אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבנק המרכזי ברוסיה חתך את הריבית לרמה הנמוכה ביותר מאז נפילת בריה"מ צילום: גטי אימג'ס

הבנק המרכזי ברוסיה חתך את הריבית לרמה הנמוכה ביותר מאז נפילת בריה"מ

הריבית הופחתה ב-1%, לרמה של 4.5%; הבנק המרכזי: "קיים סיכון שהאינפלציה ב-2021 תהיה נמוכה מהיעד של 4%"

19.06.2020, 14:38 | שירות כלכליסט

הבנק המרכזי של רוסיה הוריד את הריבית ב-100 נקודות בסיס (1%)  ל-4.5%, הרמה הנמוכה ביותר מאז נפילת בריה"מ ב-1991.

קראו עוד בכלכליסט

ההורדה הזו מצטרפת להורדה קודמת של 50 נקודות הבסיס באפריל.

התוצר של רוסיה צנח ב-28% באפריל, על רקע משבר הקורונה.

לפי ההצהרה שפרסם הבנק המרכזי, האמצעים להעלאת האינפלציה כבר "נוצלו עד תום", ובמקביל חלה עלייה בסיכונים הנגרמים כתוצאה מהתנודתיות בשווקים הפיננסיים ברבי העולם בשל משבר הקורונה.

"קיים הסיכון שהאינפלציה ב-2021 תהיה נמוכה מהיעד של 4%", נכתב בהצהרה. "אם התרחיש הזה יתממש, נשקול האם להמשיך ולהוריד את הריבית". שיעור האינפלציה השנתי ברוסיה עמד על 3.1% ביוני.

ברוסיה אובחנו מעל 568 אלף חולי קורונה מאומתים - המספר השלישי בגובהו בעולם.

נשיא רוסיה פוטין, צילום: רויטרס נשיא רוסיה פוטין | צילום: רויטרס נשיא רוסיה פוטין, צילום: רויטרס

בבנק ציינו עוד כי ההגבלות שהוטלו בניסיון לבלום את התפשטות הקורונה השפיעו על הפעילות הכלכלית למשך זמן ארוך מכפי שציפו, כך שהתמ"ג ברבעון השני קרוב לוודאי שהתכווץ בשיעור גבוה יותר ממה שהעריכו בתחילה.

ליאם פיץ', מקפיטל אקונומיקס, טוען כי אף שהבנק הרוסי הגיב באיטיות יותר מאשר מרבית הבנקים המרכזיים בשווקים המתעוררים, כעת מתקיימים כל התנאים הדרושים להחלת מדיניות הקלה נרחבת יותר. "הצהרת הבנק מספקת סימנים חזקים לכך שמחזור ההקלות צפוי להמשיך, ובבנק אף הצהירו כי כי ישקלו את האפשרות להורדות נוספות בריבית בפגישות הבאות של קובעי המדיניות", הסביר. להערכתו, הריבית תרד מתחת לרמה של 4% עד סוף השנה.

כלכלת רוסיה נסמכת בעיקר על יצוא נפט ומשאבים טבעיים נוספים, והיא נפגעה בצורה קשה למדי מהמגיפה. עם זאת, נטל החובות של הממשלה הוא בין הנמוכים בעולם. "שיעור החובות של הסקטורים הציבורי והפרטי ברוסיה עומד על 80% מהתמ"ג לעומת 250% ויותר בסין, אירופה, ארה"ב ויפן", הדגיש אריק נורלנד מ-CME גרופ. "התמיכה הפיסקאלית של רוסיה בכלכלה מייצגת בסביבות 2% מהתמ"ג, הרבה פחות מאשר במערב אירופה ובארה"ב, שם התמריצים הפיסקאליים הם מעל 10% מהתמ"ג".

תגיות