אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למה הדוכן לא נפתח? כי הוא נקרא “יריד" צילום: גיל נחושתן

למה הדוכן לא נפתח? כי הוא נקרא “יריד"

הגרנד קניון והקריון השאירו את דוכני המזון סגורים כי ברישיון העסק הם מוגדרים “יריד”, שמשרד הבריאות טרם אישר להחזיר לפעילות

15.06.2020, 08:26 | אורנה יפת

בגרנד קניון בחיפה ובקריון בקריית ביאליק של קבוצת מליסרון ההנהלה השאירה את דוכני המזון והאמנות סגורים, אף שמסעדות ובתי קפה הורשו להיפתח כבר בסוף מאי. הסיבה: ברישיון העסק של הדוכנים הם מוגדרים “יריד”, ועל פי הנחיות לשעת חירום של משרד הבריאות, הירידים עדיין לא מורשים להיפתח. לו היו דוכנים מוגדרים “שוק", הם היו נפתחים מזמן. בשלב זה אין צפי למועד חזרתם לפעילות של ירידים.

קראו עוד בכלכליסט

"אנחנו עשרות דוכנים שלא מרשים להם לעבוד רק כי קוראים לנו ‘יריד’. זה רק בחיפה, בכל הקניונים האחרים ירידי האוכל כבר עובדים מסוף מאי. משרד הבריאות קבע שדוכנים לא יכולים לעבוד ושום דבר לא עוזר. נתנו אישור להתקהל בחתונה ובאירועים של עד 250 איש, אבל דוכן בקניון לא יכול לפעול", אמר אחד מבעלי הדוכנים. "אנחנו מושבתים כבר שלושה חודשים. הקניון אומר שהוא רוצה שנעבוד אבל משרד הבריאות לא מאשר. כנראה שחלק מהקניונים עובדים בלי אישור משרד הבריאות, אבל בגרנד ובקריון לא מוכנים לקחת אחריות על עצמם. אנחנו נופלים בין הכסאות".

יריד האוכל בגרנד קניון בחיפה. נשארו מאחור, צילום: גיל נחושתן יריד האוכל בגרנד קניון בחיפה. נשארו מאחור | צילום: גיל נחושתן יריד האוכל בגרנד קניון בחיפה. נשארו מאחור, צילום: גיל נחושתן

"כבר אין לנו ממה לחיות", אומר בעל דוכן נוסף. "אני בגרנד קניון 20 שנה ועכשיו פתאום לא נוח להם שנפתח. הם הולכים לפי הספר. אין לנו שאלטר ואין מי שידבר בשבילנו. אנחנו כ־25 דוכני אוכל שמופעלים על ידי 30 משפחות ועם דוכני האמנות יש בגרנד כ־60 דוכנים סגורים".

מי שאחראי על הפעלת הדוכנים בגרנד קניון הוא אריק גז, שמשכיר את המתחם מהקניון עבור בעלי הדוכנים ומשמש ספק חיצוני של הקניון. גז מאיים לפתוח את הדוכנים בסופ”ש הקרוב: "ברישיון עסק רשום ‘יריד מזון ויריד אמנים’. אמרו שהירידים ייפתחו ביחד עם המופעי תרבות. זה היה אמור להיות אתמול ב־14 ביוני”.

לדברי ליבנת מנו, יועצת מזון שעובדת עם דוכני המזון בחיפה ובקריות, בערים אחרות הדוכנים נפתחו: "ברשויות אחרות החליטו לקחת את השכל לידיים ואישרו לדוכנים לפתוח, כי לא הגיוני שדוכן פלאפל מחוץ לקניון יעבוד ודוכן של פיתה דרוזית בקניון לא ייפתח. זה עניין טכני ואף אחד לא מוכן לשמוע ולתקן את העוולה".

בקניון עזריאלי איילון החליטה ההנהלה לא לפתוח את יריד האוכל, לא בגלל הנחיית משרד הבריאות אלא כדי למנוע התקהלויות בקניון ומכיוון שבקרוב יופעל בקניון יריד חזרה לבית הספר.

ממשרד הבריאות נמסר: "בקניונים גרנד קניון חיפה וקריון זה מספר שנים פועלים ירידי מזון בהתאם להנחיות. בניגוד לשוק, בו לכל דוכן ניתן רישיון עסק נפרד ללא הגבלת זמן פעילות, ביריד מזון מוגשת בקשה אחת משותפת לכל הדוכנים יחד למועד מסוים. בהתאם להנחיות משרדנו, ביריד מזון מקבלים הקלות ביחס לשוק מזון, בתנאים מגבילים כגון דרישה שבעל העסק יעסיק אחראי בטיחות מזון בזמן הפעלת היריד. בתקופת הקורונה, בהתאם לתקנות שעת החירום, אסורה עדיין פעילות ירידים".

מקניוני עופר נמסר: "סמכויות האכיפה ויישום התו הסגול הועברו לרשויות המקומיות, והן שמחליטות על פתיחת ירידי המזון”.

תגיות