אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחאת השחורים בארה"ב: כך נראים שערי המגזינים

מחאת השחורים בארה"ב: כך נראים שערי המגזינים

המגזינים בארה"ב מגיבים למחאת השחורים בשערים עוצמתיים במיוחד. בינתיים ברשתות החברתיות לועגים לנציגי ההגמוניה הלבנה, המגזין "ווג" והעורכת שלו אנה וינטור

02.07.2020, 08:07 | עילית מינמר

בשער מהדורת יולי 2020 של המגזין האמריקאי “רולינג סטון” מתנוסס ציור של האמן קדיר נלסון המתאר את המחאות בארה”ב כעת. רבות מעבודותיו של נלסון, המתמקדות בתרבות האפרו־אמריקאית ובנראטיבים היסטוריים הירואיים, שואבות השראה מהציירים הגדולים באירופה של לפני המאה ה-18. כך, ציור השער הזה מתייחס ל"החירות מובילה את העם" הנודע של הצייר הצרפתי אז'ן דלקרואה המתאר את המהפכה הצרפתית. בציור של נלסון נראים אשה וילד אפרו־אמריקאים נושאים אגרופים קפוצים מעלה, לצווארה של האשה כרוך צעיף מדגל אמריקה המלמד על הפטריוטיות שלה. "תכננו סיפור אחר לגמרי לשער מגזין יולי", אמר העורך ג'ו הצ'ינסון, "אבל התגובות למותו של ג'ורג' פלויד, המחאה והקריאה לעשיית צדק היו גדולים מכדי שנתעלם מהם".

גם מגזינים אחרים לא נותרו אדישים למחאה ופנו לאמנים ומעצבים שחורים כדי שיבטאו אותה על שעריהם על שער ה”ניו יורקר" מופיעה עוד עבודה נלסון תחת הכותרת "אמרו את שמותיהם". בציור נראה פלג גופו העליון של ג'ורג' פלויד המורכב מדמויות של עשרות שחורים אחרים שגם נהרגו בידי המשטרה. באתר המגזין מופיעים שמותיהם של כל אחת ואחד מהם, נסיבות מותם והעונשים שהוטלו — או לא — על השוטרים המעורבים.

ב"טיים" מופיעה עבודה של האמן טיטוס קאפהר בה נראית אם שחורה אבלה המחזיקה את דמותו החלולה של ילדה המת. במסגרת האדומה של המגזין כתובים שמות 35 גברים ונשים שחורים שמותם נגרם בידי המשטרה כתוצאה מגזענות.

בשער של ה"ניו יורק טיימס מגזין" מופיעה עבודה של המעצב הגרפי בובי מרטין. "מה מתחייב" נכתב באותיות צהובות על רקע שחור, בניסיון להביע את הדחיפות והצורך בשינוי ותיקון עכשיו, שעליו כותבת בין דפי המגזין ניקול האנה ג'ונס: "אם רוצים להשיג צדק אמיתי ושוויון בארצות הברית, על אמריקה להתייחס ברצינות למה שהיא חייבת לאפרו־אמריקאים" 

רק לפני כשבועיים הודתה עורכת מגזין "ווג" אנה וינטור — שמשפיעה כבר יותר משלושה עשורים על עולם האופנה — כי "'ווג' לא מצא די דרכים לקדם עורכים, כותבים, צלמים, מעצבים, ויוצרים אחרים מהקהילה השחורה". ההודאה של וינטור גררה אחריה תגובות רבות, בין השאר מצד אנדרה ליאון טאלי עורך שחור ותיק לשעבר ב"ווג" שהגדיר את וינטור "בחורה קולוניאליסטית שלא תוותר לעולם על זכויות היתר שלה כלבנה".

אם מדברים על "ווג", אתגר ויראלי חדש מקדם יוצרים שחורים שתעשיית האופנה התעלמה מהם — דווקא באמצעות שימוש בשער המגזין האיקוני. יוצרים שחורים: צלמים, דוגמניות מעצבים ואמנים יוצרים שערים לכאורה של "ווג", במסגרת ההאשטאג voguechallenge#. כך הצלם וייד רודן והדוגמנית אביהייל מיירי הג’מייקנים יצרו מהדורה אפריקאית של מגזין הגלאם העומדת בכל הסטנדרדים של "ווג". "זו דרכי לעזור לתנועת המחאה", אמר רודן בראיון “אולי השינוי יבוא משם: במקום לראות בו רק מחאה ויראלית הוא ישמש לגילוי כשרונות חדשים”.

תגיות