אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מיליונים יושקעו בתשתית אינטרנט לרשויות בדואיות צילום: עמית שעל

מיליונים יושקעו בתשתית אינטרנט לרשויות בדואיות

לכלכליסט נודע כי משרד הפנים ומפעל הפיס ישקיעו 16 מיליון שקל בחיבור רשויות בדואיות ל־WiFi. התפרצות הקורונה זירזה את המהלך

24.06.2020, 09:23 | אביאור אבו

יוזמה משותפת של מינהל הפיתוח ומחוז דרום במשרד הפנים תביא להשקעה של 16 מיליון שקל ברישות תשע רשויות בדואיות מקומיות בנגב תשתית אינטרנט אלחוטית, כך נודע ל”כלכליסט”. במסגרת תוכנית החומש לפיתוח כלכלי־חברתי בקרב האוכלוסייה הבדואית בנגב, נדרשו הרשויות המשתתפות בה להגיש הצעות לשנים 2017־2021, להקמת פרויקטים בתחומיהן. בשנה הראשונה יזמה המועצה המקומית ערערה בנגב הקמת תשתית WiFi חינם במקומות מרכזיים ביישוב. כיום, המערכת מזהה כ־3,000 כניסות ביום לרשת, כאשר המועצה מחייבת הרשמה מחדש כל 24 שעות. 

קראו עוד בכלכליסט

הישוב חורה בנגב. היוזמה לחיבור הישובים הבדואים לרשת נעשתה בשיתוף בית הנשיא, צילום: עמית שעל הישוב חורה בנגב. היוזמה לחיבור הישובים הבדואים לרשת נעשתה בשיתוף בית הנשיא | צילום: עמית שעל הישוב חורה בנגב. היוזמה לחיבור הישובים הבדואים לרשת נעשתה בשיתוף בית הנשיא, צילום: עמית שעל

בעקבות ההצלחה, הוסיפו שאר הרשויות (אלקסום, רהט, נווה מדבר, כסיפה, חור, לקיה, תל שבע ושגב) פרויקטים דומים להצעותיהן לתוכנית החומש, כאשר ביישוב חורה כבר החל פיילוט. עם זאת, לאור מגבלות תקציב, הרשויות לא כיוונו לכיסוי מלא של רשת אלחוטית בתחומן, והנהלת התוכנית במשרד הפנים, החליטה השבוע להקצות, בסיוע משרדי האוצר והכלכלה, תקציב ייעודי של 9.6 מיליון שקל למהלך, לאחר שהושקעו בו כבר 2.8 מיליון שקל. בנוסף מפעל הפיס הבטיח שיעמיד 4.2 מיליון שקל נוספים לרשויות שירצו להרחיב את הפרויקט. לאחר שיקבלו הרשויות את ההרשאות הנדרשות לאישור התקציב, הן יפתחו בהליך מכרזי לבחירת מבצע העבודות, שיהיה אחראי גם על תחזוקת הרשת בעתיד.

ההחלטה, בשיתוף בית הנשיא, התקבלה נוכח הפערים המשמעותיים שעלו בתקופת הקורונה בכיסוי תשתיות אינטרנט בחברה הבדואית והעלייה בתחלואה בחלק מהרשויות באזור. "הקמת תשתית אינטרנט מהירה בכל היישובים תאפשר הנגשת מידע, בין השאר, לתושבים ולשוהים בבידוד, בדגש על היישובים המצויים תחת סגר", נכתב במסמך פנימי של התכנית. "היא תסייע גם לתלמידי בתי הספר, לבעלי עסקים ולרשויות עצמן, לפרסם אירועים ופעילויות, לשפר את רמת שירותי הליבה ואת היערכותה לשעת חירום, וכן ליצור פלטפורמה מתקדמת לשירותי עיר חכמה".

עוד נכתב כי “ייעודו העיקרי של הפרויקט לצמצם פערים ולאפשר את הנגישות לאינטרנט לאוכלוסייה שרמת החשיפה שלה לרשת היא מהנמוכות בישראל. בין היתר, הגישה הנמוכה לאינטרנט זוהתה במחקרים שונים כמשפיעה על יכולתם של ילדים בדואים לפתח את יכולותיהם במסגרת לימודיהם, כאחד החסמים במיצוי זכויות וכמעכבת את השתלבותם בשוק התעסוקה ובחברה הישראלית".

ממשרד הפנים נמסר: “זה מהלך שיצעיד קדימה את החברה הבדואית. לצערנו, בתקופת משבר הקורונה בלט ביתר שאת הצורך להנגיש לחברה זו מידע רלוונטי. ההשקעה תוביל לשיפור באיכות חיי התושבים בשגרה ובחירום".

שר הפנים אריה דרעי, צילום: אוהד צויגנברג שר הפנים אריה דרעי | צילום: אוהד צויגנברג שר הפנים אריה דרעי, צילום: אוהד צויגנברג

תגיות