אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צוקרברג לארגוני זכויות אזרח ולעובדים: הפוסטים של טראמפ יישארו צילום: איי אף פי

צוקרברג לארגוני זכויות אזרח ולעובדים: הפוסטים של טראמפ יישארו

מייסד פייסבוק ערך אתמול פגישה עם עובדי החברה ונציגים של זכויות האזרח בעודו מנסה ללכת על חבל דק שימנע עימות ישיר עם הבית הלבן

03.06.2020, 13:58 | רפאל קאהאן
מארק צוקרברג ערך אתמול (ג') פגישה עם עובדים ומספר נציגים של ארגוני זכויות אזרח שניסו לשכנע אותו למנוע פרסום של פוסטים מסיתים ומעודדי אלימות לטענתם שפורסמו בפייסבוק על ידי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. הפוסט העיקרי שעורר את זעם המפגינים ושל הארגונים, בו נכתב "כשמתחילה הביזה, מתחיל הירי", הביא לדבריהם להסלמה של המצב ומהווים הפרה של תקנון פייסבוק עצמה שאוסרת על פרסום דברי עידוד לאלימות.

קראו עוד בכלכליסט

על פי הדיווח של הוול סטריט ג'ורנל, למרות התנגדותו העקרונית של צוקרברג ל"צנזר" תכנים, הוא כן השאיר פתח לנסיגה עתידית והוסיף שהוא "אינו מתנגד לשינויים עתידיים בדרך שבה החברה מתמודדת עם תוכן מסוג זה". בניגוד לפייסבוק, טוויטר למשל לא היססה להסיר תכנים דומים של טראמפ, מהלך שהביא להתדרדרות היחסים עם הבית הלבן ולפעולת תגמול מצד טראמפ בדמות הסרת ההגנות על פרסום תכנים של חברות המדיה החברתית. הטענה שלו היתה שאם חברה מרשה לעצמה לסנן תכנים היא אינה פלטפורמת מדיה חברתית שקופה אלא כלי תקשורת ושהחוק במקרה הזה שונה והופך אותה אחראית ישירות לפרסומים אצלה.

מארק צוקרברג מייסד ומנכ"ל פייסבוק, צילום: איי אף פי מארק צוקרברג מייסד ומנכ"ל פייסבוק | צילום: איי אף פי מארק צוקרברג מייסד ומנכ"ל פייסבוק, צילום: איי אף פי

צוקרברג עצמו כנראה מנסה להלך על חבל דק שימנע עימות ישיר עם הבית הלבן וסנקציות אפשריות מטראמפ, תוך כדי שהוא מתהדר בגישה ליברלית שמגנה כביכול על חופש הביטוי. לדבריו, הפוסט של טראמפ אינו מפר את כללי הקהילה, אך הוא הסכים להקים צוותים שיבחנו אפשרויות נוספות להתמודדות עם תכנים "בעייתיים". צוקרברג מסר בתום הפגישה שהוא יבחן את האופציות האלה באופן אישי.

עם זאת העובדים של החברה, שחלק קטן מהם כבר החלו לארגן פעולות מחאה כמו עזיבה וירטואלית ומאורגנת של עמדות המחשב שלהם, לרוב אינם מעוניינים להתערב בסכסוך הפוליטי הזה. על פי מקורות בחברה, מתוך כ-48 אלף עובדי פייסבוק, רבים מעדיפים לשמור על פרופיל נמוך, לא לקחת צד ובחלקם אף תומכים בעמדתו של צוקרברג.

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ומנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג, צילום: רויטרס, בלומברג נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ומנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג | צילום: רויטרס, בלומברג נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ומנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג, צילום: רויטרס, בלומברג

בתוך כך, גם באינסטגרם, הרשת החברתית השנייה של פייסבוק החלו להופיע סימנים של אקטיביזם פוליטי. על פי דיווח של סוכנות בלומברג, הרשת הוצפה פרסומים של תמונות ובהן דגלים שחורים, ששימשו את הגולשים ובהם גם מובילי דעה להביע תמיכה במחאות. הדגלים שפורסמו תחת ההאשטגים #blacktuesday, #blackouttuesday ו-#theshowmustbepaused הופיעו כ-16 מיליון פעם בפוסטים וסטוריז שפורסמו אתמול. הפרסומים היו כל כך פופולריים עד שסלבריטאים רבים ביקשו מהמפרסמים להשתמש בהאשטגים המקוריים של המחאה: #blacklivesmatter ו-#blm וזאת כדי לא לבלבל את הקוראים.

ואם צוקרברג מעוניין בכל אופן לבצע אחורה פנה, כנראה שפיתוח חדש של הרשת החברתית שמיועד לסייע למחוק פוסטים בקלות, יאפשר לו. הפיצ'ר החדש שמכונה Manage Activity, מיועד למחיקה מרובה של פוסטים. הדבר צפוי להקל על הסרה של פוסטים ישנים מאוד ושאולי כבר לא מתאימים לרוח הזמן או לדעות של המפרסם. בנוסף הוא מאפשר ליצור ארכיון פוסטים בקלות. היתרון של הכלי הוא שלא תצטרכו לגלול שנים של תוכן שפרסמתם בפיד ותוכלו לחפש על פי קטגוריות, תאריך ואנשים שהוזכרו בהם.

תגיות