אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
10 ימים לאחר השקתה - ברזיל חסמה את אפליקציית התשלומים החדשה של ווטסאפ

10 ימים לאחר השקתה - ברזיל חסמה את אפליקציית התשלומים החדשה של ווטסאפ

בהצהרה שפרסם הבנק המרכזי במדינה נטען כי ההחלטה התקבלה על מנת "לשמור על סביבה תחרותית הולמת". בעקבות ההחלטה, חברות האשראי ויזה ומאסטרקארד התבקשו להקפיא העברות כספים דרך האפליקציה

24.06.2020, 09:41 | שירות כלכליסט
ברזיל חסמה את אפליקציית התשלומים החדשה של ווטסאפ, עשרה ימים בלבד לאחר השקתה. בהצהרה שפרסם הבנק המרכזי במדינה נטען כי ההחלטה התקבלה על מנת "לשמור על סביבה תחרותית הולמת" בשוק התשלומים במובייל וכדי להבטיח "מערכת תשלומים מתפקדת, ניתנת להחלפה, מהירה, בטוחה, שקופה, פתוחה וזולה". ברזיל היא השוק השני בגודלו של ווטסאפ.

קראו עוד בכלכליסט

בעקבות ההחלטה, חברות האשראי ויזה ומאסטרקארד שהן בין השותפות העסקיות לאפליקציית התשלומים בברזיל, התבקשו להקפיא העברות כספים דרך האפליקציה. במידה ולא יצייתו לדרישה, החברות מסתכנות בהטלת קנסות ועונשים אחרים. בהצהרה שפרסם הבנק המרכזי נטען כי לא הייתה לו ההזדמנות לבדוק את שירות התשלומים לפני השקתו.

הבנק המרכזי של ברזיל חסם את אפליקציית התשלומים של ווטסאפ הבנק המרכזי של ברזיל חסם את אפליקציית התשלומים של ווטסאפ הבנק המרכזי של ברזיל חסם את אפליקציית התשלומים של ווטסאפ

חסימת השירות מהווה מכה נוספת לפייסבוק, הבעלים של ווטסאפ, שהחלה בבחינת השירות בהודו לפני שנתיים ועדיין לא השיגה את האישור הרגולטורי שיאפשר לה להציע את שירות התשלומים בכל המדינה.

מלבד בהודו, שהיא השוק הגדול ביותר של ווטסאפ, בחברה בדקו את השירות גם במקסיקו.

דובר של ווטסאפ מסר בתגובה לאתר TechCrunch כי המטרה היא להשתמש בשירות כ"מודל פתוח" ובחברה ימשיכו במגעים עם "שותפים מקומיים והבנק המרכזי כדי לאפשר זאת".

הבנק המרכזי בברזיל בעצמו משיק שירות תשלומים בשם PIX, וכבר חתם על שותפויות עם קרוב לאלף גורמים בתעשייה. בבנק מקווים להתחיל בהפעלת השירות בנובמבר.

ווטסאפ השיקו בשבוע שעבר את שירות התשלומים, זו הייתה הפעם הראשונה שבווטסאפ הצליחו להציע את השירות בכלל המדינה. השירות מאפשר למשתמשים להעביר כספים אחד מהשני ולשלם לחברות. בווטסאפ הודיעו כי המשתמשים לא יצטרכו לשלם עמלות עם העברת הכספים, אך העסקים ישלמו עמלה של 3.99% על מנת לקבל את התשלום.

בשלב זה עוד לא ברור עם ווטסאפ, ויזה ומאסטרקארד כבר נענו לדרישת הבנק המרכזי.

תגיות