אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחקר חדש: הידרוקסיכלורוקווין לא מונעת הידבקות בקורונה צילום: GERARD JULIEN

דיווח שוטף

מחקר חדש: הידרוקסיכלורוקווין לא מונעת הידבקות בקורונה

האפידמיולוג הראשי של שבדיה: "היינו יכולים לפעול טוב יותר, זה ברור"; איטליה פתחה היום את גבולותיה למבקרים מאירופה; גרמניה תתיר כניסת זרים מאירופה מ-15 ביוני; שר האוצר האוסטרלי: אנחנו נמצאים במיתון; שיא מתים ביממה נרשם בברזיל - 1,262; עוד חזית: טראמפ אוסר על חברות תעופה סיניות לטוס לארה"ב

03.06.2020, 23:38 | כלכליסט ו-ynet

קורונה בישראל ובעולם - תמונת מצב

23:00  - מחקר חדש: הידרוקסיכלורוקווין לא מונעת הידבקות בקורונה

השימוש בתרופת הידרוקסיכלורוקווין נגד קורונה - שנשיא ארה"ב דונלד טראמפ הצהיר כי הוא נוטל אותה כטיפול מונע - לא מונעת הידבקות בנגיף. כך לפי מחקר שערכו חוקרים באוניברסיטת מיניסוטה, ואשר פורסם ב"New England Journal of Medicine".

במחקר השתתפו 821 בני אדם בארה"ב וקנדה שנחשפו לנגיף הקורונה. כ-12% מהאנשים שקיבלו הידרוקסיכלורוקווין - המשמשת במקור נגד מלריה - נדבקו בקורונה, לעומת 14% שלא קיבלו את התרופה.

טראמפ הציג את ההידרוקסיכלורוקווין כתרופה שעשויה להוות תשובה לקורונה - בניגוד לעצותיהם של רבים ממומחי הבריאות הבכירים של ממשלו. יצוין כי מעבר לכך שעד כה לא נמצאו ראיות שהתרופה הזו יעילה למלחמה בנגיף, היא גם עלולה לגרום תופעות לוואי משמעותיות אצל חלק מהמטופלים.

הידרוקסיכלורוקווין , צילום: GERARD JULIEN הידרוקסיכלורוקווין | צילום: GERARD JULIEN הידרוקסיכלורוקווין , צילום: GERARD JULIEN

21:45 - "ג'ונסון: התקנות לגבי בידוד הנכנסים לבריטניה - נוקשות אך נחוצות"

ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון נע קדימה עם התוכנית להורות לכל הנכנסים לבריטניה להיכנס לבידוד של 14 יום - אשר הוצגה ע"י משרד הפנים הבריטי מוקדם יותר. לדבריו, בתחילת המשבר התבצעה בדיקה של נוסעים שהגיעו מסין וממדינות אחרות, אך נוהל זה הופסק עקב שיעור הדבקה קהילתית גבוה. כעת לאחר שרמות ההדבקה ירדו, יש לדבריו צורך בבקרה הדוקה על הנכנסים כדי למנוע כניסת חולים ונשאים של המחלה למדינה. הוא אמר שהתקנות החדשות נוקשות אך נחוצות, והן ייבחנו שוב מעת לעת. הוא אמר גם שיישקלו מסדרונות אוויריים או "גשרי אוויר" עם מדינות בעלות שיעורי הדבקה נמוכים, "אך רק כאשר יהיה בטוח לעשות זאת".

20:30 - בלגיה תפתח את גבולותיה ב-15 ביוני, עסקים ייפתחו בשבוע הבא

משרד החוץ הבלגי הודיע כי גבולות המדינה ייפתחו לכניסת נוסעים ויציאתם ב-15 ביוני. מרבית העסקים, בהם בתי קפה וברים, ישובו לפעילות ב-8 ביוני. בנוסף, עד תחילת חודש יולי אולמות התרבות יקיימו מופעים ללא קהל או בהגבלת 200 משתתפים.

20:15 - יותר מ-800 אנשי צוות רפואי בניגריה נדבקו בקורונה

יותר מ-800 אנשי צוות רפואי בניגריה נדבקו בוירוס הקורונה, כך על פי המרכז למניעת מחלות של המדינה. זהו חלק משמעותי מתוך 10,800 המקרים המאושרים של קוביד 19 במדינה.

אנשי צוות רפואי במדינה מתלוננים על מחסור בציוד מגן, וכמה איגודים מקצועיים איימו לשבות עקב העניין. הרשויות בניגריה מכחישות את הטענות האלה. עד לאחרונה לא הותר לבתי חולים פרטיים לטפל בחולי קורונה מאחר שלטענת הממשלה אין להם צוותים רפואיים המוכשרים לכך, אך התקנה הזאת בוטלה. יותר מ-300 איש מתו עד כה מהנגיף בניגריה.

 

18:50 -  תרזה מיי: "על בריטניה להוביל פיתוח אמצעי סינון בתחום התעופה, לא להתנתק מהעוולם"

ראשת ממשלת בריטניה לשעבר תרזה מיי אמרה היום שעל בריטניה לקחת תפקיד מוביל בפיתוח תקני סינון וזיהוי רפואיים עבור תחום התעופה האזרחית – "במקום להתקין תקנות שמנתקות את בריטניה משאר העולם." ממשלת בריטניה מתכננת להטיל 14 ימי בידוד חובה על הנכנסים למדינה. מיי, שדיברה בבית הנבחרים על השפעת הקוביד 19 על תעשיית התעופה, אמרה שהמגזר אחראי למיליוני מקומות עבודה בבריטניה, ושללא טיסות בינלאומיות "אין דבר כזה בריטניה גלובלית". לדבריה, תקנות חדשות יצילו מקומות עבודה ויבטיחו שבריטניה תהיה פתוחה לעסקים.

שרת התחבורה הבריטית קלי טולהרסט אמרה שהממשלה עובדת עם מגזר התעופה "למציאת הדרך להגיע בדיוק לזה", ובמקביל "לשמור על בריאות הנוסעים" ולהפחית את התפשטות הנגיף.  

תרזה מיי, צילום: רויטרס תרזה מיי | צילום: רויטרס תרזה מיי, צילום: רויטרס

18:40 - עוד חזית: טראמפ אוסר על חברות תעופה סיניות לטוס לארה"ב

הממשל האמריקאי הודיע כי לא יאפשר לחברות תעופה סיניות להפעיל טיסות נוסעים לארה"ב; זאת, לטענתו, מאחר שהרשויות בסין לא מאפשרות לחברות האמריקאיות לטוס למדינה.

ההוראות החדשות של משרד התחבורה האמריקאי ייכנסו לתוקף ב-16 ביוני, או מוקדם יותר - אם הנשיא דונלד טראמפ יחליט לעשות כן.

לפי הודעת המשרד, השלטון הסיני מפר את ההסכם בין המדינות בכך שהוא מונע מיונייטד איירליינס ודלתא איירליינס להמשיך בטיסותיהן למדינה.

אייר צ אייר צ'יינה | צילום: רויטרס אייר צ

17:50 - מספר מקרי המוות עולה באנגליה, סקוטלנד, וויילס וצפון אירלנד

מספר מקרי המוות עולה באנגליה, סקוטלנד, וויילס וצפון אירלנד. 179 בני אדם נוספים מתו מנגיף הקורונה בבתי חולים באנגליה, כך מראה המידע העדכני האחרון שפורסם. מספר מקרי המוות עד כה במדינה עומד על 27,044. בסקוטלנד מתו 11 בני אדם נוספים לאחר שנמצאו חולים במחלת הקוביד 19. מספר המתים בטריטוריה הגיע עד כה ל-2,375. בוויילס מתו 19 חולים נוספים, והעלו את מספר המתים הכולל ל-1,371, ובצפון אירלנד מתו שמונה בני אדם נוספים, שהעלו את מספר המתים במדינה ל-534. בשונה מאנגליה, שאר הטריטוריות הנ"ל לא כוללות בנתוניהן חולים שמתו לאחר שאובחנו במעבדות מסחריות שאינן בניהול המדינה.

16:45 - האפידמיולוג הראשי של שבדיה: "היינו יכולים לפעול טוב יותר, זה ברור"

 

האפידמיולוג שעמד מאחורי התוכנית של שבדיה למאבק בנגיף הקורונה, שבמסגרתה נמנעה המדינה מהטלת הגבלות חמורות על התושבים כמו אלה שהטילו מדינות אחרות באירופה ובעולם, הודה היום (ד') כי ארצו הייתה צריכה לעשות יותר כדי להילחם בנגיף.

"כן, אני חושב שיכולנו לפעול טוב יותר, זה ברור", הודה היום טגנל, האפידמיולוג הראשי של הסוכנות השבדית לבריאות הציבור. "אם היינו יודעים על המחלה בדיוק את מה שאנחנו יודעים עליה היום, אני חושב שהיינו בוחרים לעשות משהו שנמצא איפשהו בין מה ששבדיה עשתה למה ששאר העולם עשה". כשנשאל אם שיעור התמותה הגבוה בארצו גרם לו לשקול מחדש את הגישה הייחודית שבחר לניהול המגפה השיב: "כן, בהחלט".

אנדרס טגנל , צילום: רויטרס אנדרס טגנל | צילום: רויטרס אנדרס טגנל , צילום: רויטרס

14:00 - איטליה פתחה את גבולותיה למבקרים מאירופה

איטליה פתחה היום (ד') את גבולותיה למבקרים מאירופה, וזאת שלושה חודשים אחרי הטלת הסגר בעקבות התפרצות הקורונה. במדינה מקווים שיוכלו להחיות את תעשיית התיירות לקראת עונת הקיץ.

התיירים יוכלו לשוב ולבלות באטרקציות המפורסמות של המדינה, בהן שייט הגונדולות בוונציה והקולוסיאום ברומא. המבקרים האירופאיים אף לא יידרשו להיכנס לבידוד לאחר הכניסה למדינה. אולם, החשש הגדול הוא שהקורונה, שפגעה קשות במדינה, כבר הבריחה ממנה את התיירים.

 

13:30 - גרמניה תתיר כניסת זרים מאירופה מ-15 ביוני

 

שר החוץ של גרמניה הייקו מאס הודיע כי ארצו תתיר את כניסתם של זרים מהאיחוד האירופי ובריטניה מ-15 ביוני. זאת כל עוד מדובר במדינות שאין בהן הסגר נרחב, ושאינן מגבילות בעצמן את כניסתן של אזרחים זרים. בתוך כך, צ'כיה וסלובקיה יחדשו את תנועת הנוסעים ביניהן מהלילה בחצות.

12:10 - שר האוצר האוסטרלי: אנחנו במיתון

שר האוצר האוסטרלי ג'וש פריידנברג אמר כי ארצו כבר נמצאת במצב של מיתון בעקבות השריפות הקשות שהתחוללו בה לפני כמה שנים, ובהמשך לכך הבצורת והקורונה. הכלכלה התכווצה ברבעון הראשון ב-0.3% ובסיכום שנתי רשמה ירידה של 1.4% - החדה מאז ספטמבר 2009.

8:00 - מניין הנדבקים בקורונה בהודו חצה את ה-200 אלף

 

מניין הנדבקים בקורונה בהודו מאז התפרץ הנגיף במדינה חצה את ה-200 אלף. ביממה החולפת אובחנו עוד 8,909 חולים ונשאים. מניין המתים מקורונה בהודו עומד על 5,815 בני אדם.

קורונה בהודו, צילום: איי אף פי קורונה בהודו | צילום: איי אף פי קורונה בהודו, צילום: איי אף פי

7:00 - ברזיל: מספר שיא של מתים ביממה - 1,262 בני אדם

משרד הבריאות בברזיל דיווח על מספר שיא חדש של מתים מנגיף הקורונה ביממה: 1,262. בכך חצה מספר בני האדם שמתו מסיבוכי הנגיף במדינה את רף ה-30,000. הוא עומד כעת על 31,199. מספר הנדבקים בנגיף עלה בעוד 28,936 ועומד כעת על 555,383.

תגיות