אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חדשת אוכל: מקומות חדשים ומרעננים צילום: אנטולי מיכאלו

חדשת אוכל: מקומות חדשים ומרעננים

טעמי צפון אפריקה במחנה יהודה, מסעדת גריל חדשה ליד שוק בצלאל, סנדוויצ'ים גורמה ביפו או פרעצלים במרכז העיר - מגוון של מקומות שיפתחו את התיאבון

01.07.2020, 08:39 | רעות ברנע

טעמי צפון אפריקה במחנה יהודה

"דיאלנה" הוא בית אוכל חדש בשוק מחנה יהודה בירושלים, שמאחוריו עומד השף רונן דברת בלוך. מי שלפני עשור היה מהשפים המובילים בארץ, פעל בשנים האחרונות במסגרת קייטרינג פרטי. עכשיו הוא חוזר עם מקום שמציע מנות מהמטבח הצפון־אפריקאי ויגיש את פרשנותו האישית לתבשילים כמו לוקוס מתובל באריסה, שקדי עגל ואסאדו בציר בקר שישודכו לפרנה לוהטת ויוגשו לצד סלטים בעבודת יד.

הכל על השיפוד

בחלל הסמוך לשוק בצלאל בתל אביב נפתחה בשבוע שעבר “בצלאל”, מסעדת גריל חדשה. המסעדה היא בעצם גלגול חדש של “סקוטי ופאצ’” ששכנה שם קודם ברחוב המכבי 2 בתל אביב, ובבעלות אותם הבעלים. התפריט מבוסס על מנות שמגיעות על שיפוד כמו חזה ברווז, לב טלה או קבב ביונד מיט, לצד מאזטים קטנים וקנקני קוקטייל המתאימים לארבעה סועדים.

שיפודים, צילום: אנטולי מיכאלו שיפודים | צילום: אנטולי מיכאלו שיפודים, צילום: אנטולי מיכאלו

סנדוויצ’ים גורמה ביפו

השף רז רהב חוזר לתחום הסנדוויצ’ים מסעדת השף OCD שלו ברחוב תרצה 17 במתחם נגה ביפו. בין הכריכים שיימכרו במסעדה ובמשלוחים: כריך כרוב סגול עם סחוג, חמאה חומה, צ’אטני אגסים, גבינת עזים ועלי רוקט בלחם מחמצת דגנים, או כריך מאק אנד צ’יז וגם קינוחים כמו בראוניז עם נגיעות כמון ופחזניות קרם תירס ופופקורן.

פרעצלים במרכז העיר

סניף שני ל”מאפיית שרויטמן” ובית הקפה של השף והאופה ערן שרויטמן במלון “סול” ברחוב טשרניחובסקי 17 בתל אביב. לפני שלוש שנים פתח שרויטמן מאפייה ובית קפה בנחלת יצחק ובה לחמים, מאפים ובעיקר פרעצלים שנעשו פופולריים. עתה הם מגיעים גם למרכז העיר לצד לחמי מחמצת, כריכים ומאפים.

איטלקית חדשה בנתניה

בטיילת של נתניה נפתחה מסעדת "בר איטליה" בסמוך למלון ווסט לגון. הבעלים, שימי שוורץ והשף שחר ברנע, יצרו תפריט של מנות איטלקיות קלילות. הפסטות והפיצות מיוצרות במקום בעבודת יד. בין המנות רוטלו: גלילי פסטה ממולאים בדלעת ערמונים, ראגו ופרמז'ן; קלבריה: קרם פרמזן, מוצרלה, חזה אווז, אספרגוס, אפונה וביצה חצי קשה ועוד.

 , צילום: אנטולי מיכאלו צילום: אנטולי מיכאלו  , צילום: אנטולי מיכאלו

ברביקיו במתחם התחנה

שיתוף פעולה חדש ומסקרן קורה בימים אלה בין מסעדת "ויקי כריסטינה" במתחם התחנה בתל אביב לבין מסעדת הבשרים "פיטמאסטר" בפתח תקווה. המקום שקרוי BBQ TLV נמצא בסמוך ל”ויקי כריסטינה” ומבוסס על מטבח פתוח ומעשנות ענק שהגיעו מארה"ב. בין המנות המוצעות: "ריבסבורגר", נתח אינגליש קאט שורט ריב שמעושן במשך עשר שעות על לחמניית בריוש, וצלעות בקר וצוואר טלה בעישון ארוך, מפורקים לשערות על בסיס ופל בלגי מתוק.

ממתק ברזילאי ברעננה

מאפיית בוטיק לקינוח הברזילאי “בריגדיירו” שמזכיר טופי או פאדג' נפתחה ב”בריגדריה” ברחוב החרושת 54 ברעננה. הבריגדיירו מוצע במגוון של כ־20 טעמים, בהם קוקוס, פסיפלורה, שוקולד לבן, ריבת חלב, לוטוס וקינדר בואנו. בנוסף, ניתן למצוא במקום קינוחים קלאסיים שמשלבים את הממתק המיוחד הזה, כמו בננה ספליט, ופל בלגי ועוגות שונות.

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות