אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מוקדי הקורונה החדשים בארה"ב: מפעלי אריזה של פירות וירקות צילום: שאטרסטוק

מוקדי הקורונה החדשים בארה"ב: מפעלי אריזה של פירות וירקות

העלייה במספר החולים מגיעה בשל תנאי העבודה הצפופים, בדומה לאלה שבמפעלי הבשר, בהם חלו לאחרונה אלפי עובדים בקורונה; כתוצאה ייתכן גל חדש של שיבושים בתעשיית ייצור המזון בארה"ב

11.06.2020, 15:16 | שירות כלכליסט
מפעלי אריזת פירות וירקות בארה"ב הפכו למקור החדש של התפרצויות קורונה במדינה. העלייה הזו במספר החולים בקרב עובדי החקלאות והאריזה מגיעה לאחר שאלפי עובדים במפעלי הבשר כבר חלו בקורונה, ועשויה להוביל למחסור גדול יותר בעובדים בתעשייה ולגל חדש של שיבושים בתעשיית ייצור המזון בארה"ב.

קראו עוד בכלכליסט

בממשל טראמפ הודיעו בחודש שעבר כי הם שוקלים להרחיב צו נשיאותי, המחייב השארת מפעלי בשר פתוחים כך שיחול גם על מפעלי אריזת הפירות והירקות. זהו סימן לכך שבממשל חוששים שסקטור המוצרים הטריים יהיה הבא בתור להיפגע. הצו יעניק לחברות הגנה מפני תביעות במקרה שהעובדים יחלו. "צעד כזה יגן על אספקת המזון וימנע מחסור משמעותי במזון", מסר דובר של מנהל התרופות והמזון (FDA).

ירקות, צילום: שאטרסטוק ירקות | צילום: שאטרסטוק ירקות, צילום: שאטרסטוק

בעוד שהעבודה בשדות ובקטיף עשויה להפחית את התחלואה כי ניתן לשמור על מרחק אחד מהשני ועובדים בחוץ, העבודה במפעלי האריזה היא בתנאים צפופים, בדומה לאלה הנהוגים במפעלי הבשר, שבהם כאמור הייתה התפרצות קשה.

נכון לסוף מאי דווח על מעל 600 חולי קורונה בקרב עובדי החקלאות במחוז יאקימה בוושינגטון. מתוכם, 62% היו עובדים בתעשיית אריזת התפוחים ופירות אחרים. "קו הייצור עובד במהירות רבה, ועובדים בצמידות", הסביר אדגר פרנקס, מאיגוד עובדי החקלאות במדינת וושינגטון. בעקבות זאת, עובדים בשישה מפעלים המחוז שבתו בחודש שעבר בטענה שאינם מקבלים מספיק הגנה מקורונה.

בדומה, משרד הבריאות במחוז מונטריי בקליפורניה, שידוע בשל מגדלי הירקות הרבים בו, דיווח על 247 מקרים חדשים בקרב עובדי החקלאות, המייצגים 39% מכלל מקרי הקורונה במחוז. גם בפלורידה מתכוננים להתפרצות בקרב עובדי החקלאות. רשויות הבריאות במדינה כבר פנו לבתי מלון על מנת לאפשר בידוד לחולים, ומגבירים את פעילות ההסברה בקרב העובדים.

אולם, לופה גונזלו, עובדת בחוות עגבניות בפלורידה, סיפרה לסוכנות הידיעות רויטרס כי עובדים רבים לא יכולים להשות לעצמם להפסיד עבודה, ולכן לא מדווחים על תסמינים. "עובדים רבים מסתירים את הסימפטומים שלהם, או שטוענים שיש להם רק צינון, ואם יש להם חום טוענים שחם מדי בחוץ", ובכך מסכנים את העובדים האחרים, הדגישה.

תגיות