אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי צילום: באדיבות yes

אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי

לחגוג ערב ספרותי בבית ביאליק, הסרט "מותו וחייו של ג’ון פ. דונובן", צעיפי המשי הצבעוניים של דיקלה לבסקי, מתכון של חינקלי גבינות ועוד

11.06.2020, 08:06 | כתבי כלכליסט

טלוויזיה

לגמוע בינג' מופרך ונוצץ

 , צילום: באדיבות yes צילום: באדיבות yes  , צילום: באדיבות yes

“המשבריסטית" (Flack), סדרה על אשת יחסי ציבור, שעבודתה מזכירה יותר את זו של "אנשי ניקיון" של המאפיה מאשר את הגרסה המקומית המוכרת של אשת יחסי ציבור. היא רבת־תככים, אנשים ובגדים יפים, או יותר נכון בגדים ואנשים יפים, אתרים נחשקים בלונדון (הכה רחוקה כעת), וסיפורים ודמויות שזוכים לטיפול מיידי ומספק. רובין (אנה פקווין, "דם אמיתי") היא אמריקאית בלונדון, היודעת בדיוק מה לעשות כדי לחלץ כל סלבריטאי מצרה, אבל לא יודעת לחלץ את הצרות מחייה. היא חזרה ל־yes בעונה שנייה עם עוד דבר מה שהיא אולי תרצה לחלץ מתוך עצמה - היריון - ובזה מובטח לנו שפע הסתבכויות מתוקות. הסדרה מגוחכת לפרקים, מופרכת מן היסוד, ועם זאת גמעתי את כל פרקי העונה הראשונה בבינג' מספק, שאפילו לא משאיר טעם לוואי או ייסורי מצפון. בתיאבון.

רותה קופפר

שופינג

להתעטף בצעיף משי יפהפה

 

צעיף בעיצובה של דיקלה לבסקי צעיף בעיצובה של דיקלה לבסקי צעיף בעיצובה של דיקלה לבסקי

 

החודשים האחרונים היו מאתגרים עבור דיקלה לבסקי, כמעצבת עצמאית. צעיפי המשי הצבעוניים שלה נתפסים הרי כמותרות. הצבעוניות המדויקת וההדפסים היפים, השואבים השראה מתרבויות המזרח והמערב, פרימיטביות ומודרניות, מצוירים ביד בסטודיו שלה בתל אביב ומיוצרים בצפון איטליה. "זה הכריח אותי לעצור לרגע. חזרתי לקיבוץ ילדותי, חששתי לבריאות של האנשים באיטליה שאני עובדת איתם". עכשיו היא שוקלת להתמקד במכירה מקוונת, ומציעה סייל גדול כדי לנקות את המדפים לפני הקולקציה החדשה. זו הזדמנות נפלאה לרכוש צעיף משי יפהפה, על זמני ועל עונתי שיכול גם לשמש כמסכת מגן לפנים ברוח הזמן. 120-1,200 שקל. www.diklalevsky.com

עילית מינמר

אירוע

לחגוג ערב ספרותי בבית ביאליק

 

המשורר רוני סומק, איור: תומי הרפז המשורר רוני סומק | איור: תומי הרפז המשורר רוני סומק, איור: תומי הרפז

 

יש כמה מוסדות שבלעדיהם עולם הספרות אינו כתמול שלשום. אז שבוע הספר השנה בוטל, אבל בית ביאליק בתל אביב חוזר הערב לפעילות, עם אירוע מחווה לרוני סומק וספר שיריו החדש "כל כך הרבה אלוהים". בית ביאליק הוא מוסד שעשה לו מקום של קבע בחייהם של אוהבי הספרות. בכל יום חמישי, חורף וקיץ, מטריות ומזגנים, הוא מקדיש ערב לסופר או משורר, והקהל מגיע, ונקראים שירים או טקסטים מתוך ספרים, ויש ביצועים מוזיקליים, והנחיה אלגנטית, ובקיצור, תחושה של רפובליקה ספרותית מתפקדת היטב. באירוע הערב ידבר רפי וייכרט, ויקראו משיריו של סומק ליליאן ברטו, עידית טפרסון, נעמי לבוב וגם סומק עצמו, בליווי שלישיית הג’אז ג’ס קורן.

שירי לב-ארי

קולנוע

לצפות בסרט קנדי נהדר

 

הסרט מותו וחייו של ג הסרט מותו וחייו של ג'ון פ. דונובן | צילום: באדיבות yes הסרט מותו וחייו של ג

 

כשזה מגיע לסרטיו של הבמאי הקנדי קסווייה דולן, אני חושב הפוך מעמיתיי המבקרים - כל מה שהם שנאו משלו, אני אוהב - ולהפך. ילד הפלא בן ה־31 חתום כבר על שמונה סרטים כבמאי, אותם שחרר בקצב מסחרר בתוך עשר שנים, וכמעט כולם זכו להקרנות בכורה בפסטיבל קאן. סרטו הלפני אחרון, “מותו וחייו של ג’ון פ. דונובן”, הראשון שלו בשפה האנגלית ועם שחקנים מפורסמים (קיט הרינגטון, סוזן סרנדון, קתי בייטס ונטלי פורטמן), לא התקבל בתשואות ונגנז בישראל, אבל הוא נהדר. הוא זמין מהשבוע לצפייה ב־yes3 וב־VOD. הסרט, שככל הנראה מבוסס על חוויותיו של דולן כמי שהתפרסם בקוויבק כשחקן בתור ילד, מתחיל עם הידיעה על מותו של כוכב טלוויזיה בשם ג’ון דונובן, ועובר לספר על קשר מכתבים בין ילד שמעריץ אותו מסדרת הטלוויזיה האהובה עליו, ובין השחקן עצמו, שעונה למכתבי ההערצה של הילד ומספר לו על בדידותו. הסרט, שנפתח עם שיר של אדל, הוא ייצוג מקסים לחייהם של מעריצים, שעבורם שחקן או תוכנית יכולים להפוך ולו לרגע לדבר הכי חשוב בעולם.

יאיר רוה

מתכון 

חינקלי גבינות, השפית לילי בן שלום

 

 , צילום: דוד ששון צילום: דוד ששון  , צילום: דוד ששון

החודש תקיים בן שלום ב"ללה", בית האוכל שלה בשוק הכרמל, פופ אפ של כיסונים מזרח אירופיים

מצרכים ל־20-18 כיסונים

לבצק:  

  • 4 כוסות קמח
  • 1.5 כוסות מים
  • 1/2 כפית מלח

למלית:

  • 400 גרם גבינת פטה
  • 100 גרם גבינת חאצ'ו או גבינה לבנה רכה
  • 200 גרם גבינת סולוגוני גיאורגית מגורדת
  • (או מוצרלה מגורדת)
  • 100 גרם גבינת שמנת
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

מערבבים את הקמח והמלח בקערה, מוסיפים מים ולשים עד לקבלת בצק קשה. מכניסים ללילה למקרר.

למחרת: מערבבים היטב בקערה את חומרי המלית ומניחים בצד.

מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 2 ס"מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס. מניחים כל עיגול בצק על המשטח המקומח, ומרדדים אותו לעלה דק.

מניחים במרכז עיגול הבצק כף מן המלית. סוגרים את העיגול לסהרון. כדי שהסגירה תצא מקושטת, מהדקים את הקפל עם האגודל כדי ליצור שקעים לאורך הקיפול.

מרתיחים מים בסיר גדול ורחב עם כפית חמאה, וממליחים אותם קלות. מבשלים את הכיסונים במשך 15-10 דקות עד שהם צפים למעלה. מגישים עם שמנת חמוצה.

רעות ברנע

תגיות