אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
80 אלף פועלים פלסטינים ייכנסו לישראל אחרי חג השבועות צילום: נעה קסלר

פרסום ראשון

80 אלף פועלים פלסטינים ייכנסו לישראל אחרי חג השבועות

בנוסף תתאפשר כניסתם של 16,800 פועלים לעבודה יומית בישובים ביהודה ושומרון. מאז סוף מרץ אסורה כניסה לישראל של עובדים תושבי הרשות, כחלק ממאמצי המדינה למניעת התפשטות הקורונה

17.05.2020, 15:28 | אמיתי גזית

המועצה לביטחון לאומי החליטה לאפשר כניסת עובדים תושבי הרשות הפלסטינית מיד לאחר חג השבועות שיחול ביום חמישי 28 במאי, וזאת בהתאם להמלצה ברוח דומה של משרד הבריאות.

החל מיום ראשון שאחרי החג יוכלו כל 80 אלף הפועלים הפלסטינים בעלי היתר עבודה, מהם 65 בענף הבנייה, להיכנס באופן יומי לישראל. בנוסף תתאפשר כניסתם של 16,800 פועלים לעבודה יומית בישובים ביהודה ושומרון. מאז סוף מרץ אסורה כניסה לישראל של עובדים תושבי הרשות וזאת כחלק מהמאמצים שבהם נקטה המדינה למניעת התפשטות הקורונה. מאז, המדינה אפשרה פעמיים לעובדים לחצות את הגבול, אך המעסיקים חויבו לספק להם מקומות לינה משום שעובד שחזר לביתו לא הורשה לחצות שנית את הגבול.

קראו עוד בכלכליסט

פועל בניין , צילום: שאול גולן פועל בניין | צילום: שאול גולן פועל בניין , צילום: שאול גולן

בנסיבות אלה ובגלל הרמדאן כיום בענף הבנייה יש רק 13 אלף עובדים פלסטינים בעוד שבשגרה הענף מעסיק 65 אלף עובדים. בסך הכל בענף הבנייה, החקלאות והתעשייה עובדים בימים שבשגרה כ-80 אלף פלסטינים. היעדרות עובדים מענף הבנייה גרמה לשיתוק של אלפי אתרי בנייה, הערכות הן שכיום תפוקת הענף היא כ-30% מהתפוקה בימים שבשגרה.

אלעזר במברגר, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון: "גם ענף הבנייה נערך ליום שאחרי הקורונה. החזרה לשגרה של כניסת פועלים יומית תאפשר לענף הבנייה לחזור לקצב עבודה רגיל ולסייע בהתאוששות המשק".

נתנאל לפידות, סמנכ"ל אסטרטגיה ומדיניות: "ענף הבנייה מתחיל את תהליך החזרה לשגרה מלאה עם כניסה מחודשת ויומית של הפועלים הפלסטינים. חזרה מלאה לשגרה היא קריטית לענף הבנייה ותסייע להתנעה מחודשת של המשק כולו"

נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, ראול סרוגו אמר כי: "העמידה האיתנה של ענף הבנייה מול הקשיים האדירים של תקופת המשבר ראויה לשבח. בכל זאת, חשוב להבין שרוב הענף למעשה הושבת בשל המחסור הענק בעובדים הפלסטינים וכי את תוצאות המשבר נרגיש בענף עוד זמן רב. כבר עכשיו ברור כי חלק ניכר מהפרויקטים יושלמו באיחור בשל כך. על הממשלה לקבוע חד משמעתית כי היא תגן על הקבלנים, בהגדרת משבר הקורונה ככוח עליון ותקים קרן סיוע לרוכשי דירות שהדירות שלהם ימסרו באיחור, כפי שמסייעת המדינה למגזרי העסקים האחרים שנפגעו בתקופת משבר הקורונה"

תגיות