אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מצטרפים, אבל לא מספיק: מדוע מספר הערבים בהייטק עדיין נמוך צילום: שאטרסטוק

הייטק בפקקים

מצטרפים, אבל לא מספיק: מדוע מספר הערבים בהייטק עדיין נמוך

סצינת ההייטק במגזר הערבי עוברת שינוי עצום בשנים האחרונות והקורונה מדגישה את הצורך ברובוטים - הנושאים החמים בפודקאסט "הייטק בפקקים"

21.06.2020, 13:54 | שירות כלכליסט

מספר הערבים שעובדים בהייטק זינק בשנים האחרונות, ועדיין מדובר בכמות נמוכה יחסית. למה זה קורה? הפודקאסט "הייטק בפקקים" בודק את הנעשה בסצנת ההייטק במגזר הערבי, עם פאדי אלבורה, מקים Talenteam.

נושא נוסף בתוכנית - רובוטים. העלייה בתוחלת החיים, הזדקנות האוכלוסייה ומשבר הקורונה גורמים לנו לחשוב על כיוונים חדשים לטיפול במבוגרים - לצורך הטיפול היומיומי ולהפגת הבדידות. איך מעצבים רובוט שאמור להחליף אינטראקציה אנושית? והאם אפשר לחוש חיבה והדדיות כלפי רובוט? רותי אביטל, מעצבת חווית משתמש באינטואישן רובוטיקס, מסבירה על התחום.

00:00:00

פתיחה וחדשות השבוע עם שקד דמבו

המתיחות בין פייסבוק לנשיא טראמפ, כופר של רבע מיליון דולר וגיוס פאגאיה

00:09:42

רותי אביטל, מעצבת חווית משתמש באינטואישן רובוטיקס

איך הופכים רובוטים לאנושיים?

אנחנו רגילים לתקשר עם ממשקים דיגיטליים. אבל איך מתקשרים עם רובוטים שאמורים להבין אותנו ולהתחבר אלינו, איך מעצבים חווית משתמש שיגרום לרובוט לענות על צרכים פסיכולוגיים, איך מלמדים את הגיל השלישי לדבר עם רובוטים?

00:25:30

פאדי אלעוברה, מקים ומייסד טאלנטים, מדבר על סצינת ההייטק הערבית, על סיליקון ואדי ועל השינוי העצום בשוק העבודה הערבי ממצב של בערך 350 עובדים בהייטק הערבי ב-2008 ל-6,500 מהנדסים ב-2019. איך זה קרה? איזה פוטנציאל אדיר יש בטלאנטים הערבים? ומדוע הרבה חברות מפספסות אותו?

מצטרפים, אבל לא מספיק: מדוע מספר הערבים בהייטק עדיין נמוך
 
להאזנה לפודקאסט
לחץ כאןמצטרפים, אבל לא מספיק: מדוע מספר הערבים בהייטק עדיין נמוך

הייטק בפקקים הנה שילוב של תכנית רדיו ופודקאסט בשידור חי. אנחנו משדרים ברדיו תל אביב בתדר 102 ובמקביל בפייסבוק לייב באצטדיון הסטארט-אפ ובעמוד הפייסבוק של כלכליסט.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
קודם כל שיעשו בגרויות ופסיכומטרי כמו כולם ע"מ ללמו
שיעשו פסיכומטרי ובגרויות כמו כולם על מנת ללמוד, בלי קיצורים דרך. כל פעם עושים להם קיצורי דרך ואחר כך מתפלאים על רמתם. דבר שני שיעשו 3 שנות התנדבות במקום צבא ואחכ ילכו ללמוד ולא בגיל 18. היום בחור ישראלי משתחרר בן 21 בלי כלום וצריך לנסות להתקבל לאוניברסיטה, בזמן שערבי בגיל 18 מתקבל ללא כל בדיקה.
אנונימי  |  23.06.20
4.
למה אחוז הערבים שמעורבים בפיגועים עדיין גבוהה?
צריך לשאול את השאלות הנכונות לפני השאלה המתייפיפת והמתמסכנת. למה? כי אולי הם פחות טובים - מתקבלים למוסדות על בסיס אפליה מתקנת ולא על בסיס יכולתם האמיתית. כי הם פחות יצירתיים מה"יהודים"... כי הם בעלי מוסר עבודה נמוך כי על כל בעיה שתעלה יאשימו אותך בגזענות כי התרבויות שונות ועוד סיבות רבות שיגרמו לאנשים להתרחק מהאוכלוסיה הזו. לא הכל קשור לגזענות
האמת  |  23.06.20
2.
למגיב מס' 1
נסיון רע עם אדם אחד הוא בסיס למסקנות סטטיסטיות? נו באמת? עשיתם טעות שגייסתם עובד שגר כל כך רחוק, בלי קשר למגזר. במקרה כזה, על החברות להקים מרכזי פיתוח היכן שיש מהנדסים ולא לצפות שיגיעו בכוחות עצמם כשהתשתיות והמרחק הם מכשול - זה כל העניין. ואכן מדובר בחברות גולגלות כמו במגזר החרדי, לפחות בהתחלה. אבל אין ברירה, ותכל'ס זה לא כזה נורא...
יוס  |  22.06.20
1.
אז אספר לכם סיפור שהיה באמת
חברה מסויימת החליטה להעסיק עובד מהמגזר. הכל היה טוב ויפה בשבועיים שלושה הראשונים. אחרי אותם שבועיים שלושה, הוא החל לבקש להגיע לעבודה אחרי 11 בבוקר, כי הוא גר רחוק, וגם - לצאת חזרה הביתה לפני 4 אחרה"צ, מאותה הסיבה. הוא לא הסכים לעבוד מהבית, מכל מיני סיבות מסיבות שונות. כשאמרו לו שזה לא מקובל - הוא החל להעלות טענות על גזענות ואפליה. אז . . . .
המגיב  |  22.06.20