אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי 102 שנה: הרץ הגישה בקשה להגנה מפני פשיטת רגל צילום: בלומברג

אחרי 102 שנה: הרץ הגישה בקשה להגנה מפני פשיטת רגל

חברת השכרת הרכב, שחובותיה נאמדים ב-19 מיליארד דולר ונפגעה קשות במשבר הקורונה, הגישה את הבקשה לבית המשפט בארה"ב; היא ציינה כי בקשה זו אינה מתייחסת לפעילותה הבינ"ל

23.05.2020, 08:00 | שירות כלכליסט

לאחר 102 שנה: חברת השכרת הרכב הרץ (Hertz Global Holdings Inc) הגישה אתמול (ו') בקשה להגנה מפני פשיטת רגל בארה"ב - זאת בעקבות הנזקים שגרמה לה מגפת הקורונה ולאחר כישלון המו"מ עם המלווים שלה על קבלת סיוע. חובותיה של הרץ נאמדים בכמעט 19 מיליארד דולר. יש לה מזומנים בסך מיליארד דולר, והיא הודיעה כי תשתמש בסכום זה למימון פעילותה בתקופת הליך פשיטת הרגל.

קראו עוד בכלכליסט

לפי סוכנות הידיעות רויטרס, דירקטוריון החברה אישר להגיש את הבקשה לבית המשפט בדלאוור. החברה מסרה כי בקשה זו אינה מתייחסת לפעילותה הבינלאומית באזורים כמו אירופה, אוסטרליה וניו זילנד. 

סניף הרץ בנמל התעופה של סן פרנסיסקו, צילום: איי אף פי סניף הרץ בנמל התעופה של סן פרנסיסקו | צילום: איי אף פי סניף הרץ בנמל התעופה של סן פרנסיסקו, צילום: איי אף פי

הכנסותיה של החברה, ש-39% ממניותיה מוחזקות על ידי המיליארדר קארל אייקן, נפגעו מהוראות ממשלת ארה"ב שהטילו סגר והגבילו את התנועה בעקבות התפשטות הקורונה. חלק משמעותי מהכנסות הרץ מגיע מהשכרת רכב בשדות תעופה, ואלו נמחקו כמעט לגמרי. עם זאת, יש לציין כי גם לפני התפרצות הקורונה סבלה הרץ מירידה בהכנסות עקב העלייה בשימוש בשירותי הסעה כמו אובר. תחרות זו אילצה אותה להשקיע בשיפור צי הרכב שלה והאפליקציה שלה.

הרץ העסיקה כ-38 אלף עובדים ברחבי העולם נכון לסוף 2019, והיא בין החברות הגדולות ביותר שפשטו רגל במשבר הכלכלי שנגרם בשל הקורונה, בהן ג'יי.סי פני, ג'יי קרו ואחרות.

חברת The Estero מפלורידה, שמפעילה את חברות השכרת הרכב הרץ, דולר ות'ריפטי (שני המותגים האחרונים נמצאים בבעלות הרץ), ניהלה מו"מ עם המלווים לאחר ירידה חדה בהכנסות באפריל, כשההסכמים בנוגע לאיחור בתשלומים פגו אתמול. כחלק ממאמציה, הרץ הציעה למכור יותר מ-30 אלף מכוניות מדי חודש עד סוף השנה, וזאת מתוך הצי הכולל שלה שהוא בן 500 אלף מכוניות ובמטרה לגייס כ-5 מיליארד דולר. ב-16 במאי ביצעה החברה שינויים בהנהלה ומינתה את פול סטון למנכ"ל במקום קת'רין מרינלו. לפני כן פיטרה הרץ או הוציאה לחל"ת כ-20 אלף עובדים.

סטון מסר כי "הפעולה שביצענו היום תגן על הערך של העסק שלנו, תאפשר לנו להמשיך לפעול ולשרת את לקוחותינו ותספק זמן לבסס ארגון חדש וחזק יותר פיננסית שיפעל במהלך המגפה לעבר עמדה טובה יותר בעתיד".

הרץ רמזה מוקדם יותר כי תוכל להימנע מפשיטת רגל אם תקבל הקלות מהמלווים שלה או סיוע פיננסי ממשלתי, כפי שהיא ומתחרותיה ביקשו מממשלת ארה"ב. משרד האוצר האמריקאי החל לסייע לחברות כחלק מתוכנית החילוץ חסרת התקדים בעקבות משבר הקורונה בסך 2.3 טריליון דולר. איגוד השכרת הרכב האמריקאי פנה לקונגרס בבקשה לעשות יותר למען עניין זה.

"הלך להם די טוב, אבל כשההכנסות יורדות ואתה מחזיק בכל כך הרבה מכוניות ופתאום השווי שלהן פוחת - זה עסק מאוד קשוח", כך אמר ג'ון הילי, אנליסט בחברת Northcoast Research בקליבלנד בהתייחסו לחברת השכרת הרכב שנוסדה בשיקאגו בשנת 1918.

תגיות