בקשה לייצוגית נגד גוגל בשל "הטעייה חמורה" לגבי "גלישה בסתר"
המבקשים, יוסי עזרא וליאת בראל, טוענים כי גוגל "מציגה למשתמשים לכאורה דרך גלישה פרטית אולם הלכה למעשה, היא ממשיכה לאסוף מידע על משתמשיה תוך שימוש במגוון כלים"
לבית המשפט המחוזי בתל אביב הוגשה היום (ג') בקשה לאישור תביעה ייצוגית נגד גוגל. בתביעה טוענים יוסי עזרא וליאת בראל ל״הטעייה חמורה״ מצד ענקית האינטרנט בשל השימוש במצב של ״גלישה בסתר״ ומבקשים פיצוי בסך 2,000 שקל לכל מבקש בישראל.
״ידוע לכל״ נכתב בבקשה, ״כי הנתבעת היא גוף אשר אוסף מידע רב על הגולשים. אולם כפי שמפורט בתביעה זו.... הנתבעת מציגה למשתמשים דרך גלישה פרטית/אנונימית אשר בה, לכאורה, היא לא תאסוף עליהם מידע כגון היסטורית גלישה, העדפות צרכנות שונות ועוד נתונים אינטרנטיים רבים. הלכה למעשה, הנתבעת ממשיכה לאסוף מידע זה על משתמשיה, תוך כדי שימוש במוצריה השונים, ובמגוון כלים העומדים לרשותה, הכל תוך עשיית רווח כספי ותוך הטעיית המשתמשים לחשוב כי פרטיהם לא נשלחים ולא מגיעים אל הנתבעת״.
המבקשים אף מספקים דוגמאות קונקרטיות לאיסוף מידע במצב של "גלישה בסתר", כמו במקרה של חיפוש כרטיס טיסה בו ,האתרים שדרכם גלש (עזרא) ועוד אתרים רבים אחרים עדיין יכולים לזהות את המחשב שממנו מתבצעת הגלישה ׳בסתר׳ ולהמשיך לבצע מעקב אחרי המשתמשים".
את המבקשים מייצגים עו"ד עומר פיינטוך, שלומי וינברג, אורי קינן, הילה אקרמן ואילן שדי.
יש לציין כי בתנאי השימוש של גוגל במצב "גלישה בסתר" נכתב במפורש כי התוצאות אינן נשמרות בהיסטוריית החיפוש של המכשיר וכי בכל פעם שסוגרים את כלל חלונות הגלישה כרום נפטר מקבצי "עוגיות" ומידע נוסף כמו גם: "כרום אינו מדווח לאתרים, כולל גוגל, כאשר את גולשת במצב זה״. מאידך מצוין בפירוש גם שמצב גלישה בסתר אינו מונע מאתרים לדעת מי אתה, אינו מונע מהמיקום או הפעילות שלך להיחשף ואינו מונע מהאתר להציג לך פרסומות המבוססות על פעילות הגלישה הכוללת שלך במצב כזה.
זו אינה התביעה הראשונה שהוגשה בנושא. למעשה, רק בשבוע שעבר הוגשה תביעה דומה נגד גוגל בארה״ב שמבקשת פיצויים בסך 5 מיליארד דולר על גלישה בסתר. התובעים האמריקאים טוענים כי גוגל אוספת את כתובות ה-IP שלהם בעת "גלישה בסתר", כמו גם את האתרים בהם ביקרו ואת המכשירים בהם השתמשו.
תגובה אחת לכתיבת תגובה