אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פנאקסיה: קיבלנו תקן לייצוא קנאביס למדינות האיחוד האירופי צילום: Jaron Levisohn

פנאקסיה: קיבלנו תקן לייצוא קנאביס למדינות האיחוד האירופי

קבלת התקן EU-GMAP היא בשורה לשוק הקנאביס הישראלי, שגם בהינתן אפשרות הייצוא, לא יכול לייצא בהיעדר התקן; כעת, יכולות ספקיות הקנאביס הרפואי להשתמש בשרותי הייצור המאושרים בתקינה של פנאקסיה, לטובת ייצוא מוצריהן לאירופה; הייצוא צפוי להיות מיושם לפחות ברבעון השלישי של השנה; דדי סגל, מנכ"ל פנאקסיה: "כל שנותר הוא שמשרד הבריאות יאפשר ייצוא ללא מגבלות"

10.06.2020, 10:31 | צלי גרינברג
חברת הקנאביס הרפואי פנאקסיה מעבדות ישראל דיווחה הבוקר (ד') כי קיבלה תקן EU-GMP (תקן אירופאי לייצור קנאביס רפואי), המאפשר לה לייצא מוצרי קנאביס רפואי למדינות האיחוד האירופי. מניית פנאקסיה מנתרת ביותר מ-14%. 

קראו עוד בכלכליסט

בכך הפכה פנאקסיה לחברת הקנאביס הרפואי הציבורית הראשונה בישראל שקיבלה את התקן המבוקש, והשנייה מבין חברות הקנאביס הרפואי הישראליות, לאחר שכלכליסט חשף ב-1 לינואר השנה, כי BOL פארמה קיבלה את התקן הנכסף, ואף ביצעה ייצוא מסחרי ראשון לאנגליה.

ד"ר דדי סגל, מנכ"ל פנאקסיה, צילום: Jaron Levisohn ד"ר דדי סגל, מנכ"ל פנאקסיה | צילום: Jaron Levisohn ד"ר דדי סגל, מנכ"ל פנאקסיה, צילום: Jaron Levisohn

ייצוא הקנאביס הרפואי אמנם עוד לא הוחל על ידי משרד הבריאות, המשמש כרגולטור לתחום, אך קבלת התקן היא בשורה לשוק הקנאביס הישראלי, שגם בהינתן אפשרות הייצוא, לא היה יכול לייצא בהיעדר התקן. כעת, יכולות ספקיות הקנאביס הרפואי להשתמש בשרותי הייצור המאושרים בתקינה של פנאקסיה, לטובת ייצוא מוצריהן לאירופה.

האישור שניתן לפנאקסיה רחב יותר מכל אישור שניתן לכלל השחקנים כיום בשוק האירופי, ובכללם ענקיות הקנאביס הקנדיות, ומאפשר לה לייצר ולייצא מוצרי קנאביס רפואי בדמות תפרחות, שמנים ותמצית לשאיפה.

חברות הקנאביס הרפואי הישראליות, ובכללן פנאקסיה, מציגות את השוק הגרמני כיעד ייצוא ראשון ומרכזי במצגותיהן לשוק ההון, כאשר מודל ההכנסות שלהן מייצוא מסתמך ברובו על ייצוא לגרמניה. ההערכות הן כי פוטנציאל הכנסות ייצוא הקנאביס מישראל לכלל מדינות היעד עומד כיום על כ-1-4 מיליארד שקל לשנה, לארבע שנות הייצוא הראשונות.

הודעת פנאקסיה מגיעה לאחר שב-30 לאוקטובר 2019 הודיעה החברה, כי עברה את מבחני התקינה, והעריכה אז כי תקבל את התקן עד סוף 2019, לאחר שתחזיר תשובות להערות צוות הבדיקה.

הייצוא, שהיה צפוי להיות מיושם כבר בתחילת הרבעון הראשון של 2020, צפוי להיות מיושם רק ברבעון השלישי של השנה, ויש אף שטוענים כי הוא לא יחל לפני תחילת הרבעון הראשון של 2021.

דדי סגל, מנכ"ל פנאקסיה, אמר לכלכליסט כי "אנחנו מוכנים רגולטורית למכירת המוצרים בגרמניה, והתקן שאושר לנו מקיף את כלל המוצרים שהמפעל שלנו מייצר, לצד שותפות ההפצה שלנו עם חברת הפארמה הגרמנית נויראקספארם. התקן יאפשר לפנאקסיה להתחיל במימוש האסטרטגיה העסקית שהצגנו למשקיעים, והעובדה שמבין כלל המפעלים הישראלים המבקשים אותו, דווקא פנאקסיה קיבלה את התקן כבר עתה, היא עדות להשקעה במתקני הייצור של החברה, ולערך המיוחס לצוות המקצועי שלה. כעת כל שנותר הוא שמשרד הבריאות יאפשר לחברות ייצוא ללא מגבלות, כדי שנוכל להתחיל וליישם את האסטרטגיה העסקית במלואה, כל עוד יש לנו גם יתרון תחרותי במדינות היעד".

יש לציין כי קבלת התקינה היא הבסיס לאפשר ייצור לטובת הייצוא, וכי הכנסת מוצרי הקנאביס הרפואי למכירה בבתי המרקחת באירופה יכולה להתאפשר רק לאחר שהמוצרים סיימו הליכי רישום במדינות האיחוד האירופי, שאורכים 6-18 חודשים, בהתאם למדינה. כך לדוגמא, הליך הרישום בגרמניה אורך כ-3 חודשים, בפולין כ-8-9 חודשים, ובפורטוגל ויוון כ-12 חודשים.

תגיות