אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ראש לשכת עוה"ד אבי חימי חושף את משכורות הבכירים בלשכה צילום: יאיר שגיא

פרסום ראשון

ראש לשכת עוה"ד אבי חימי חושף את משכורות הבכירים בלשכה

בלשכת עורכי הדין יש 7 מנכ"לים שמשתכרים בין 18,000 ל-40,000 שקל ברוטו לחודש; עלות השכר של העובדים לא פורסמה. חימי: "לשכת עורכי הדין בראשותי נוהגת על פי הכללים המחמירים של מנהל תקין"

17.06.2020, 16:35 | ענת רואה

לשכת עורכי הדין בראשותו של עו"ד אבי חימי חושפת את משכורות עובדיה הבכירים. הלשכה פרסמה באתר שלה לפני זמן קצר טבלת שכר ובו מפורטות המשכורת בערכי ברוטו ונטו כפי שהיא משולמת ל-10 עובדים בכירים בלשכה. לא פורסמו נתונים על עלות השכר וגם לא פורסמה רשימת 5 מקבלי המשכורות הגבוהות בכל אחד מהמחוזות בלשכה.

לצפייה במשכורות בכירי לשכת עורכי הדין - לחץ כאן 

סוגיית המשכורות החסויות בלשכה עוררה לאחרונה סערה ותרעומת בקרב עורכי דין וראש הלשכה חימי הודיע שיחשוף בהקדם את המספרים. חלק מהנתונים כבר נחשפו בכלכליסט לאחרונה ובין היתר עלות שכרו של המנכ"ל אורי אלפרסי שעומדת על 790 אלף שקל לשנה ועלות שכר מנכ"לית מחוז תל אביב, דנה אורן ינאי שעומדת על 600 אלף שקל לשנה.

קראו עוד בכלכליסט

בטבלת שכר הבכירים שפרסמה כעת הלשכה נכתב ששכרו של המנכ"ל אלפרסי במונחי ברוטו הוא כ-39 אלף שקל לחודש ונטו 20 אלף שקל. הוא בעל ותק של 27 שנה בלשכת עורכי הדין. מנכל"ית מחוז תל אביב שהיא בעלת ותק של שנה אחת בלבד מקבלת 27,400 שקל ברוטו ו-22,370 שקל נטו.

ללשכה ישנם בסה"כ 7 מנכ"לים (מנכ"ל הלשכה ועוד 6 מנכ"לי מחוזות). מנכ"לית מחוז חיפה, רויטל אלמוז, שהיא בעלת ותק של 39 שנה בלשכה משתכרת 28 אלף שקל ברוטו לחודש וכמעט 18 אלף שקל נטו. כאמור הלשכה לא חשפה את נתוני עלות השכר, אך ל"כלכליסט" נודע כי עלות שכר המנכ"לית היא 460 אלף שקל לשנה.

עו"ד אבי חימי ראש לשכת עורכי הדין , צילום: יאיר שגיא עו"ד אבי חימי ראש לשכת עורכי הדין | צילום: יאיר שגיא עו"ד אבי חימי ראש לשכת עורכי הדין , צילום: יאיר שגיא

מנכ"ל מחוז הצפון פארוק עומרי משתכר 27 אלף שקל לחודש ברוטו (לפי הטבלה פחות מ-13 אלף שקל נטו) והוותק שלו 14 שנה. ל"כלכליסט" נודע כי גם עלות שכרו של עומרי זהה לעלות שכר מנכ"לית מחוז חיפה.

ואילו מנכ"לית מחוז מרכז שלה 5 שנות ותק משתכרת 22,000 שקל ברוטו ו-17,403 שקל נטו. שכרו של מנכ"ל מחוז דרום דומה מאוד. מנכל"ית מחוז ירושלים משתכרת 18,000 שקל ברוטו ו-15,000 שקל נטו. לדברי הלשכה מדובר באיוש חדש ו"הורדת שכר לבקשת ראש הלשכה". מדובר בשכר התחלתי לשלושה חודשי ניסיון ולאחריהם יושווה שכרה לשכרם של מנכ"לי מחוזות מרכז ודרום.

לכאורה, המשכורות במונחי ברוטו נראות סבירות יחסית ולא מאוד גבוהות. יחד עם זאת, חשוב לזכור שהנתון המשמעותי הוא עלות המעביד וזה נתון שלא נחשף באופן יזום ע"י הלשכה. למשל המנכ"ל מוצג כמשתכר 39 אלף שקל אך עלות המעביד שלו, כפי שנחשף בכלכליסט, עומדת על 65 אלף שקל לחודש. המספר הזה משקף הכנסה שאולי 5% מעורכי הדין בארץ מגיעים אליה.

כך גם לגבי מנכ"לי המחוזות שעלות המעביד שלהם עומדת על 420-460 אלף שקל. זוהי עלות מעביד שבקרב משרדי עורכי דין פרטיים משקפת הכנסה גבוהה שרק חלק קטן מאוד מעורכי הדין בארץ מגיעים אליה.

בדקנו למשל בהשוואה לטבלאות שכר שמפרסמת חברת היעוץ של עו"ד דודי זלמנוביץ, GLawBAL, היכן ממוקמים בכירי הלשכה ולכאורה נראה כי רובם ממוקמים בעשירון העליון שמשקף שכר ברוטו של 40 אלף שקל ומעלה לחודש. הסכום הזה אומנם גבוה יותר מהברוטו של חלק מהבכירים, אולם עלות המעביד של ראשי המשרדים שנהנים ממשיכות בהיקף כזה, נחשבת דומה למדי לזו של בכירי הלשכה. בעשירון התשיעי ישנם עורכי דין שמשתכרים סביב 29,000 שקל ברוטו לחודש ומעלה, כאשר עלות המעביד שלהם ככל הנראה פחותה מזו של רוב בכירי הלשכה.

 

מבקר הלשכה אמיר ויזל שנבחר לפני מספר חודשים אחרי תקופה של שנים בהן היתה מבקרת אך לא היו דוחות ביקורת, משתכר פחות מרוב המנכ"לים: 22,000 שקל ברוטו ו-15,620 שקל נטו.

ראש הסגל של אבי חימי, עו"ד ורד כהן, משתכרת גם היא 22,000 שקל ברוטו ו-14,247 שקל נטו. לצד שמה בטבלת הבכירים נכתב כי היא "מבצעת תפקידים של מספר אנשי צוות בלשכות קודמות". לא פורסמה עלות שכרה, אך לכלכליסט נודע שהעלות עומדת על 420 אלף שקל לשנה.

הדובר של חימי, טל נחום, משתכר 21,000 שקל ברוטו ו-14,000 שקל נטו. עלות שכרו לא נחשפה אך לכלכליסט נודע שמדובר ב-370 אלף שקל.

הלשכה פרסמה לפני זמן קצר הודעה ובה ציינה כי חשיפת נתוני השכר נעשית בפעם הראשונה. "בשנת 1999 דו"ח מבקר המדינה המליץ ללשכת עורכי הדין לפרסם את שכר בכיריה כנהוג בחברות ציבוריות רבות. מאז עברו 21 שנה, התחלפו 4 יושבי ראש – אבל כלום לא השתנה".

עוד נכתב בהודעת הלשכה: "ראש הלשכה עו"ד אבי חימי שהתחייב לנהוג בשקיפות, לשמור על טוהר המידות ולהיאבק בכל כוחו בהתנהגויות פסולות שאין להן מקום בלשכת עורכי הדין הורה כבר בדצמבר 2019, לוועדת מנגנון להסדיר את נושא פרסום שכר בכירי הלשכה כנהוג במשק. משבר הקורונה הוביל לעיכוב בלוחות הזמנים, ורק כעת סיימה הוועדה לבדוק, להסדיר הנושא ולהכין המידע לפרסום".

מחימי נמסר: "יחד עם עמיתי ראשי המחוזות פעלתי לשינוי והקטנת שכר הבכירים באופן משמעותי בכל מקום בו יכולנו. גורמי המקצועי אשר עובדים בלשכה הם מהמחוייבים והנאמנים בעובדי המשק בישראל... לשכת עורכי הדין בראשותי נוהגת על פי הכללים המחמירים של מנהל תקין, והיא שמה לנגד עיניה את טובתם של ציבור עורכי הדין והיא לשכה שקופה, את הכלל הזה אני מביא עמי מהבית ומיישמו בכל מקום אליו אני הולך. אנחנו בעיצומה של מהפכת שקיפות שתביא לחיזוק אמון הציבור במערכת בכלל ואמון עורכי הדין בלשכה בפרט".

תגיות