אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רילייטד והנושים הגיעו להסכמות על הסדר חוב צילום: בלומברג

בלעדי לכלכליסט

רילייטד והנושים הגיעו להסכמות על הסדר חוב

ההסדר לא כולל תספורת - המחזיקים יקבלו באופן מיידי 74.5 מיליון דולר, ואילו פירעון יתרת החוב, 107 מיליון דולר, יידחה מספטמבר השנה לספטמבר 2021 והריבית תעלה מ-6.1% ל-7%

30.06.2020, 08:07 | גולן חזני

חברת הנדל"ן האמריקאית רילייטד בדרך להסדר חוב בישראל.

לכלכליסט נודע כי נציגות מחזיקי האג"ח של החברה־הבת של רילייטיד - רילייטיד לימיטד, שהנפיקה אג"ח בבורסת תל אביב - הגיעה להסכמות עם ההנהלה שבליבן הקדמת פירעון חלק מהחוב, דחייה של חלק אחר והעלאת הריבית על היתרה. ההסדר אינו כרוך בתספורת והוא כבר הוגש לבית המשפט, אך הוא ייכנס לתוקף רק לאחר שיאושר באסיפות של מחזיקי האג"ח.

ב־2015 גייסה רילייטיד 847 מיליון שקל בהנפקת אג"ח של סדרה בודדה (א'). עד כה היא הספיקה לפרוע 20% מהקרן, ואת היתרה, בהיקף של 194 מיליון דולר, היא אמורה לפרוע בסוף חודש ספטמבר הקרוב. אולם בשל ההשלכות של המשבר הכלכלי שנוצר כתוצאה מהתפשטות הקורונה, רילייטיד הודיעה שהיא תתקשה בפירעון החוב במועד.

בתחילה המגעים לא התנהלו על מי מנוחות ורילייטד אף סירבה לקיים אותם בעברית. אך לבסוף הושגו הבנות שלפיהן הנושים יקבלו באופן מיידי 74.5 מיליון דולר. 12.5 מיליון דולר מסכום זה יגיעו כתוצאה מהזרמה של החברה־האם לחברה שגייסה אג"ח בת"א. בנוסף, החברה־האם תערוב להלוואה בגובה של 35 מיליון דולר שהחברה תטול מבנק אמריקאי. 74.5 מיליון דולר ישולמו מהמקורות של החברה שגייסה בת"א. פירעון יתרת החוב — 107 מיליון דולר — יידחה לספטמבר 2021 והריבית תעלה מ־6.1% ל־7%.

סטיבן רוס בעל השליטה בקבוצת רילייטד, צילום: בלומברג סטיבן רוס בעל השליטה בקבוצת רילייטד | צילום: בלומברג סטיבן רוס בעל השליטה בקבוצת רילייטד, צילום: בלומברג

כמו כן נקבע כי בעלת השליטה תפקיד בידי הנאמן פסק דין מוסכם על מלוא סכום יתרת החוב שתיוותר לאחר הפירעון המוקדם, ופסק דין זה יוגש נגדה על ידי הנאמן לגבייה מיידית אם החברה לא תשלם את היתרה הבלתי מסולקת. בכך השיגו מחזיקי איגרות החוב גישה ישירה לכיסה של בעלת השליטה, דבר שמהווה ביטחון משמעותי מאוד לתשלום החוב. כמו כן הצליחו מחזיקי איגרות החוב לקבל מהחברה בטחונות נוספים לתשלום יתרת החוב הבלתי מסולקת כדוגמת זכויות בנכסים של החברה, והמחאה על דרך שעבוד של תמורה כספית של התחייבות בעלת השליטה לרכוש מהחברה נכסים בעתיד.

קבלת בטחונות משמעותיים כאלה מבעלי שליטה בחברת אג"ח אמריקאית תשים מן הסתם רף גבוה חדש להסדרי חוב של מחזיקי אג"ח עם חברות אמריקאיות שגייסו חוב בישראל ונקלעו לקשיים.

נציגות האג"ח כוללת את אסף גרמן מחברת הביטוח מגדל ואת הנציג העצמאי עודד גולדשטיין. היועץ המשפטי הוא עו"ד עופר צור ממשרד גורניצקי.

תגיות