אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעקבות משבר הקורונה: רשת קפה נמרוד נסגרת צילום: אבי חי

בעקבות משבר הקורונה: רשת קפה נמרוד נסגרת

המשבר חיסל את הסיכוי למצוא משקיע ורשת בתי הקפה הגיעה לסופה העצוב. בעלי הרשת אהוד שגב הקים אותה לזכר אחיו נמרוד שנהרג במלחמת לבנון השנייה והגיש בה מנות שהיו אהובות עליו במיוחד. חלק מסניפי הרשת פועלים בזכיינות והם ימשיכו לפעול

25.06.2020, 07:13 | אורנה יפת

לאחר שנקלעה לחובות ולא הצליחה למצוא משקיע, משבר הקורונה סתם את הגולל סופית ורשת בתי הקפה נמרוד נסגרת. מרבית סניפי הרשת פועלים בזכיינות ואין להם קשר לסגירת החברה. לדברי זכיינים של קפה נמרוד, הסניפים בנמל תל אביב, מתחם שרונה, חולון, חיפה, ובאר שבע ממשיכים לפעול כרגיל.

קראו עוד בכלכליסט

רשת קפה נמרוד הוקמה על ידי אהוד שגב וחבר הילדות שלו אייל דוד לזכרו של נמרוד שגב ז"ל, שנהרג במלחמת לבנון השניה. ברשת הגישו מנות שהיו אהובות על נמרוד והיא הפכה לרשת בת תשעה סניפים שאחד מהם, באבן גבירול בתל אביב, נסגר. משבר הקורונה, חיסל את הסיכוי למצוא משקיע פיננסי לרשת ואת פרויקט ההנצחה של החייל. 

 

היום הודיע אהוד שגב למשקיעים מהם גייס כסף בגיוס המונים, כי בעקבות משבר הקורונה הרשת נקלעה למשבר חמור והיא מסיימת את פעילותה באופן סופי.

מימין אהוד שגב בעלים של רשת קפה נמרוד עם נמרוד שגב ז"ל שנפל במלחמת לבנון השנייה, צילום: באדיבות משפחת שגב  מימין אהוד שגב בעלים של רשת קפה נמרוד עם נמרוד שגב ז"ל שנפל במלחמת לבנון השנייה | צילום: באדיבות משפחת שגב מימין אהוד שגב בעלים של רשת קפה נמרוד עם נמרוד שגב ז"ל שנפל במלחמת לבנון השנייה, צילום: באדיבות משפחת שגב

בחודשים האחרונים ניסתה הרשת, שמפעילה שמונה סניפים, בין היתר באמצעות זכיינים, למצוא משקיע פיננסי, ללא הצלחה. "מתחילת המשבר פעלנו ללא לאות בכל דרך אפשרית בניסיון לשקם את החברה בסיוע הזכיינים, התקשורת ואינסוף גורמים נוספים שהתעניינו ברכישה או בייעוץ פיננסי להצלת הרשת", כתב שגב. "מאחר והקורונה נתנה את אותותיה באופן כה קריטי במרבית הסניפים של הרשת, זכיינים רבים הרימו ידיים והחליטו לא לפתוח את סניפיהם.

"לצערנו הרב, גם הגורמים הרבים עימם היינו במגעים מתחילת המשבר הבינו שככל הנראה אין יכולת ממשית לשקם את הפעילות בעתיד הנראה לעין בשל התפוררות הפעילות שהביאה איתה המגפה.

"אנו רוצים להודות אישית לכל אחד ואחת מכם על האמון שנתתם בנו טרום משבר הקורונה אך בצער רב ובכאב אדיר, אנו נאלצים להודיע שרשת קפה נמרוד מסיימת את פעילותה באופן סופי", כתב שגב.

בסוף ספטמבר 2019 ניסתה הרשת לגייס 4 מיליון שקל במימון המונים. אך במאי האחרון נקלע אייל לחובות של כ-3.7 מיליון שקל בשל ערבויות שנתן לרשת והגיש לבית משפט השלום בתל אביב בקשה להסדר נושים.

קפה נמרוד הסניף הסגור ברחוב אבן גבירול ת"א, צילום: אבי חי קפה נמרוד הסניף הסגור ברחוב אבן גבירול ת"א | צילום: אבי חי קפה נמרוד הסניף הסגור ברחוב אבן גבירול ת"א, צילום: אבי חי

"תחושה של שיברון לב"

"אני עדיין מנסה לעכל את ההחלטה שקיבלנו", אמר ל"כלכליסט" אהוד שגב. "התחושה קשה ממש ומובן לכולם שמדובר בשיברון לב כי השותף שלי ואני השקענו שנים רבות מהחיים שלנו ומיליוני שקלים שהזרמנו לעסק בעצמנו שלא נראה כבר לעולם, והכל במטרה להקים עסק שמטרתו העליונה הייתה למעשה להנציח את אחי שנפל בקרב.

"בשבועות האחרונים פעלנו בקדחתנות, בשיתוף התקשורת שנרתמה לעזור ויועצים שהקריבו מזמנם לנסות למצוא פתרונות, והיו מספר רשתות וגורמים שבדקו את האופציה להשקיע ברשת ולהציל את המותג. אבל ככל שראינו שחלק ניכר מהסניפים לא ימשיכו לתפקד כקפה נמרוד ונותרנו עם סניף אחד או שניים שהראו יכולת להמשיך, הסתבר שאין פה היתכנות כלכלית שתוכל להציל את מה שנותר ולכן בכאב אדיר, קיבלנו את ההחלטה להודיע על הפסקת הפעילות באופן רשמי".

"ההשלכות של המשבר כמובן יביאו אותנו ככל הנראה לפשיטת רגל שזה לא תואר שחלמנו לנופף בו בחוצות העיר", המשיך שגב. "זה כתם עצוב ומתסכל ואני מבין שלפעמים לאדון מלמעלה יש תכניות אחרות ממה שתיכננו. בינתיים אנחנו בוכים וכואבים את הסיטואציה ובאמת מקווים שמצד אחד נוכל להשתקם ולצאת מהברוך אליו נקלענו, ומצד שני שההנצחה של נמרוד תמשיך גם אם לא תחת המותג קפה נמרוד".

תגיות