אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נטלי לוין: "אנשים הבינו שלהכין לבד זה יותר זול וגם יותר טעים" צילום: עידית נרקיס כ"ץ

נטלי לוין: "אנשים הבינו שלהכין לבד זה יותר זול וגם יותר טעים"

נטלי לוין, “עוגיו.נט”, אחת הבלוגריות המצליחות בתחום האוכל, הוציאה ספר מתכונים חדש, שלמרות משבר הקורונה כבר מכר 4 מהדורות. “אנשים גילו את המטבח. ואני חושבת שזה יישאר איתנו”

31.05.2020, 08:26 | רעות ברנע

"לכל אורך התקופה האחרונה אנשים בישלו ואפו הרבה יותר”, מסכמת נטלי לוין, אחת מבלוגריות האוכל המצליחות בארץ ומחברת הספר החדש "הכי טעים בבית" שיצא, ממש רגע לפני שסגרו את כולנו, בהוצאת תכלת.

“אמנם לאורך חלק ממנה אי אפשר היה להשיג את הספר, כי החנויות היו סגורות, אבל איכשהו כבר הגענו למהדורה רביעית, ואין יום שאני לא מקבלת תגובות מאנשים שקנו והכינו מתכונים ממנו. אני חושבת שהעניין יישאר איתנו. אנשים גילו את המטבח, הם הבינו שלהכין דברים לבד זה יותר מספק ויותר זול מאשר לקנות, ובסופו של דבר זה גם יותר טעים כשאתה עושה את זה בעצמך”.

את הבלוג שלה, “עוגיו.נט”, הקימה לוין (35) בשנת 2009. היום, 11 שנים אחרי, עוקבים אחריה כ־140 אלף איש בסך הכל ברשתות החברתיות השונות. “בהחלט העליתי הילוך בתקופה האחרונה, וגם ניסיתי לחשוב על מתכונים שיש בהם דברים בסיסיים שיש לכל אחד בבית, כדי שלא יצטרכו לצאת החוצה ולקנות”.

נטלי לוין. "השתחררתי. היום אני כבר לא רואה בפטיסרי הצרפתי את האורים והתומים", צילום: עידית נרקיס כ"ץ נטלי לוין. "השתחררתי. היום אני כבר לא רואה בפטיסרי הצרפתי את האורים והתומים" | צילום: עידית נרקיס כ"ץ נטלי לוין. "השתחררתי. היום אני כבר לא רואה בפטיסרי הצרפתי את האורים והתומים", צילום: עידית נרקיס כ"ץ

לוין בכלל לא התכוונה להפוך לגורו של אפייה וקונדיטוריה. “לא היתה לי תוכנית שהבלוג יהפוך לפרנסה העיקרית שלי”, היא מספרת. “למדתי קונדיטוריה ב’בישולים’ ועבדתי בקונדיטוריות ובמסעדות, אבל תמיד במקביל הכנתי דברים משלי בבית, ורציתי לשתף אותם עם חברים. משם צמח הבלוג, מעבר לזה שקינאתי בבן הזוג שלי שהיה לו אז בלוג מוזיקה”, היא צוחקת. “היו כמה בלוגי אוכל לפניי, אבל זה היה רחוק ממה שקורה היום שיש עשרות כאלה, והרבה אנשים מתפרנסים מהם. היום אנשים פותחים בלוג כדי להתפרנס. כשאני פתחתי, זה היה סוג של יומן. כתבתי דברים מאוד אישיים עם המתכונים. אבל מאז עברו למעלה מעשר שנים, גם אני השתניתי, גם המתכונים קיבלו צורה חדשה. לא תכננתי להתפרנס ממנו ואף פעם לא היה לי לחץ להכניס ממנו כסף. אני עדיין מתייחסת אליו ככרטיס ביקור שלי – אף שהיום הוא הפרנסה העיקרית שלי”.

איך זה קורה?

“דרך הבלוג והתוכן שאני יוצרת סביבו אני מקבלת כל מיני עבודות. עבדתי, למשל, חמש שנים עם חברת עלית, הקמתי איתם אתר חדש והכנתי עבורו איזה 50 מתכונים. היה לי הכי כיף בעולם, הרגשתי שאני עוסקת במשהו שאני מאוד אוהבת ונוצר לי איתם חיבור אמיתי. עבדתי עם עוד הרבה חברות על פרויקטים עונתיים יותר, למשל לחוברת מתכונים לשבועות האחרון שהוציאה חברת תנובה. העבודות האלה מבוססות על יחסי גומלין ביני לבין החברה המסחרית, אנחנו מקדמים זה את זה על כל מה שמשתמע מכך. אני לא עובדת עם כל חברה, וסירבתי ללא מעט הצעות כי אני רוצה להישאר נאמנה לעצמי ולמה שבניתי. לא אפרסם מוצר שאין לו קשר למתכונים שלי, למשל מרגרינה.

 פאדג שוקולד לבן של נטלי לוין, צילום: טל סיון ציפורין פאדג שוקולד לבן של נטלי לוין | צילום: טל סיון ציפורין  פאדג שוקולד לבן של נטלי לוין, צילום: טל סיון ציפורין

"כל שיתוף פעולה מסחרי הוא משהו שאני עומדת מאחוריו במאתיים אחוז, אף פעם לא הרגשתי לא בנוח שעשיתי פרויקט מסחרי וקיבלתי עליו תשלום. יש מדי פעם תלונות על התמסחרות של התחום הזה אבל זה קול קטן, אני לא חושבת שאני צריכה להתנצל על זה, וצריך לזכור שאנשים צריכים להתפרנס ממה שהם עושים. זו הדרך שבחרתי וזה בסדר גמור”.

הספר החדש הוא ספרה השני של לוין. “הוא כולל מתכונים שאנשים חוזרים אליהם שוב ושוב, כאלה שנהפכו לסוג של בית עבורם. אלה מתכונים פרקטיים, שאנשים באמת יכינו. עוגות שלוקח 5-4 שעות, ואפילו 24 שעות, להכין זה יפה, אבל מעט מאוד אנשים באמת מכינים אותן.

הדבר שאני הכי מייחלת לו ומנסה לגרום לו הוא שאנשים יפסיקו לפחד מאפייה, שיבינו שלאפות עוגה בחושה זה משהו אחר לגמרי מלאפות איזה טארט מורכב. נטלי של היום שונה מנטלי של לפני חמש שנים, שעוד ראתה בפטיסרי הצרפתי את האורים והתומים. מאוד השתחררתי מאז, היום אני הרבה יותר פרקטית. לאירועים מיוחדים זה כיף להשתגע ולהכין דברים מורכבים, אבל בסופו של דבר מה שאני רוצה ביומיום ליד הקפה זו עוגת שיש או עוגת תפוזים בחושה”.

מתכון פאדג’ שוקולד לבן עם תפוזים וג’ינג’ר

 

מצרכים:

  • 300 ג’ שוקולד לבן, קצוץ גס
  • 1/2 פחית חלב מרוכז ממותק
  • 1/4 כפית מלח
  • 50 ג’ ג’ינג’ר מסוכר, קצוץ גס
  • 100 ג’ קליפות תפוזים מסוכרות, קצוצות גס
  • 100 ג’ שקדים שלמים קלויים

אופן ההכנה:

מניחים בסיר קטן את השוקולד הקצוץ, החלב המרוכז והמלח, ומבשלים על אש נמוכה־בינונית, עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה וסמיכה.

מסירים מהאש, מוסיפים את הג’ינג’ר, קליפות התפוזים והשקדים ומערבבים היטב.

מרפדים תבנית בנייר אפייה. יוצקים את התערובת לתבנית, ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה.

מקפיאים את הפאדג’ כשעה, עד להתייצבות מוחלטת.

חותכים לקוביות ומגישים.

מתכון פאדג’ שוקולד לבן עם תפוזים וג’ינג’ר

 

מצרכים:

  • 300 ג’ שוקולד לבן, קצוץ גס
  • 1/2 פחית חלב מרוכז ממותק
  • 1/4 כפית מלח
  • 50 ג’ ג’ינג’ר מסוכר, קצוץ גס
  • 100 ג’ קליפות תפוזים מסוכרות, קצוצות גס
  • 100 ג’ שקדים שלמים קלויים

אופן ההכנה:

  • מניחים בסיר קטן את השוקולד הקצוץ, החלב המרוכז והמלח, ומבשלים על אש נמוכה־בינונית, עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה וסמיכה.
  • מסירים מהאש, מוסיפים את הג’ינג’ר, קליפות התפוזים והשקדים ומערבבים היטב.
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה. יוצקים את התערובת לתבנית, ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה.
  • מקפיאים את הפאדג’ כשעה, עד להתייצבות מוחלטת.
  • חותכים לקוביות ומגישים.

תגיות