רועי ורמוס חבר לאהוד ברק בגיוס של 38 מיליון שקל לאינטרקיור
קרן נוקד קפיטל הובילה את הנפקת המניות הפרטית של חברת הקנאביס בראשות ברק. בהנפקה השתתפו גם חברות הביטוח הפניקס ומנורה מבטחים
חברת אחזקות הביומד והקנאביס אינטרקיור, בראשות היו"ר אהוד ברק, הודיעה כי גייסה 38.1 מיליון שקל באמצעות הנפקת מניות חדשות, שיהוו 8.3% ממניותיה. את הגיוס הובילה קרן הגידור נוקד קפיטל, בניהולם של רועי ורמוס ושלומי ברכה, והשתתפו בו גם חברות הביטוח הפניקס ומנורה מבטחים. הגיוס התבצע בהנפקת מניות פרטית, והמחיר עמד לבעלי העניין על 4.3 שקלים למניה - זהה למחיר הסגירה אתמול (ג') בבורסת תל אביב, ולשאר המשקיעים על 4.13 שקל למניה - זהה למחיר הסגירה שלשום. מניית החברה זינקה וסיימה את המסחר היום (ד') בעלייה של 7.76%.
קראו עוד בכלכליסט
בעל השליטה באינטרקיור, אלכס רבינוביץ' (כ-35%), הזרים בהנפקה 15 מיליון שקל - וימשיך להחזיק בכמות מניות דומה. יעל פיגל, אשתו של המיליארדר היהודי־שוויצרי גארי פיגל, שמחזיקה ב-16.95% ממניות אינטרקיור, רכשה מניות בהיקף של 3.5 מיליון שקל. ההשקעה והקצאת המניות של שניהם עדיין כפופות לאישור אסיפת בעלי המניות של אינטרקיור. נוקד קפיטל עצמה השקיעה 10 מיליון שקל תמורת 2.1%.
יתרת הסכום גויסה מרן בלינקיס, מייסד רשת חנויות הנוחות AM:PM, שהשקיע 3 מיליון שקל ויקבל 0.64% ממניות אינטרקיור; הפניקס, שהשקיעה 2 מיליון שקל מכספי הנוסטרו שלה ותחזיק ב־0.42%; וחברת החיתום של מנורה מבטחים, שרכשה מניות במיליון שקל ותקבל לידיה 0.21% מהמניות.
יצוין כי זו ההשקעה הראשונה של מנורה מבטחים בחברת קנאביס ישראלית. בגיוס השתתפה גם קרן חצבים לונג, שהוקמה ב־2018 ואחד השותפים בה הוא נדב גרינשפון, סגן יו"ר אפריקה ישראל לשעבר, ויד ימינו של בעל השליטה הקודם לב לבייב. הקרן, שגם עבורה זו השקעה ראשונה בקנאביס, רכשה מניות ב־1.9 מיליון שקל תמורת 0.4% ממניות אינטרקיור. משתתפי הגיוס רכשו גם אופציות לכ-5% ממניות החברה במחיר מימוש של 4.9 שקלים למניה, המאפשרים לחברה גיוס נוסף של כ-44 מיליון שקל, כשהאופציות ימומשו.
מבחינת נוקד זו אינה ההשקעה הראשונה בענף, שכן במרץ האחרון השתתפה חברת הקרנות בגיוס של חברת הקנאביס הרפואי פנאקסיה, כאשר זו האחרונה גייסה 23 מיליון שקל בהקצאה פרטית של מניות. נוקד רכשה אז מניות ב־8 מיליון שקל וקיבלה לידיה 2.8% ממניות פנאקסיה.
הגיוס של אינטרקיור נועד לממן את המשך פעילות החברה ואת תוכניות הצמיחה שלה, בהתאם להסכמים השונים עליהם חתמה בתקופה האחרונה.
ברק, המכהן גם כיו"ר החברה־הבת קנדוק, אמר לכלכליסט: "אנו גאים שבעלי העניין באינטרקיור, יחד עם שחקנים מובילים בשוק ההון הישראלי, מביעים אמון בחברה. לאור רצף ההסכמים שעליהם חתמה החברה־הבת קנדוק ברבעונים האחרונים, ואשר הובילו אותה להיקף שיא של הזמנות והסכמי אספקה בהיקפים משמעותיים, היא נמצאת בעיצומו של תהליך צמיחה מואץ ומיישמת את האסטרטגיה העסקית שעליה הצהרנו".
הגיוס הקודם של אינטרקיור היה בנובמבר 2018, במסגרתו גייסה 17.5 מיליון דולר (64 מיליון שקל). בגיוס הזה השתתף אדם נוימן, מייסד WeWork, שבאותה עת עוד כיהן כמנכ"ל חברת חללי העבודה. נוימן השקיע אז 5.2 מיליון דולר תמורת 4% ממניות אינטרקיור. חודש לפניו רכשו רבינוביץ' ופיגל מניות ב־6 מיליון דולר כל אחד.
עיקר פעילותה של אינטרקיור כיום היא האחזקה (100%) בקנדוק, אחת משמונה מגדלות הקנאביס הרפואי הוותיקות בישראל, שבה היא תולה את עתידה. ההשקעות של המוסדיים בחברה נעשות בזמן שהחברה עדיין פועלת למיזוג פעילות קנדוק לחברת סלקט הישראלית, הנסחרת בבורסת נאסד"ק ופעילה בתחום התרופות על בסיס תאי גזע.