אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבנק האנגלי הרחיב ב-100 מיליארד פאונד את תוכנית הרכישות צילום: בלומברג

הבנק האנגלי הרחיב ב-100 מיליארד פאונד את תוכנית הרכישות

בכך מגיע סכום הרכישות של הבנק בראשות המושל אנדרו ביילי ל-745 מיליארד פאונד - ההחלטה היתה צפויה, אך בשוק קיוו לחבילה גדולה יותר; שמונה מחברי הוועדה המוניטארית תמכו בהחלטה - הכלכלן הראשי של הבנק התנגד לתוספת

18.06.2020, 14:35 | מיקי גרינפלד

הבנק המרכזי של אנגליה (BOE) בראשות המושל אנדרו ביילי מרחיב את תוכנית רכישות האג"ח שלו ב-100 מיליארד פאונד. בכך מגיע היקף תוכנית ההרחבה המוניטארית של הבנק האנגלי לסכום כולל של 745 מיליארד פאונד.  

קראו עוד בכלכליסט

הריבית נותרת כצפוי ללא שינוי, ברמה של 0.1%. שמונה מבין תשעת חברי המועצה המוניטארית הצביעו בעד ההרחבה – המתנגד היחיד היה אנדי האלדן (Andy Haldane), הכלכלן הרשי של הבנק. בהודעת הבנק נאמר כי קצב הרכישות צפוי להיות איטי יותר משלבים קודמים ושלהערכתו הרכישות יושלמו עד לסוף 2020.

מתחילת המגיפה הוריד BOE את הריבית פעמיים, מ-0.75% ל-0.1%, והרחיב את תוכנית רכישות האג"ח שלו ב-200 מיליארד פאונד (247.55 מיליארד דולר)מ. בישיבה של חודש מרץ האחרון, כאשר בוצעה ההרחבה האמורה, שניים מחברי הוועדה המוניטארית הצביעו בעד תוספת גדולה יותר של 300 מיליארד פאונד.

בשווקים ציפו להרחבת התוכנית היום וההערכה הרווחת היתה שהיא אכן תעמוד על 100 מיליארד פאונד - אך היו גם לא מעטים שציפו לחבילה גדולה יותר, בסכום של של 150 פאונד.

"הסימנים שיוצאים לאחרונה מעידים שהנפילה הצפויה בתוצר הגלובאלי והבריטי ב-2020 תהיה פחות חמורה מכפי שהוצג בדו"ח של מאי.. קשה להסיק מכך על ההתאוששות בהמשך הדרך", נאמר בהודעת ה-BOE.

ישנו סיכון לאבטלה גבוהה וממושכת באנגליה. גם לאחר ההורדה של המגבלות הקשורות למגיפת הקוביד, רמה כלשהי של התנהלות זהירה מצד משקי בית ובתי עסק צפויה להמשיך. לפיכך, לכלכלה ובעיקר לשוק העבודה ייקח זמן להתאושש לרמות הקודמות", נאמר עוד בהודעה.

 

הבנק המרכזי של אנגליה
הבנק המרכזי של אנגליה צילום: שאטרסטוק

מנהל המחלקה הכלכלית בבנק הפועלים, ויקטור בהר, הרחיב בעניין ההחלטה: "מתוך כלל רכישות האג"ח של ה-BOE, רכישת האיגרות קונצרניות נותרת ללא שינוי ברמה של 200 מיליארד פאונד. הודעת הבנק מציינת את הירידה החדה בתוצר בחודש אפריל, ואת העובדה שקצב האינפלציה השנתי ירד לרמה של 0.5% בחודש מאי.

היקף המאזן של הבנק המרכזי עומד כבר עתה על כ- 30% מהתוצר והוא צפוי להמשיך לגדול בחודשים הקרובים. אנו רואים שהבנקים המרכזיים של בריטניה וארה"ב לא ממהרים ללכת בעקבות אירופה ולהפחית את הריבית לטריטוריה שלילית. המצב בישראל די דומה, האינפלציה אף היא נמוכה מהיעד, וכנראה שגם בישראל הצמיחה ברבעון השני הייתה שלילית דו-ספרתית. סביר להניח שגם בנק ישראל ימקד את המדיניות בהגדלת מכסת רכישות האג"ח", אמר בהר.

תגיות