אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בריטניה היא המדינה השנייה בעולם עם יותר מ-40 אלף מתים מקורונה צילום: רויטרס

דיווח שוטף

בריטניה היא המדינה השנייה בעולם עם יותר מ-40 אלף מתים מקורונה

ארגון הבריאות העולמי: אנשים מעל גיל 60 או עם בעיות רפואיות צריכים לעטות מסכה רפואית; הנציבות האירופית מבקשת להסיר המגבלות על מעברי הגבול עד 1 ביולי; לראשונה בעיר ניו יורק: לא נרשמו מקרי מוות מקורונה ביממה; בברזיל, מספר המתים מקורונה עבר את זה של איטליה

05.06.2020, 22:09 | כלכליסט ו-ynet

משבר הקורונה – תמונת מצב בארץ ובעולם

22:04 -  ווהאן: אין יותר חולי קורונה בבתי החולים בעיר

העיר הסינית ווהאן דיווחה שהיא פינתה מבתי החולים את כל חולי הקורונה שגילו תסמינים. לפי הדיווח בעיתון גלובל טיימס, "שלושת החולים האחרונים בקוביד-19 בווהאן החלימו ושוחררו מבי החולים". עם זאת, חשוב לציין שסין לא מכניסה לרישומי הקורונה את החולים שאובחנו כחיוביים לנגיף, אך לא הראו תסמינים. היא החלה לדווח עליהם בנפרד מה-1 באפריל.

ווהאן, ארכיון, צילום: גטי אימג ווהאן, ארכיון | צילום: גטי אימג'ס ווהאן, ארכיון, צילום: גטי אימג

21:50 - תוצאות ראשוניות מעודדות בניסוי בתרופת קלקנס של אסטרה זנקה

תרופת Calquence לטיפול בסרטן של חברת אסטרה זנקה הראתה סימנים ראשוניים של סיוע לחולי קורונה לעבור את החלק הקשה במחלה - כך לפי מבחנים שנערכו לתרופה, מדווח הגרדיאן. לפי הדיווח הערב (ו'), תוצאות מניסויים ראשוניים שנערכו ב-19 חולים, שגובו על ידי משרד הבריאות האמריקאי, עודדו את יצרנית התרופות הבריטית לחקור את השימוש בתרופה במחקר קליני רחב שעליו דווח באפריל.

11 משתתפים צרכו חמצן כשהתחילו את הניסוי שאורכו 10-14 ימים. לאחר הניסוי שמונה מהם נותקו מחמצן, ונשמו עצמאית - כך עולה מממצאים במאמר שכתב ראש המחקר האונקולוגי בחברה, חוסה בסלגה. שמונה מטופלים היו בהנשמה מלאכותית מכאנית כשהתחילו ליטול את התרופה, וארבעה מתוכם יכולים להתנתק, בעוד שאחד מת מתסחיף ריאתי, כך על פי הדיווח. "המטופלים האלו היו במצב מאוד לא יציב, עם פרוגנוזה קשה מאוד… בתוך יום אחד עד שלושה ימים המצב של רובם השתפר מבחינת נשימה וצורך בחמצן", אמר לרויטרס בסלגה.

21:12 - ארגון הבריאות העולמי: אנשים מעל גיל 60 צריכים לעטות מסכה רפואית

ארגון הבריאות העולמי (WHO) עדכן את עמדתו בנושא מסכות, כדי לבלום את התפשטות נגיף הקורונה, על כך מדווח הגרדיאן. על פי הנחיות חדשות של הארגון, אנשים מעל גיל 60 או עם בעיות בריאות צריכים לעטות מסכה בדרגה רפואית כשהם נמצאים בחוץ ואינם יכולים להקפיד על ריחוק חברתי, בעוד שכל האחרים צריכים ללבוש מסכת בד תלת שכבתית.

21:03 - איטליה: ירידה במספר המתים, עלייה במספר הנדבקים

85 בני אדם מתו מקורונה באיטליה היום (ו'), ירידה לעומת 88 מקרי מוות ביום רביעי, בעוד שמספר הנדבקים החדשים עומד על 518 - עלייה לעומת 177 ב-24 השעות שלפני כן. כך לפי הגרדיאן.

מרבית מקרי ההידבקות - 402 - ארעו במחוז שנפגע בצורה הקשה היותר מהמגפה, מחוז לומברדיה, כך לפי הרשות להגנה אזרחית במדינה. יותר מ-19 אלף בדיקות נערכו בלומברדיה היום, לעומת 3,410 אתמול (ה').

מאז ה-18 במאי, אנשים באיטליה מורשים לצאת לבארים, מסעדות וחנויות ומאז יום רביעי האחרון הם חופשיים לעבור בין מחוזות. המגפה במחוזות אחרים באיטליה נמצאת במגמת ירידה מתונה, כשבכמה מהמחוזות לא נרשמו הדבקות חדשות ביממה האחרונה.

מספר החולים הפעילים באיטליה ירד ב-1,453 היום והוא עומד כעת על 36,976 בני אדם. עד כה חלו באיטליה 234,531 בני אדם בקורונה, מתוכם מתו 33,774 והחלימו 163,781 אנשים.

 

כרם באיטליה, צילום: רויטרס כרם באיטליה | צילום: רויטרס כרם באיטליה, צילום: רויטרס

19:42 - בריטניה היא המדינה השנייה בעולם עם יותר מ-40 אלף מתים מקורונה

בריטניה היא המדינה השנייה בעולם שבה מספר המתים מקורונה חוצה את ה-40 אלף, זאת לאחר ששירותי הבריאות במדינה דיווחו על 357 מתים נוספים ביממה האחרונה. כך מדווח הגרדיאן.

עד כה, 40,261 איש מתו מקורונה בבריטניה והיא המדינה השנייה בעולם במספר מקרי התמותה מהנגיף, אחרי ארה"ב. מספר המתים המדויק ככל הנראה גבוה יותר, וזאת משום שנספרים רק אנשים שאובחנו כחיובייים לנגיף.

לפי משרד הבריאות הבריטי, 1,650 אנשים אובחנו כנשאים של הנגיף ביממה האחרונה, ובכך עומד מספר האנשים שנדבקו בקורונה במדינה על 283,311. היום קראו מדענים ורופאים מובילים במדינה לראש הממשלה בוריס ג'ונסון להכין את הציבור לגל שני בחורף הקרוב, והזהירו שרבים נוספים ימותו אם המדינה לא תשפר את התגובה שלה למגפה.

17:57 - שבדיה: הזינוק במספר החולים נמשך

שבדיה דיווחה על זינוק נוסף במספר מקרי הקורונה היום (ו'), כאשר 1,056 איש שנבדקו נמצאו כנשאים של הנגיף. לפי הדיווח בגרדיאן, מדובר ביום השלישי ברציפות שבו מספר החולים עולה ביותר מאלף ביום. בעוד שמספר החולים החדשים ביום רביעי – 2,214 – הוסבר בחלקו על ידי מעבדה ששחררה צבר תוצאות, ביום חמישי דווח על 1,084 חולים חדשים במדינה ומשרד הבריאות בשבדיה הודיע שהעלייה במספר החולים המאובחנים לא ניתנת להסבר רק בשל הגידול במספר הבדיקות.

האפידמיולוג הראשי של שבדיה: "היינו יכולים לפעול טוב יותר, זה ברור" אנדרס טגנל, שבהמלצתו נמנעה שבדיה מסגר כמו שאר העולם, מודה: "אם היינו יודעים על המחלה בדיוק את מה שאנחנו יודעים עליה היום, אני חושב שהיינו בוחרים לעשות משהו שנמצא איפשהו בין מה ששבדיה עשתה למה ששאר העולם עשה" ynetלכתבה המלאה

האפידמיולוג הראשי של שבדיה, אנדרס טגנל (Anders Tegnell), אמר במסיבת עיתונאים אתמול שהעלייה במספר החולים המאומתים היא בעיקר במערב שבדיה ובקרב אנשים צעירים. בשבדיה יש כעת 42,939 חולים מאומתים, ועד כה מתו מהמחלה 4,639 בני אדם במדינה – כולל 77 מתים שעליהם דווח ביממה האחרונה. עם זאת, קצב התמותה מהמחלה עדיין נמוך מהשיא שאליו הגיע בסוף אפריל.

ד"ר אנדרס טגנל, האפידמיולוג הראשי של שבדיה, צילום: אי אף פי ד"ר אנדרס טגנל, האפידמיולוג הראשי של שבדיה | צילום: אי אף פי ד"ר אנדרס טגנל, האפידמיולוג הראשי של שבדיה, צילום: אי אף פי

17:20 - טוני בלייר: על בריטניה לבצע בדיקות קורונה המוניות

טוני בלייר, ראש ממשלת בריטניה לשעבר, קורא לממשלה לבצע בדיקות קורונה בהיקף רחב. בריאיון לתחנת הרדיו של ה-BBC אמר בלייר שרק כך ניתן יהיה לקבל מושג ברור מי באוכלוסייה נדבק בנגיף. לדבריו, ההסתמכות של הממשלה הנוכחית בבדיקות מכוונות "מקשה על היציאה מהסגר". עוד הוסיף בלייר, כי בדיקות המוניות הן "ההכנה החשובה ביותר" שהממשלה יכולה לעשות כדי לספק לבריטניה אסטרטגיה לבלימת ההתפשטות. "אני חושש מה יקרה אם יהיה גל שני באוקטובר או נובמבר. בשלב הזה צריכה כבר להיות היכולת לבצע בדיקות המוניות".

טוני בלייר, צילום: בלומברג טוני בלייר | צילום: בלומברג טוני בלייר, צילום: בלומברג

14:55 - הנציבות האירופית מבקשת להסיר המגבלות על מעברי הגבול עד 1 ביולי

 יותר ויותר מדינות ברחבי אירופה מתחילות לפתוח גבולות, ובאיחוד האירופי מנסים לתאם את הפעולות. הנציבות האירופית מעוניינת ש-27 המדינות החברות באיחוד יסירו את המגבלות שהטילו על מעברי הגבולות ביניהן עד 1 ביולי. מדובר בעיקר במגבלות במדינות הכלולות באמנת שנגן, שמאפשרת מעבר חופשי. ואולם בשל התפשטות הקורונה המדינות סגרו את הגבולות גם לתושבי מדינות אחרות באירופה. שרי הפנים של המדינות החברות מתוכננים לדון היום בתוכנית הנוגעת לגבולות הפנימיים. בנוגע לפתיחת הגבולות לאזרחים מחוץ לאירופה, כל מדינה מחליטה בעצמה. כך למשל, בצ'כיה מאפשים החל מהיום כניסה חופשית של מבקרים מאוסטריה, גרמניה, הונגיה וסלובקיה.

מעבר גבול בין פולין לגרמניה, צילום: בלומברג מעבר גבול בין פולין לגרמניה | צילום: בלומברג מעבר גבול בין פולין לגרמניה, צילום: בלומברג

14:30 - רק 100 אנשים יצפו בקונצרט של התזמורת הפילהרמונית של וינה

התזמורת הפילהרמונית של וינה תקיים את הקונצרט הראשון שלה מאז פרוץ הקורונה. היא תנגן את הסימפוניה החמישית של בטהובן באולם הקונצרטים מוזיקפראיין, שיכול להכיל עד 2,000 צופים. אולם בשל הגבלות הריחוק החברתי בקונצרט יצפו רק מאה אנשים.

14:15 - ארגון הבריאות העולמי מזהיר מאופוריה: "המגפה תיגמר רק כשהנגיף ייעלם"

דוברת ארגון הבריאות העולמי התייחסה להקלה בהגבלות הקורונה במדינות ברחבי העולם ואמרה כי "אנו רואים עליות קטנות במקרי ההידבקות. כשמקלים בהגבלות, אנשים מפרשים את זה לפעמים כ'בסדר, זה נגמר'. אבל זה לא נגמר. המגפה לא תסתיים עד שהנגיף ייעלם בכל העולם".

12:30 - אסטרה זנקה: נוכל לספק 2 מיליארד מנות של חיסון קורונה

 יצרנית התרופות הבריטית אסטרה זנקה (AstraZeneca) הודיעה כי תוכל לספק 2 מיליארד מנות של חיסון פוטנציאלי לקורונה, זאת לאחר שחתמה על שתי עסקאות – כולל אחת על ידי ביל גייטס. ההודעה החדשה מגיעה לאחר שבחודש שעבר טענה החברה כי תוכל לייצר מיליארד מנות חיסון שהיא מפתחת ביחד עם מדענים מאוניברסיטת אוקספורד. החברה אף הסכימה לחלק כמחצית מהמנות למדינות עם הכנסה נמוכה ובינונית. אחת העסקאות החדשות היא עם מכון סרום בהודו (SII), היצרנית הגדולה בעולם של חיסונים. ההסכם השני הוא בשווי 750 מיליון דולר עם שני ארגוני בריאות בהם משקיעה העמותה של ביל ומלינדה גייטס.

החיסון הניסיוני באוקספורד, צילום: גטי אימג החיסון הניסיוני באוקספורד | צילום: גטי אימג'ס החיסון הניסיוני באוקספורד, צילום: גטי אימג

10:30 - פרו: מחסור חמור בחמצן לטיפולים רפואיים

ממשלת פרו הגדירה חמצן כ"משאב בריאותי אסטרטגי" וזאת בשל המחסור החמור בחמצן לטיפול בחולי קורונה. על פי סוכנות הידיעות הצרפתית AFP, מערכת הבריאות של פרו על סף קריסה מוחלטת עם מעל 9,000 חולי קורונה הזקוקים לאשפוז. בעקבות זאת, נשיא המדינה מרטין ויסקרה הודיע כי שימוש בחמצן לצרכי טיפולים רפואיים יקבל עדיפות "על פני שימוש תעשייתי". בפרו יש מעל 183 אלף חולים מאומתים ו-5,000 מתים, הנפגעת השנייה בגודלה באמריקה הלטינית אחרי ברזיל.

משפחה מתאבלת בלוויה של חולה קורונה בלימה, פרו, צילום: איי פי משפחה מתאבלת בלוויה של חולה קורונה בלימה, פרו | צילום: איי פי משפחה מתאבלת בלוויה של חולה קורונה בלימה, פרו, צילום: איי פי

09:30 - עלייה במספר החולים בקורונה בהודו, פקיסטן ובנגלדש

עלייה במספר החולים בקורונה בהודו, פקיסטן ובנגלדש. שלוש המדינות הללו מייצגות מעל 20% מכלל אוכלוסיית העולם. העלייה בחולים מגיעה לאחר שהן הסירו חלק מההגבלות שנועדו לבלום את התפשטות המגיפה. בפקיסטן יש 86,139 חולים מאומתים – יותר מאשר בסין, בעוד שבבנגלדש דיווחו על כ-57.5 אלף חולים עד כה. בהודו דווח על שיא נוסף במספר החולים החדשים, לאחר שנוספו 9,000 חולים ביום והמספר הכולל טיפס ל-216,919. עם זאת, מספר מקרי המוות במדינות אלה נחשב נמוך יחסית: 6,075 בהודו, 1,793 בפקסיטן ו-781 בבנגלדש. המומחים מעריכים כי מדובר בחישוב מוטעה והשיא עוד לפני המדינות הללו, כך שמתגבר החשש שמערכות הבריאות יתקשו לעמוד בעומס.

מתגוננים מקורונה בהודו, צילום: איי אף פי מתגוננים מקורונה בהודו | צילום: איי אף פי מתגוננים מקורונה בהודו, צילום: איי אף פי

07:30 - לראשונה בעיר ניו יורק: לא נרשמו מקרי מוות מקורונה ביממה האחרונה

כלי התקשורת בארצות הברית דיווחו כי ביממה האחרונה לא נרשם אף מקרה מוות מנגיף הקורונה בעיר ניו יורק, לראשונה מתחילת המגפה. ביממה הקודמת מתו בעיר 59 בני אדם כתוצאה מהנגיף. בשיאה של המגפה באפריל נרשמו בניו יורק כ-500 מתים מקורונה מדי יום, ומספר המתים הכולל בעיר מפרוץ המגפה עומד על 21,752.

 

 

בדיקות לקורנה בניו יורק, צילום: איי אף פי בדיקות לקורנה בניו יורק | צילום: איי אף פי בדיקות לקורנה בניו יורק, צילום: איי אף פי

 

06:30 - ברזיל: מספר המתים מקורונה עבר את זה של איטליה - יותר מ-34 אלף

מספר המתים מנגיף הקורונה בברזיל הגיע ל-34,021. בכך עברה ברזיל את איטליה במספר הקורבנות והפכה למדינה השלישית בעולם במספר המתים מהנגיף, כאשר רק ארצות הברית ובריטניה עוברות אותה. ביממה האחרונה דיווחו במדינה הדרום אמריקנית על 1,437 מקרי מוות מקורונה ועל יותר מ-30 אלף הידבקויות.

   

05:00 - מקסיקו: מספר שיא של נדבקים ומתים מקורונה ביממה

הרשויות במקסיקו דיווחו על שיא 4,442 הידבקויות בקורונה ביממה האחרונה, ועל 816 מקרי מוות מהנגיף. בסך הכל מתו מהנגיף במדינה 12,545 בני אדם ויותר מ-105 אלף נדבקו.

00:05 - ארה"ב צפויה להקל את האיסור על נחיתת חברות תעופה סיניות בשטחה

משרד התחבורה של ארצות הברית מתכנן לפרסם צו חדש שיאפשר באופן חלקי נחיתת מטוסים של של חברות תעופה סיניות בשטחה. כך אמרו גורמים בממשל ובענף התעופה. זאת לאחר שסין הודיעה היום כי תקל על מגבלות הכניסה שהטילה בעקבות משבר הקורונה ותאפשר לחברות תעופה נוספות לנחות בשטחה החל מיום שני.

תגיות