבו מהם לאורך השנים שלא כדין. במרבית המקרים מדובר בהחזרים בהיקפים משמעותיים, אשר מסתכמים בכ-2% משווי כלל נכסי החשבון ואף למעלה מכך.

19.05.2020, 10:06 | בשיתוף משרד עו"ד ש.הורוביץ ושות'
זכאותם של מחזיקי החשבונות בשוויץ לקבל את החזרי העמלות האמורים עוגנה והושרשה במספר פסקי דין פרי עטם של בתי המשפט בשוויץ, לרבות בית המשפט העליון בשוויץ. בתי המשפט קבעו, מפורשות, כי עמלות מסוגים שונים שנוכו מחשבונות הבנק של המשקיעים כדבר שבשגרה וכחלק מהפרקטיקה הבנקאית ששלטה בכיפה בשנים עברו, נגבו, הלכה למעשה, שלא כדין, ובעלי החשבונות זכאים להחזר בגינן. יש לציין, כי בחלק גדול מהמקרים מדובר בעמלות שבעלי החשבון כלל לא היו מודעים לקיומן ולכן הן מכונות "עמלות שקטות".  
עו"ד ליאור נוימן, ש. הורוביץ ושות עו"ד ליאור נוימן, ש. הורוביץ ושות' | צילום: מושיק ברין עו"ד ליאור נוימן, ש. הורוביץ ושות

מטבע הדברים, הבנקים ובתי ההשקעות בשוויץ לא מיהרו לכתת רגליהם ולאתר את כל מחזיקי החשבונות הזכאים להחזר. ואולם, בשבועות האחרונים הולך וגובר זרם המשקיעים הישראלים אשר פתחו בהליך פורמאלי להשבת העמלות האבודות. על אף שמדובר בהליך מורכב יחסית, אשר דורש מיומנות משפטית וחשבונאית, וכרוך במשא ומתן ממושך והליכי גישור מול הבנקים, תוך שיתוף פעולה עם עורכי דין ויועצים זרים, הוא נערך בדיסקרטיות, תחת חסיון עו"ד-לקוח, ואינו דורש מעורבות אקטיבית של בעלי החשבונות או בהשקעת משאבים מצדם. בתוך כך, ההתעוררות ההמונית של משקיעים ישראלים המנהלים בימים אלו הליכים רבים ומקבילים להשבת העמלות מסייעת להם בהשגת תוצאות טובות במיוחד, תוך ניצול יתרון הגודל וכח הקבוצה המצרפי במהלך המשא ומתן מול הבנקים.

מהניסיון שנצבר עד כה בהליכים מסוג זה ניתן ללמוד, כי הרוב המוחלט של מחזיקי החשבונות בשוויץ ימצאו זכאים להחזרים מהותיים, וזאת בין אם מדובר בחשבונות שהיו מדווחים לרשויות המס בישראל לאורך השנים ובין אם לאו. עם זאת, במקרים בהם מדובר בחשבונות שהוסדרו במסגרת הליכי גילוי מרצון בישראל נצפו החזרים גבוהים במיוחד. כאן המקום להזכיר, כי במהלך השנים האחרונות הסדירו אלפי ישראלים את הדיווח על חשבונותיהם בשוויץ, וזאת במסגרת הליכי גילוי מרצון, על גלגוליהם השונים. בהתאם לפרסומים של רשות המסים, במסגרת הליכים אלו הוסדר הון בלתי מדווח בשוויץ בהיקף של עשרות מיליארדי שקלים. מכאן, ניתן להבין את הפוטנציאל העצום להחזרי עמלות, פוטנציאל שברובו טרם מומש.

עו"ד מוטי סבן (רו"ח), ש. הורוביץ ושות עו"ד מוטי סבן (רו"ח), ש. הורוביץ ושות' | צילום: מושיק ברין עו"ד מוטי סבן (רו"ח), ש. הורוביץ ושות

חשוב לציין, כי בית המשפט העליון בשוויץ פסק, כי זכאותם של מחזיקי החשבונות להחזר כפופה למגבלת התיישנות. במרבית המקרים זכאות זו מוגבלת לתקופה בת עשר שנים, אשר קטנה מידי יום שחולף. זוהי הסיבה שרבים מבין מחזיקי החשבונות הישראלים מוצאים עצמם בימים אלו במרוץ נגד השעון, במטרה לפתוח בהליך להשבת העמלות באופן פורמאלי "ולקבע" את תקופת ההתיישנות. לאור היקף ההון העצום שהוחזק בשוויץ במהלך השנים האחרונות, ברור כי מדובר רק בקצה הקרחון, וכי ישראלים רבים צפויים להיכנס בקרוב בשערי ההליך.

לאתר משרד עו"ד ש. הורוביץ ושות'

 

תגיות