נחשף בכלכליסט
פרשת המשפחות הרעבות: תוספת של 12.5 מיליון שקל עד סוף השנה
"כלכליסט" חשף בתחילת השנה כי הופסק פרויקט סיוע ל-11 אלף משפחות רעבות. בעקבות הפרסום חודש התקצוב עד למאי, וכעת נמצא תקציב עד סוף השנה
משרד העבודה והרווחה הגיע לסיכום עם משרד האוצר על תוספת תקציבית של 12.5 מיליון שקל למיזם הביטחון התזונתי, המממן סיוע ל-11 אלף משפחות בסכנת רעב.
קראו עוד בכלכליסט
בפברואר לאחר שהפסקת התקציב נחשפה ב"כלכליסט", הגיע משרד העבודה והרווחה להסכמה עם משרד האוצר על המשך המיזם עד לחודש מאי בהיקף של 6 מיליון. היום הוסכם על מימון התוכנית עד לסוף השנה.
"כלכליסט" חשף כי המדינה הפסיקה בתחילת השנה את המימון בסך 20 מיליון שקל לפרויקט הביטחון התזונתי ל-11 אלף משפחות מ-46 יישובים הנמצאות בסכנת רעב. המיזם שפעל כבר כמה שנים הוגדר לאורך כל הדרך כניסוי.
מאחר שהמיזם הוגדר כניסיוני, הוא לא שולב מעולם בבסיס התקציב המדינה. באוגוסט אמור היה להיערך מכרז חדש לבחירת העמותה שתמשיך בביצוע הפרויקט לעוד כשנתיים, אך בשל הכאוס הפוליטי הוא נדחה והמיזם לא תוקצב ל־2020.
במסגרת הפרויקט המשפחות מקבלות סיוע בשווי 500 שקל לחודש. חציו בכרטיסי חיוב וחציו במוצרים. המדינה מימנה את הפרויקט ב־20 מיליון שקל כאמור, הרשויות המקומיות ב־5 מיליון שקל ועוד כ־35 מיליון שקל נאספו כתרומות.
הסיוע ניתן למשפחות שנמצאות במצב של אי-ביטחון תזונתי חמור. מהמחקר שמלווה את המיזם עולה כי 40% מהמשפחות המשתתפות בו הן משפחות חד הוריות, כמחציתן הן משפחות עובדות. המועצה הלאומית לביטחון תזונתי מעריכה שכ-130 אלף משפחות זקוקות לסיוע, אבל הניסוי נערך בכ-10% מהן בלבד.
שר העבודה והרווחה החדש איציק שמולי אמר: "המשפחות העניות הן האחרונות שצריכות לשלם את המחיר. לא ייתכן שילדים רעבים יחזיקו את הבטן בזמן שמחפשים בכל פעם מחדש מאיפה לגרד את התקציבים הנדרשים. עלינו לעגן את הסכום בבסיס התקציב".