אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסכם באל על: כ-500 דיילים יפוטרו, הטבות לצוותי האוויר יקוצצו צילום: רויטרס

הסכם באל על: כ-500 דיילים יפוטרו, הטבות לצוותי האוויר יקוצצו

ועד הדיילים וצוותי האוויר הוא הראשון מבין ארבעת ועדי העובדים של החברה שחתם על הסכם מול ההנהלה; יפוטרו כ-140 דיילים קבועים וכ-350 דיילים זמניים; יקוצצו תנאי האש"ל של צוותי האוויר, שילונו במלונות בדרגה נמוכה יחסית לזו הנהוגה היום

25.06.2020, 18:46 | נווית זומר

סנונית ראשונה לקראת הסדר באל על? ועד הדיילים וצוותי אוויר - הוועד הראשון מבין ארבעת ועדי העובדים בחברה - חתם היום (ה') על הסכם עבודה ראשון עם ההנהלה. לכלכליסט נודע כי הוא כולל פיטורים של כ-500 דיילים וקיצוץ בתנאי צוותי האוויר.

קראו עוד בכלכליסט

במו"מ השתתפו יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד, יו"ר איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות אבי אדרי, יו"ר ועד הדיילים משה שרביט ונציגי הנהלת אל על ובראשם סמנכ"לית משאבי אנוש יהודית גריסרו. הסכמי העובדה החדשים עליהם חתמו הדיילים הם במסגרת תוכנית הבראה שדרש משרד האוצר כתנאי לקבלת סיוע מהמדינה. הסכם העבודה החדש עם הדיילים יאפשר לחברה, הנתונה בקשיים שרק התגברו בשל התפרצות הקורונה, להשיג התייעלות בהיקף של 30 מיליון דולר בשנה לתקופת ההלוואה בערבות מדינה, שעדיין לא ניתנה. אם תינתן, היא אמורה להתפרס על פני חמש שנים.

הפגנה של עובדי אל על, צילום: עמית שאבי הפגנה של עובדי אל על | צילום: עמית שאבי הפגנה של עובדי אל על, צילום: עמית שאבי

ההסכם נוגע לסקטור הדיילים שבו מועסקים כ-1,400 עובדים מהם רק 400 קבועים, מתוכם כ-140 יפוטרו. בנוסף יפוטרו כ-350 מתוך 1,000 הדיילים הזמניים. הצמצום במספר הדיילים מתאפשר גם בהתאם לצפי שההתאוששות של ענף התעופה העולמי תהיה איטית ותחל לא לפני חודש אוגוסט-ספטמבר, עם מספר טיסות מצומצם יחסית לתקופת טרום הקורונה. כמו כן סוכם על קיצוץ בתנאי השירות של הצוות כגון אש"ל ותנאי האירוח במלונות. הצוות ילון במלונות בדרגה נמוכה יחסית לזו הנהוגה היום ויופחתו מספר הלינות בין זמן ההגעה לזמן המראה חזרה.

מנכ"ל אל על, גונן אוסישקין, מסר בתגובה כי "אני בטוח שבאמצעות הסכמים שייחתמו עם העובדים הנוספים באל על, היא תוכל להמשיך ולהתאושש, ותוסיף להיות מעסיק מרכזי ומוביל במשק הישראלי".

האתגר הגדול העומד בפני אל על היא חתימה עם ועד הטייסים שיצא בימים האחרונים בגלוי נגד בעלי השליטה באל על והדירקטוריון ותמך בגלוי במתווה האוצר הכולל אפשרות להלאמה בפועל של החברה. המו"מ של הטייסים מול ההנהלה תקוע משום שהטייסים דרשו מהחברה לקבל אופציות למניות כנגד הוויתורים להם נכונו בשכר והטבות  - דרישה שלא נענתה.

כמו כן ועד עובדי התחזוקה, שהוא אחד הוועדים החזקים בראשו עומד שרון בן יצחק, שהיה עד לאחרונה ראש הוועד הכללי של עובדי אל על, לא הגיע עדיין להבנות עם ההנהלה. גם ועד המינהלי של האקדמאים עדיין לא חתם על הסכם. 

יש לציין כי עד כה עדיין לא הושג הסכם של אל על מול האוצר בנוגע לסיוע מהמדינה. דירקטוריון אל על יצטרך להחליט בין שתי חלופות: האחת, הלוואה בערבות מדינה בגובה 400 מיליון דולר והזרמת בעלים בסך 150 מיליון שקל או הנפקת מניות והלוואה עם סיכוי שהאוצר ירכוש את המניות בהנפקה ויעביר את השליטה לידיו.

תגיות