אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ניסוי של טייוואן וסטנפורד יקצר את ההסגר לאנשי עסקים צילום: איי פי

FT

ניסוי של טייוואן וסטנפורד יקצר את ההסגר לאנשי עסקים

קבוצת מדגם תטוס מסן פרנסיסקו לטייוואן כדי לגלות מהו פרק הזמן הבטיחותי הקצר ביותר לביצוע הסגר ולאפשר נסיעות עסקים. תוצאות הניסוי ישמשו גם לגיבוש פרוטוקול נסיעות לתיירים ולפתיחת גבולות בין מדינות שהוגדרו "בסיכון נמוך"

19.05.2020, 08:16 | קתרין היל, פייננשל טיימס

ממשלת טייוואן ואוניברסיטת סטנפורד בארה"ב פועלות לגיבוש נוהלי הסגר ובדיקות קורונה עבור נוסעים בינלאומיים, שעשוי להוליד פרוטוקול נרחב יותר לחידוש התיירות הגלובלית.

קראו עוד בכלכליסט

לעומת מדינות אחרות בעולם, טייוואן רשמה הצלחה רבה בהכלת המגפה, ובשטחה נרשמו שבעה מקרי תמותה בלבד ו־440 מקרי הדבקה, זאת למרות קשרי הנסיעה ההדוקים עם סין, שם פרצה המגפה. ההצלחה של האי בהשתלטות על הקורונה שימשה מקור להשראה עבור מדינות אחרות בעולם.

התעשייה מפעילה לחץ

במסגרת ניסוי שתבצע טייפה בשיתוף פעולה עם הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת סטנפורד בחודש הבא, 500 אנשים שישמשו כקבוצת מדגם יטוסו מסן פרנסיסקו לבירת טייוואן, זאת לאחר שעברו בדיקת קורונה שהראתה כי אינם נשאים, ובנוסף הוכנסו לבידוד לפני שעלו לטיסה. הם ייבדקו שוב מדי יומיים אחרי הגעתם ליעד, וייכנסו לבידוד של 14 ימים, כפי שמחייבת ממשלת טייוואן.

ברקע עלייה של 13% ברווח הנקי ריינאייר: בשנה הקרובה יתכווץ היקף הנוסעים ב־50% חברת הלואו קוסט האירית פרסמה את דוחות השנה הפיסקאלית 2020 והורידה את יעד הנוסעים השנתי שלה ל-80 מיליון שירות כלכליסטלכתבה המלאה

"המטרה היא להבין מהו פרק הזמן הקצר ביותר האפשרי לביצוע הסגר בטיחותי, כדי שאנשים שנאלצים לבצע נסיעות עסקיות יורשו לצאת מההסגר כעבור ימים ספורים במקום שבועיים", כך לפי ג'ייסון וונג, פרופסור בפקולטה לרפואה בסטנפורד, שמתכנן את הפרויקט בשיתוף עם רשויות הבריאות של טייוואן.

הניסוי מתבצע על רקע ניסיונות של מדינות רבות לחדש, גם אם חלקית, את הטיסות הבינלאומיות. ביפן ובהונג קונג נוסעים נבדקים להימצאות הנגיף עם הגעתם ומתבקשים להמתין בשדה התעופה לתוצאות הבדיקה. מדינות מסוימות, כמו ספרד, הקפיאו לחלוטין נסיעות בינלאומיות עבור מי שאינם תושבים, או מונעות כניסת טיסות למדינה, כפי שנוהגת הודו.

שוק בטייפה, בתחילת החודש. רק שבעה מתו מהנגיף בטייוואן, צילום: איי פי שוק בטייפה, בתחילת החודש. רק שבעה מתו מהנגיף בטייוואן | צילום: איי פי שוק בטייפה, בתחילת החודש. רק שבעה מתו מהנגיף בטייוואן, צילום: איי פי

ברקע המשבר החמור ביותר בתולדות ענף התעופה, התעשייה לוחצת על ממשלות למצוא דרכים כדי לחדש את הטיסות. מנכ"ל נמל התעופה הית'רו בלונדון, מנמלי התעופה העמוסים בעולם, קרא השבוע לממשלת בריטניה להקל על אנשים להגיע לבריטניה ממדינות שהוגדרו ב"סיכון נמוך". בריטניה מתכננת לחייב נוסעים בינלאומיים בהסגר של 14 ימים, במסגרת היערכותה לפתוח מחדש את הכלכלה.

משום שסין מגדירה את טייוואן כטריטוריה סינית ודורשת מכל שאר המדינות והארגונים הבינלאומיים להחרים את האי, ארגון הבריאות העולמי (WHO) סירב להזמין את טייוואן לכינוס השנתי שלו, שנפתח אתמול. זאת למרות הצלחת האי בהכלת נגיף הקורונה, כאשר בשבוע החולף לא דיווחה טייוואן על מקרים חדשים.

טייפה אוסרת על אזרחים סינים להיכנס לתחומה מאז תחילת פברואר, ועל כל שאר הזרים, מאז אמצע מרץ.

הרשויות הדגישו כי לא יחדשו טיסות בינלאומיות בהיקפן הרגיל, לפני שיימצא חיסון לקורונה, אבל רשויות הבריאות כן מעוניינות לאפשר יוצאים מן הכלל עבור נסיעות עסקים חיוניות.

כך, למשל, בשל היותה מרכז גלובלי עבור תעשיית ייצור השבבים, מהנדסים אמריקאים מתחום זה פוקדים את טייוואן באופן תכוף.

"בהינתן רמות ההדבקה הנמוכות שלנו בהשוואה לרוב מדינות העולם, כמובן שאנחנו צריכים להיפתח רק למדינות שבהן המגפה נמצאת תחת שליטה", ציין פרופ' צ'אנג שאן־שוון, חבר בוועדת המומחים של המרכז הארצי לבקרת מגפות, שמנהל את טיפולה של טייוואן בנגיף הקורונה. "אבל זה ייקח הרבה מאוד זמן. כך שכל עוד מדינות אחרות עדיין אינן שם,

אנחנו צריכים לבדוק פתרונות לשיתופי פעולה מסוימים".

ביקורים הנחשבים חיוניים

ממשלת טייוואן בודקת בימים אלה תוכנית שתאפשר להכניס לתחומה אזרחים זרים מסוימים אשר ביקוריהם נחשבים חיוניים מסיבות כלכליות או פוליטיות. לפי צ'אנג, אורחים אלה ייבדקו עם הגיעם כמו גם כמה פעמים נוספות במהלך שהייתם. הם יורשו לצאת מההסגר ליעדים שהוגדרו מראש, כמו פגישות עסקיות או ממשלתיות.

במקביל, הניסוי של סטנפורד יוכל להניח את היסודות לתוכנית נרחבת יותר. "אנחנו מקווים לגבש פרוטוקול נסיעות בטיחותי שיוכל לאפשר לפתוח בהדרגה קשרי נסיעות מסוימים עם מדינות שמשדרות על אותו הגל", אמר צ'ן צ'י־מאי, סגן ראש ממשלת טייוואן.

פרופ' וואנג מסטנפורד אמר כי ממצאים מהפרויקט יוכלו לשמש להקמת תחנות בידוק מהירות בנמלי תעופה, מה שיאפשר הכשרת מספר רב יותר של נוסעים לתקופות הסגר קצרות עם הגיעם ליעד.

אף כי סין, שם פרצה המגפה, דיווחה על שמונה מקרים חדשים בלבד ביום שבת האחרון, ומתחילה לחזור לשגרה, טייוואן אינה מאפשרת עדיין את כניסתם של אזרחים סינים, גם על בסיס פרטני. סגן הנשיא צ'ן צ'יאן־ז'ן, אפידמיולוג בהכשרתו, אמר כי טייפה זקוקה לזמן רב יותר כדי לפתוח מחדש את קשרי הנסיעות עם סין, בהשוואה למדינות אחרות, בשל היעדר שקיפות. "עד היום, עדיין לא ידוע לנו כמה אנשים נבדקו להמצאות הנגיף בסין. כך שאנחנו חייבים לנהוג משנה זהירות", ציין.

תגיות