אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פלייטיקה בדרך להנפקה לפי שווי של 10 מיליארד דולר צילום: אפי שמייח

פלייטיקה בדרך להנפקה לפי שווי של 10 מיליארד דולר

בנק ההשקעות מורגן סטנלי ילווה את ההנפקה בנאסד”ק של חברת הגיימינג. רק לפני 4 שנים נמכרה לפי שווי של 4.4 מיליארד דולר

04.06.2020, 06:57 | צלי גרינברג

חברת המשחקים המקוונים הישראלית פלייטיקה (Playtika) מתכננת הנפקת מניות ראשונה (IPO) בבורסת נאסד"ק האמריקאית לפי שווי שוק מוערך של 12-10 מיליארד דולר - כך נודע ל”כלכליסט”. ההנפקה של החברה, הנמצאת תחת בעלות סינית, תלווה על ידי בנק ההשקעות האמריקני מורגן סטנלי וצפויה להתבצע בשנה הקרובה, כאשר היא בוחנת במסגרתה גיוס של כמיליארד דולר. סכום הגיוס ושווי החברה ייקבעו סופית בהתאם לתנאי השוק והאפשרויות טרום ההנפקה.

קראו עוד בכלכליסט

השווי המוערך מהווה עלייה של 127% מאז נרכשה ביולי 2016 על ידי הקונסורציום הסיני Alpha Frontier לפי שווי של 4.4 מיליארד דולר. גם אז שווי החברה ייצג זינוק מדהים של כמעט 5,000%, לאחר שהמוכרת, חברת המשחקים האמריקאית Caesars Entertainment, רכשה את פלייטיקה ב־2011 על פי הערכה ב־90 מיליון דולר. הנפקתה המתוכננת של פלייטיקה נעשית בשווי הגבוה ב־28.7% משווייה של הרוכשת הראשונה שלה סיזרס, הנסחרת בנאסד"ק בשווי של 7.77 מיליארד דולר.

רוברט אנטוקול מנכ"ל ומייסד פלייטיקה, צילום: אפי שמייח רוברט אנטוקול מנכ"ל ומייסד פלייטיקה | צילום: אפי שמייח רוברט אנטוקול מנכ"ל ומייסד פלייטיקה, צילום: אפי שמייח

ותודה לקורונה

פעילות חברות המשחקים המקוונים זכתה לביקושים גבוהים במיוחד בחודשים האחרונים - עם התפרצות נגיף הקורונה, וחברות המשחקים הציבוריות השונות הציגו עלייה חדה במחיר מנייתן. העיתוי, כך מעריכים בשוק, לא פסח על בעליה הסינים של פלייטיקה. גורם בשוק ההון אמר ל”כלכליסט” כי "פלייטיקה הפכה בשנים האחרונות לענק בתחום המשחקים. היא מתחרה כיום בחברות המשחקים הגדולות, אבל רואה בעצמה חברת תוכן המתחרה בכל חברת תוכן המבקשת להגיע לכיס הצרכן".

פלייטיקה החלה פעילותה עם משחקי קזינו שאינם מוגדרים כהימורים, ולאחר שנרכשה על ידי סיזרס, החלה לבנות אסטרטגיה של מעבר לעולם משחקי התוכן הרחב. בשנים האחרונות ביצעה כמה רכישות של חברות משחקים קטנות, שהגדילו את פעילותה והזניקו את שווייה.

ככל הידוע, פלייטיקה החלה במסע רכישת החברות ב־2014 עם רכישת חברת המשחקים הישראלית־בריטית פסיפיק אינטראקטיב תמורת סכום מוערך של כ־90-60 מיליון דולר. לאחר מכן ביצעה שש רכישות ידועות נוספות של חברות משחקים ופרסום מקוון, שהאחרונה שבהן היתה חברת המשחקים הפינית Seriously שאותה רכשה ב־2019 בכ־275 מיליון דולר. ההערכה היא כי סך ההשקעה ברכישות שביצעה עומד על כ־500-580 מיליון דולר.

פלייטיקה נוסדה ב־2010 על ידי רוברט אנטוקול, שעדיין משמש כמנכ"ל החברה, ועל ידי אורי שחק, שפרש ממנה ב־2013 ואינו מחזיק עוד במניות בחברה. על פי הידוע, אין כיום אף בעל עניין ישראלי בחברה.

החברה מפעילה כ־14 משרדים ב־10 מדינות ברחבי העולם, כאשר מטה הנהלת החברה ממוקם בהרצליה, ויחד עם משרדי החברה בשרונה תל אביב, מכיל כ־800 עובדים. הביקוש בזמן הקורונה יצר צורך בעובדים נוספים, אך החברה, כמו שאר חברות ההייטק, התקשתה לגייס בזמן זה, אם כי לאחרונה הודיעה על גיוס כ־70 עובדים בישראל. בסך הכל מעסיקה פלייטיקה כ־3,500 עובדים המפוזרים בין משרדי הפעילות השונים: החל מיפן וסין במזרח, כלה במרכזי הפיתוח במזרח אירופה (אוקראינה, רומניה ובלארוס), ועד לשלושת מוקדי פעילותה בארה"ב במערב.

מכניסה כמיליארד ד’ בשנה

החברה מפעילה 14 משחקים שונים המיועדים בעיקר לפלטפורמות המובייל והפייסבוק, ולפי המידע הנמצא באתר החברה, נכנסים אליהם בכל חודש כ־27 מיליון משתמשים, המייצרים לחברה, על פי האתר, הכנסה של כמיליארד דולר בשנה. החברה פועלת על פי מודל Freemium, שבו המשחק מוצע לשחקנים בחינם, אך מאפשר לשלם כדי לזכות בשדרוגים ותוספות שונות.

המתחרות העיקריות של פלייטיקה בעולם המשחקים הן בין היתר חברת משחקי התוכן SCIPLAY האמריקאית הפועלת גם מישראל ונסחרת בנאסד"ק בשווי 1.8 מיליארד דולר; זינגה הנסחרת בנאסד"ק בשווי 9.1 מיליארד דולר; ו־Ubisoft Entertainment SA הצרפתית הנסחרת בבורסת פריז בשווי של 8.4 מיליארד יורו.

מהחברה נמסר: "אין תגובה".

תגיות