אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מייסד ספוט אחרי האקזיט: "מחוייבים לעובדים שלנו, נשמור על המותג"

נחשף בכלכליסט

מייסד ספוט אחרי האקזיט: "מחוייבים לעובדים שלנו, נשמור על המותג"

כלכליסט חשף אמש שחברת הענן הישראלית נמכרת לנטאפ האמריקאית תמורת 450 מיליון דולר. מייסד ומנכ"ל החברה עמירם שחר: "את המפגש הראשון עם נטאפ ידעתי שלא אשכח. נמשיך לתמוך באופן מלא במוצרים שלנו. לעיתים רחוקות יש לחברת סטארט-אפ הזדמנות להירכש, לשמר את המותג שלה, להגדיל במהירות משאבים ולבנות משהו גדול יותר"

04.06.2020, 07:56 | מאיר אורבך

רגע אחרי שחתם על ההסכם למכירת חברת ספוט (ספוטינסט) לחברת נטאפ (NetApp) בכ-450 מיליון דולר העלה עמירם שחר, מנכ"ל ומייסד החברה הישראלית פוסט ובו הוא אומר"מאז שהקמתי את 'ספוט' לפני חמש שנים, איבדתי את כמות השיחות שניהלתי עם חברות אחרות שרצו לדבר על החזון שלהן לאן הולך השוק ועל עבודה משותפת. מרבית השיחות הללו לא היו זכורות במיוחד".

קראו עוד בכלכליסט

שחר ממשיך: "עם זאת, לפני מספר חודשים התוודעתי לאנתוני ליי, סגן נשיא בכיר של עסקי הענן של NetApp. הפגישה הראשונה שקיימתי עם אנתוני לפני שמונה חודשים הייתה מפגש שידעתי מיד שלא אשכח. מאחר שלא ידעתי למה לצפות כאשר הגעתי למטה NetApp. אני זוכר שחשבתי לעצמי שמתוך כל שירותי ה-ISV והחברות שפגשתי במרחב תשתיות ענן, ל-NetApp באמת יש את הסיפור הכי משכנע והחזון לטווח הארוך של מה שצריך כדי להיות חברה שחשובה בענן. חזון שבא לספק ללקוחות אוטומציה, זריזות ואופטימיזציה יקרי ערך ומובנים על גבי פלטפורמות הענן הציבוריות, חשפה דמיון ייחודי בין הגישה של NetApp לניהול אחסון לבין הגישה של ספוט לחשוב את הניהול בענן.

"הדמיון שזיהיתי נוגע לטכנולוגיות היסוד שנוצרו על ידי NetApp ועל ידי ספוט. אם אתה חושב על זה, הבעיה הגדולה ביותר שפתרה NetApp כחברה מאז תחילתה זה שהיא מאפשרת לארגונים לסמוך על טכנולוגיה שלא ניתן היה לסמוך עליהם בעבר - NetApp מספקת תוכנה חכמה שמנהלת נתונים על הדיסק כדי לספק אמינות, ביצועים. ולהוזיל עלויות. דיסק יכול להיפגע או להחליפו, אך התוכנה תוודא שהנתונים מאוחסנים ב-RAID ושיש להם תמונות צילום וגיבויים נכונים כך שתמיד יהיו שם, גם במקרה של כשלים".

מייסדי ספוט. מימין: לירון פולק ועמירם שחר מייסדי ספוט. מימין: לירון פולק ועמירם שחר מייסדי ספוט. מימין: לירון פולק ועמירם שחר
"מאותה שיחה ואילך היה לי ברור שנמשיך לחצות שבילים עם NetApp בעתיד. ככל שהמשכנו את השיחה ודיברנו עליה, מצאנו דרכים נוספות לשותפות, יותר תחומים של מפת דרכים משותפת, יותר זוויות לשתף פעולה והזדמנות טובה יותר ללקוח הדדי.

"אנו נכנסים לשותפות זו מכיוון שאנו מחזיקים באותו חזון: לעזור לבעלי אפליקציות לחבק ולנצל את מלוא העוצמה של הענן. כפי שכותב אנתוני בבלוג שלו, תשתיות ענן היו בעלות ערך רב למפתחי אפליקציות, והעניקו להם את היכולת להשיג משאבים כמעט מיד בכל עת, ומשחררים מפתחים מהאילוצים של חומרה פיזית. עם זאת, שינוי זה גם החמיר בדרכים חשובות את האתגרים הנגרמים על ידי ההפרדה בין יישומים לתשתיות. ראשית, היכולת לפרוס כמויות משמעותיות של משאבים בקלות ובמהירות יכולה להוביל לכמויות אדירות של משאבים ועלויות מבוזבזות או מנוצלות - 'לזרוק חומרה על הבעיה' היא תיקון מפתה עוד יותר לטווח הקצר. יחד עם זאת, ניצול מעמיק יותר של גמישות הענן עד היום מחייב לעתים קרובות להוסיף קוד ואינטליגנציה משמעותיים ליישומים".

והכי חשוב, אובססיית הלקוחות שלנו נותרה ללא שינוי. ספוט תמשיך להציע ולתמוך באופן מלא במוצרים שלנו, גם עכשיו וגם כחלק מ- NetApp כאשר העסקה תיסגר. למעשה, איחוד כוחות עם NetApp יביא משאבים נוספים ל- Spot שתוכלו לראות ביכולתנו לספק את מפת הדרכים והחדשנות החדשה שלנו אפילו מהר יותר ורחב יותר.

לעיתים רחוקות יש לחברת סטארט-אפ הזדמנות להירכש, לשמר את המותג שלה, להגדיל במהירות משאבים ולבנות משהו גדול יותר עבור הלקוחות הנוכחיים והעתידיים שלה. לא יכולנו להתלהב יותר מהיכולת לקחת על עצמנו אתגר חדש לחלוטין, תוך המשך ביצוע מפת הדרכים שלנו בכדי להשפיע מאוד על השוק ועל חברת Fortune 500 כמו NetApp.

"המחויבות האישית שלי והמחויבות של כל צוות הספוט ללקוחותינו, השותפים, העובדים ובעלי המניות של NetApp: אנו הולכים לבנות את היחידה העסקית המשנה את המשחק ב- NetApp.

יאיר שוהם, מנהל אינטל קפיטל ישראל התייחס לאקזיט: "מדובר באקזיט משמעותי נוסף לקרן ההשקעות שלנו, אינטל קפיטל. והפעם, לשינוי, הקונה איננה אינטל אלא נטאפ. שאפו ענק ליזמי ועובדי החברה על המיזם הנדיר שהקימו והביאו לשגשוג ולהצלחה. ויישר כוח ורוב תודות לשותפי לשעבר, אורי ארזי, על זיהוי ההזדמנות, רקימת עסקת ההשקעה והעבודה המסורה עם החברה לאחר ההשקעה. מחשוב הענן שבו מתמחה ספוט הוא תחום מהותי. היכולת של יזמי החברה לפתח ולנהל בהצלחה רבה משאב יקר כל כך- היא המפתח להצלחתה בשוק. השימוש בענן והיכולת למצוא את זה הפנוי והזול ביותר, בהתאמה לצרכי הלקוח, מייחדים אותה בשוק רווי פתרונות ענן. אני מאמין שהרכישה תאפשר לה להרחיב עוד את השווקים בהם היא פועלת ותפתח בפניה אפיקים חדשים לפיתוח".

אביעד אריאל, שותף בורקטס ישראל, הוסיף: "ספוט פועלת בשוק ענק, של מילארדי דולרים, והגיעה להשגים חסרי תקדים בשנות פעילותה. לא קיימות הרבה חברות שדומות לספוט בעולם, לא רק מבחינה טכנולוגית, אלא מבחינת הצוות שעמירם בנה והמחויבות של כולם להצלחת החברה. מדובר בחברה שהצליחה להגיע מהרגע הראשון ללקוחות ענק ולהיקף עסקאות גדול, במהירות. אנחנו שמחים ומתרגשים עבור עמירם, לירן והצוות ומאמינים NetApp ביצעה רכישה מעולה שתשפיע על החברה לאורך שנים, ועל היתרון התחרותי שלה בעולמות הניהול ואוטומציית ענן".

המכירה של ספוט לחברת נטאפ היתה אחד האקזיטים המרשימים גם מבחינת החזר למשקיעים ולמייסדים בעת האחרונה. אחד המרוויחים הגדולים מהעסקה הוא מנכל החברה ואחד ממייסדיה עמירם שחר שמחזיק כ-13-14% בחברה ואמור לקבל סכום של כ-60-70 מיליון דולר קרנות הון הסיכון שהשקיעו בחברה אמורות לרשום החזר מאוד גבוה. קרן היילנד אשר השקיעה בסיבוב האחרון בחברה מחזיקה כ-15% ואמורה לרשום הכנסה של 60-70 מיליון דולר, אינטל קפיטל שמחזיקה כ-14% בחברה אמורה לרשום החזר דומה אף היא וכך גם קרן ורטקס שמחזיקה ב-13% מהחברה. קרן ספרינגדטייד מחזיקה 10% בחברה ואמורה לקבל כ- 45 מיליון דולר קרן פיקו ונצ'ר ס מחזיקה 4% מהחברה ואמורה לקבל כ-20 מיליון דולר. שאר האחזקות בחברה נחלקות בין מייסדי החברה הנוספים, העובדים ומשקיעים פרטיים.

תגיות