אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דורגז תשווק את הגז הזול של חברת החשמל למפעלים צילום: אוראל כהן

דורגז תשווק את הגז הזול של חברת החשמל למפעלים

משרד האנרגיה הודיע כי החברה זכתה במכרז לרכישת עודפי הגז הטבעי של חברת החשמל, וזאת בהיקף של עד 40 מיליון שקל ובמטרה לייצר תחרות במשק הישראלי; דורגז נשלטת ע"י מוטי בן משה ויש לה אחזקות גם במאגר תמר שמשווקת גז במחיר יקר יותר, וכך ייצא שהוא קונספטואלית הוא מתחרה בעצמו

11.06.2020, 23:11 | ליאור גוטמן

רשות הגז הטבעי במשרד האנרגיה הודיעה הערב (ה') שהיא בחרה בחברת דור אלון טכנולוגיות גז (דורגז) כגוף אשר ירכוש את עודפי הגז הטבעי הנוזלי מחברת החשמל, לצורך שיווקו ומכירתו לצרכני התעשייה ולצרכנים המחוברים לרשת החלוקה. היקף העסקאות נאמד במשרד האנרגיה בהיקף מצטבר של עד 40 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

כזכור, בתחילת החודש משרד האנרגיה יצא במכרז לשיווק עודפי הגז נהוזלי של חברת החשמל למפעלי תעשייה. הכוונה הייתה לפתוח את השוק לתחרות ולאפשר לשחקן חדש לקחת מטעני גז נוזלי שחברת החשמל רכשה במחיר נמוך בכ-40% מהממוצע בשוק, ולמכור אותו לתעשייה ולמפעלים שונים במטרה להוזיל עבורם את עלויות האנרגיה, ולייצר "תחרות יש מאין" במשק הישראלי.

מוטי בן משה, צילום: אוראל כהן מוטי בן משה | צילום: אוראל כהן מוטי בן משה, צילום: אוראל כהן

דורגז, החברה שנבחרה לשווק את הגז המוזל, מוחזקת בין השאר על ידי חברת דור אלון אנרגיה, שנשלטת (70%) על ידי איש העסקים מוטי בן משה. דורגז מחזיקה ב-5% ב"דור חיפושי גז", שבעצמה שמחזיקה 4% במאגר תמר. חלקו של בין משה בשרשור האחזקות בדורגז הוא קטן יחסית וברמה של 5% בלבד.

ולכן בשורה התחתונה הודעת משרד האנרגיה בעצם קובעת שמוטי בן משה יתחרה קונספטואלית בעצמו - ביד אחת הוא שיווק ומשווק גז טבעי ממאגר תמר (דרך האחזקות הקטנות שלו בדורגז), ובמחיר ממוצע של 5.3-5.4 דולר ליחידת חום, וביד השנייה הוא זכה עכשיו במכרז לאספקת גז נוזלי למפעלי תעשייה במחיר של כ-3.5 דולר ליחידת חום. במשרד האנרגיה מודים שאכן קיימות אחזקות בשני הצדדים, אולם הטענה היא ששיעור האחזקות הקטן במאגר תמר של בן משה הוא לא משמעותי (כ-0.2%), ולכן לא קיימת בעיה של תחרותיות.

במשרד האנרגיה מוסיפים שבהמסגרת המכרז שהתחרות בין המתמודדים הייתה על גובה עמלת השיווק של המציע, כאשר דורגז הציעה עמלה שלילית בגובה של 0.01- דולר לכל יחידת חום (MMBTU), וזאת לגבי חמישה מטעני גז נוזלי שיגיעו לישראל מסוף יוני ועד לסוף חודש ספטמבר, עם אפשרות לשיווק של מטען שישי בהמשך. לפי משרד האנרגיה, מחיר הגז הנוזלי בתוספת תקורות ועמלת תפעול יעמוד בממוצע על פחות מ-3.5 דולר (לפני מסים) עבור המטענים שהוזמנו על ידי חברת החשמל.

תגיות