אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרנות ההשתלמות: כלל עלתה הכי פחות באפריל צילום: שאטרסטוק

קרנות ההשתלמות: כלל עלתה הכי פחות באפריל

ענף ההשתלמות רשם באפריל עליית תשואות ממוצעת של 5.1% בהובלת אנליסט שהניב 5.93%. כלל ביטוח סוגרת את הטבלה עם 4.53% ומינוס 6.8% מתחילת השנה, לעומת תשואה שלילית ממוצעת של 6.3% בענף

18.05.2020, 07:29 | צלי גרינברג

האביב הביא עמו אופטימיות של יישור עקומת נדבקי הקורונה ברוב מדינות העולם, והחזיר את העליות הירוקות לטבלת תשואות קרנות ההשתלמות של "כלכליסט". השפעת מרץ השחור, עם זאת, עדיין לא נעלמה, והתשואה המצטברת מתחילת השנה עדיין שלילית ועומדת על 6.3% בממוצע.

קראו עוד בכלכליסט

חודש אפריל האביבי אמנם העמיד לקרנות ההשתלמות תשואה ממוצעת של 5.1%, אך זו עדיין רחוקה מלפצות על הירידות שנרשמו בחודש פברואר, שעמדו על תשואה שלילית של 2.2% בממוצע, ורק העמיקו בחודש מרץ האחרון, אז עמדה התשואה השלילית הממוצעת של תעשיית הגמל על 9%. בית ההשקעות אנליסט נטל את הובלת טבלת התשואות לחודש אפריל, עם תשואה של 5.93%, גבוהה ב־1.4% מהתשואה שהשיגה חברת הביטוח כלל - 4.53% - שסוגרת את טבלת התשואות בחודש אפריל.

נועם רוקח, סמנכ"ל השקעות באנליסט, אמר אתמול ל"כלכליסט" ש"התיקון בשווקים החל בשבוע האחרון של מרץ והמשיך לאפריל גם במניות וגם בחוב הקונצרני. השיפור בעקומות מספר הנדבקים, תחילת פתיחת הכלכלות והסגרים, אווירת אסטרטגיית היציאה, כל אלה הובילו לשיפור בשווקים. מה שהחזיק את השוק האמריקאי היה בעיקר סקטור הטכנולוגיה, ובמיוחד כשבודקים את העסקים בליבת המשבר כמו תעשייה, תיירות ואנרגיה לדוגמה, שירדו עשרות אחוזים.

"ישראל, עם זאת, תפקדה פחות טוב. מדד ת"א־35 ירד יותר מהאמריקאי בגלל הנדל"ן המניב, הבנקים, פתאל ודלק, אבל בעיקר כי אין בבורסה הישראלית עוגן כלכלי, כמו לדוגמה WIX, שהיא יצירת הערך הגדולה ביותר של השנים האחרונות ולא נסחרת בישראל.

"הגדלנו חשיפה למניות סחירות, בעיקר לטכנולוגיה בארה"ב ולנדל"ן מניב, בנקים ופתאל בישראל, ולאג"ח קונצרניות בעיקר בארה"ב, אבל גם בישראל דוגמת בזן ב־15% תשואה, מגדל ב־8%, אמות ועוד. יש לציין שרכשנו בשיא הפאניקה, ויותר מהמתחרות. המרווחים באג"ח הקונצרניות בארה"ב הצדיקו השקעה לטווח הארוך ועמדו על 4%-3% מעל לאג"ח הממשלתיות, וזה לא היה בשנים האחרונות. זה בעיקר מלמד שלמשקיעים ארוכי טווח שיא הפאניקה זו הזדמנות".

נועם רוקח מאנליסט: "רוב העליות כבר מתמחרות את פתיחת הכלכלות ואת האמונה כי תהיה פריצה מדעית מוקדם יותר משצופים" נועם רוקח מאנליסט: "רוב העליות כבר מתמחרות את פתיחת הכלכלות ואת האמונה כי תהיה פריצה מדעית מוקדם יותר משצופים" נועם רוקח מאנליסט: "רוב העליות כבר מתמחרות את פתיחת הכלכלות ואת האמונה כי תהיה פריצה מדעית מוקדם יותר משצופים"

רוקח לא רואה הכל במשקפיים ורודים ומסביר כי המיתון כבר כאן, עם זאת, לראייתו, השוק כבר לא יחזור לרמות הפאניקה שנחוו עם תחילת משבר הקורונה, ורגרסיה תהיה רק אם יהיו לכך הצדקות בכלכלה הריאלית או כתוצאה מגל שני של נדבקי קורונה. "צריך לראות התקדמות בכלכלה הריאלית" אמר רוקח, "שהיא נגזרת של הסיפור הבריאותי. רוב העליות כבר מתמחרות את פתיחת הכלכלות ואת האמונה כי תהיה פריצה מדעית מוקדם יותר משצופים. קשה לדעת אם יהיה גל שני אבל אם כן, אין ספק שהוא ירע את היציאה מהמיתון ויגרום לנסיגה בפעילות הריאלית של החברות וייפגע גם בשוק המניות, אבל לא באותה עוצמה, כי המכניזם וההתנהלות תוך כדי הגל כבר נלמדו על ידי הממשלות והשוק".

חברת הביטוח כלל, שהשיגה את התשואה הנמוכה ביותר בחודש אפריל, סירבה להגיב, אבל לדברי גורמים בשוק ההון, הסיבה שכלל נהנתה פחות מכל השאר מהעליות של חודש אפריל נעוצה בהרכב תיק ההשקעות שלה, המכיל פחות מרכיבי סיכון לעומת המתחרות.

תגיות