אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טוויטר הופכת את יום שחרור העבדים בארה"ב ליום חופש צילום: רויטרס

טוויטר הופכת את יום שחרור העבדים בארה"ב ליום חופש

מקורו של היום המצויין ב-19 ביוני בו הגנרל גורדון גריינג'ר הודיע על סיום מלחמת האזרחים וביטול העבדות. מנכ"ל החברה, ג'ק דורסי לעובדי טוויטר: "יום לחגיגות, חינוך וחיבור"

10.06.2020, 12:43 | שירות כלכליסט
טוויטר תהפוך את ה-19 ביוני, היום שמציין את שחרור העבדים ליום חופש בארה"ב, כך הודיע המנכ"ל ג'ק דורסי. התאריך יצויין גם בסקוור, שדורסי משמש גם כמנכ"ל שלה.

לדבריו, בטוויטר פועלים למצוא ימים מקבילים במדינות אחרות שניתן לציין בהם את סיום העבדות.

קראו עוד בכלכליסט

הפיכת היום המכונה Juneteenth ומצויין בעיקר בקרב הקהילות האפרו – אמריקאיות ליום חופש היא חלק מתגובת הרשת החברתית למחאות נגד גזענות שפרצו בארה"ב והתפשטו למדינות רבות אחרות.

טוויטר, צילום: AP טוויטר | צילום: AP טוויטר, צילום: AP

מקורו של היום המצויין כאמור ב-19 ביוני בכל שנה ומכונה גם יום החירות הוא ב-1865 אז הגנרל גורדון גריינג'ר מצבא האיחוד של מדינות צפון ארה"ב הגיע לטקסס והכריז על סיום מלחמת האזרחים והעבדות. הדבר קרה כשנתיים לאחר שהנשיא אברהם לינקולן חתם על הצהרת האמנציפציה, שהוציאה מחוץ לחוק עבדות. אולם, בחלק ממדינות הדרום המשיכו להשתמש בעבדים גם לאחר מכן.

מחאת שחורים בארצות הברית, צילום: איי פי מחאת שחורים בארצות הברית | צילום: איי פי מחאת שחורים בארצות הברית, צילום: איי פי

האירוע מצוין לרוב באירועים מקומיים שבהם קוראים את הצהרת האמנציפציה, שרים שירים מסורתיים וקוראים מהיצירות של סופרים שחורים מוערכים. כעת, ה-19 ביוני יהפוך גם ל"יום לחגיגות, חינוך וחיבור" בטוויטר, כך לפי שורה של ציוצים שפרסם דורסי.

ג ג'ק דורסי מייסד מנכ"ל טוויטר | צילום: רויטרס ג

בשבוע שעבר הודיע דורסי כי הוא תורם 3 מיליון דולר לארגון שהקים שחקן הפוטבול לשעבר קולין קפרניק, Know Your Rights Camp "לקידום השחרור והרווחה" של קהילות מיעוטים. טוויטר אינה לבד. חברות רבות בארה"ב הביעו תמיכה פומבית במחאות נגד גזענות שפרצו בעקבות מותו של גו'רג' פלויד בידי שוטר במיניאפוליס. בנוסף לטוויטר גם ענקית הסיגריות אלטריה וחברת המדיה Vox Media הודיעו שיהפכו את ה-19 ביוני ליום חופשה. אלטריה גם הצהירה כי תתרום 5 מיליון דולר לארגונים שפועלים לקידום שוויון. בנוסף, אלפבית, אובר ואינטל הודיעו גם כן על תרומת מיליוני דולים לארגונים חברתיים. במקביל, חברת סופטבנק היפנית השיקה קרן בשווי 100 מיליון דולר שתשקיע רק בחברות שבראשן עומדים "אנשים שאינם לבנים".

תגיות