אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביג מרכזי קניות: הפחתה של 186 מיליון שקל בשווי הנכסים צילום: חיים הורנשטיין

ביג מרכזי קניות: הפחתה של 186 מיליון שקל בשווי הנכסים

חברת מרכזי הקניות הפחיתה ברבעון הראשון של השנה את שווי הכנסים המסחריים שלה ב-2.7%; בצל הקורונה, ביג עברה להפסד של 199 מיליון שקל לעומת רווח של 126 מיליון שקל בתקופה המקבילה ב-2019, והזהירה כי צפויה פגיעה של עד 85 מיליון שקל בהכנסות העתידיות משכירות

27.05.2020, 17:26 | דרור מרמור

חברת ביג הפחיתה 186 מיליון שקל משווי נכסיה בדוחות לרבעון הראשון של 2020, שיעור המהווה 2.7% משווי הנכסים המסחריים של החברה.

קראו עוד בכלכליסט

לפי הדוחות שפירסמה היום (ד') חברת המרכזים המסחריים, השפעת הקורונה על הירידה בדמי השכירות מהמרכזים (NOI) ברבעון הסתכמה ב-20 מיליון שקל. עד סוף השנה, אם לא תחול החמרה במגפה העולמית, צפויה פגיעה נוספת וחד פעמית של 85-75 מיליון שקל בהכנסות משכירות, שמרביתה תקבל ביטוי בתוצאות הרבעון השני.

מתחם ביג פאשן באשדוד, צילום: אבי רוקח מתחם ביג פאשן באשדוד | צילום: אבי רוקח מתחם ביג פאשן באשדוד, צילום: אבי רוקח

ביג מפעילה ומנהלת כיום מרכזי מסחר, רובם פתוחים, בהיקף של 365 אלף מ"ר בישראל, 668 אלף מ"ר בארה"ב ו-161 אלף מ"ר בסרביה. לדברי החברה, "חוסר הוודאות השורר במדינות בהן פועלת החברה, והחשש מגלישה למיתון לפרק זמן בלתי ידוע, עלול להשפיע על שוויים של נכסי החברה בארץ ובעולם". עם זאת, ביג גם הדגישה היום כי "בתקופת הסגר, המרכזים הפתוחים היו אחרונים להיסגר וראשונים להיפתח".

בשורה התחתונה דיווחה ביג על הפסד של 199 מיליון שקל ברבעון הראשון של השנה, לעומת רווח נקי של 126.3 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד ורווח של 608 מיליון שקל בכל שנת 2019. בצל הקורונה, וזיכוי השוכרים מחלק מדמי השכירות, עמדו ההכנסות משכירות ברבעון הראשון על 154 מיליון שקל, ירידה של 9% לעומת הרבעון המקביל.

בביג ציינו אתמול כי במהלך חודש מאי חתמה החברה עם גופים מוסדיים על מסגרות אשראי בהיקף כולל של 950 מיליון שקל לתקופה של שנתיים (כנגד שעבוד של חלק מהנכסים). נכון להיום, החברה ניצלה כ-140 מיליון שקל ממסגרת האשראי.

לפני כשבוע קבעה חברת דירוג האשראי מעלות תחזית דירוג "יציבה" לחברה. במעלות ציינו בין השאר את "היתרונות התחרותיים של נכסי ביג, בשל היותם מרכזים פתוחים עם עומס דמי שכירות לפדיון נמוך יחסית, שיובילו להרעה מתונה יותר בביצועים התפעוליים ובתזרימי המזומנים בעקבות משבר הקורונה, בהשוואה למתחרות בענף המרכזים הסגורים".

תגיות