אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש המחוזי: נציגי החברה הכלכלית של לשכת עורכי הדין לא אמרו אמת

ביהמ"ש המחוזי: נציגי החברה הכלכלית של לשכת עורכי הדין לא אמרו אמת

סגנית נשיא המחוזי בת"א יהודית שבח קבעה כי החברה הפרה החלטות שיפוטיות ומנכ"לה, עו"ד פרי כהן, לא מסר גרסת אמת בעניין מיזם "המתמחה"; לאחרונה התפטר יו"ר הדירקטוריון של החברה עו"ד נידאל עוואדה. אתמול הוגשה בקשה ליצוגית נגדה ב-14 מיליון שקל

21.05.2020, 23:18 | ענת רואה

סגנית נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופטת יהודית שבח, מסרה הערב (ה') החלטה חריפה ביותר נגד התנהלות החברה הכלכלית של לשכת עורכי הדין. היא קבעה שהחברה לא צייתה להחלטות שיפוטיות, הטילה עליה סנקציות שונות וכתבה בהחלטתה כי "משהו מאוד לא טוב קורה שם", בהתייחסה לחברה הבת של לשכת עורכי הדין.

קראו עוד בכלכליסט

ההחלטה החמורה ניתנה במסגרת בקשה לפי פקודת ביזיון בית המשפט שהגיש עו"ד חיים רווה, שהיה לטענתו שותף של החברה הכלכלית בהקמת פרויקט "המתמחה". רווה נקלע לפני כשנה למאבק משפטי מול החברה הכלכלית וטען שהיא מתנהלת בחוסר סדר חשבונאי, שלא הועברו לו דוחות התחשבנויות ושהחוזה עמו הופר.

בספטמבר 2019, ובמסגרת הליך בוררות, חויבה הלשכה לבצע שורת פעולות ובין היתר לפתוח חשבון בנק נפרד וייעודי לניהול מיזם המתמחה, לאפשר לרווה לעיין בו, להגיש דוח התחשבנות ועוד. אלא שרווה טען שהחברה הכלכלית הפרה את החלטת הבוררת וכבר לפני שלושה חודשים הורתה השופטת שבח לחברה הכלכלית לציית לבוררת. אולם מסתבר שגם זה לא עזר והחברה המשיכה לעשות כרצונה ולא לציית לפסק הדין.

יו"ר דירקטוריון החברה הכלכלית, עו"ד נידאל עוואדה. התפטר , צילום: תומריקו יו"ר דירקטוריון החברה הכלכלית, עו"ד נידאל עוואדה. התפטר | צילום: תומריקו יו"ר דירקטוריון החברה הכלכלית, עו"ד נידאל עוואדה. התפטר , צילום: תומריקו

"משהו לא טוב קורה בחברה הכלכלית"

בפתח החלטתה הנוכחית כתבה השופטת שבח כי בדיון שהתקיים בפניה לפני 10 ימים, נמסר לה שיו"ר דירקטוריון החברה הכלכלית, עו"ד נידאל עוואדה, התפטר מתפקידו. מנכ"ל החברה הכלכלית, עו"ד פרי כהן הגיע לדיון והתבקש לספק הסברים מדוע לא קוימו החלטות הבוררת. הוא גם חתם על תצהיר בשם החברה.

השופטת יהודית שבח השופטת יהודית שבח השופטת יהודית שבח

"משהו לא טוב קורה בחברה הכלכלית של לשכת עורכי הדין", כתבה השופטת שבח והמשיכה: "ליתר דיוק, משהו מאוד לא טוב קורה שם. ואינני מכוונת דווקא למצב הכלכלי ולחובות אליהם נקלעה, אלא לאופן ההתנהלות בהיבט כיבוד הסכמים וצווים שיפוטיים, אף ששילוב ההיגדים 'כלכלי' עם 'לשכת עורכי הדין' מקרין למתבונן מן הצד ציפייה לאיתנות כלכלית ולהתנהגות הגונה ושומרת חוק".

השופטת שבח כתבה בהחלטה כי אף שהחברה הכלכלית טוענת כי קיימה את החלטת הבוררת הרי ש"די להתבונן בסעיפי התוכן שבתשובה, אף טרם חקירת המצהיר מטעמה, כדי להתרשם כי לא מיני ולא מקצתי. הדעת נותנת כי גם החברה, גם המצהיר מטעמה וגם בא כוחה יודעים זאת היטב". המצהיר הוא כאמור המנכ"ל עו"ד פרי. בא כוחה של החברה הוא עו"ד עימאד חמאיסי.

כך לדוגמה פירטה השופטת כי עו"ד פרי כהן הצהיר בתצהירו שהחברה פתחה חשבון יעודי למיזם "המתמחה" כפי שנדרשה לעשות, אך כשהתבקש להודיע מתי נפתח החשבון הוא מסר שעקב מצב החירום לא ניתן לספק מידע אודות התאריך המדויק. "בחקירתו הנגדית של עו"ד כהן התבררה גרסה שלישית לפיה כלל לא נפתח חשבון חדש...", כתבה השופטת והוסיפה "אני רואה בעיה באי אמירת אמת, בהצהרה כי חשבון חדש ויעודי אמנם נפתח לאחר החלטת הבוררת ומשהוברר שלא נפתח, מתן תירוץ לפיו חשבון כלשהו זה או אחר הוא החשבון היעודי".

השופטת המשיכה וסקרה באופן דומה את יתר ההפרות של החברה הכלכלית ולבסוף כתבה כי הבקשה לפי פקודת ביזיון בית המשפט מתקבלת ועל מנת לאכוף על החברה הכלכלית לקיים את החלטת הבוררת היא הורתה על הוראות שונות כולל תשלום קנס של 1000 שקל עבור כל יום של אחור בקיום כל סעיף וסעיף בנפרד, וכן הוצאות 35,000 שקל.

בקשה לאשר תביעה ייצוגית נגד החברה הכלכלית

בתוך כך, אתמול הוגשה לבית המשפט המחוזי בקשה לאשר תביעה יצוגית בהיקף 14 מיליון שקל נגד החברה הכלכלית של הלשכה. את התביעה הגיש עו"ד בן דלל באמצעות עורכי הדין אבירם רחימי והראל שלומי ונטען בה כי מדובר בהתנהלות מקוממת ובלתי נתפסת וב"ניצול ציני שעושה המשיבה באמון הרב שרוחשים לה לקוחותיה – ציבור עורכי הדין, בהיותה זרועה הארוכה של לשכת עורכי הדין".

לפי התביעה, החברה הכלכלית מפרסמת ומשווקת לעורכי דין מוצרי עזר משפטיים, תוך הטעייתם ביודעין ותוך הפרת ההתחייבויות. כך נטען כי שני מוצרים שמפרסמת החברה הכלכלית, "אסקי" ו"פדאור" מתיימרים להיות כלים עדכניים ואיכותיים אולם בפועל מדובר במוצרים לא עדכניים, חסרים ולא אמינים.

לפי התביעה מנוע החיפוש פדאור כמעט שלא מתעדכן ונמצא בפער של מאות אחוזים בהיקף פרסום הפסיקה והחומר המשפטי, בניגוד גמור לפרסומי החברה הכלכלית לפיה מדובר במערכת עדכנית, מקצועית ומשודרגת. בנוגע לתוכנת ה"אסקי" נטען כי מזה שנים לא עודכנו מספר רב של מסמכים וטפסים המוצגים בה ומי שעושה שימוש בתוכנה זו עלול לגרום לפגיעה בשמו ומקצועיותו.

"יוצא איפה כי המשיבה חרף היותה זרועה הארוכה של לשכת עורכי הדין גומלת לציבור עורכי הדין על אמונם בה ועל היותם 'קהל שבוי' שלה ברשלנות פושעת...", נטען בבקשה.

תגיות