אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש העליון בארה"ב: אתר התיירות בוקינג זכאי להגנה על הסימן המסחרי שלו - Booking.com צילום: שאטרסטוק

ביהמ"ש העליון בארה"ב: אתר התיירות בוקינג זכאי להגנה על הסימן המסחרי שלו - Booking.com

ההחלטה שהתקבלה ברוב של 8 שופטי עליון מול מתנגד יחיד, קבעה שרשות הפטנטים וסימני המסחר של ארה"ב טעתה באבחנה שלה, ושהשם שעל הפרק, Booking.com, הוא ייחודי מספיק על מנת להיות זכאי להגנה

01.07.2020, 19:52 | שירות כלכליסט

אתר התיירות בוקינג זכאי להגנה על הסימן המסחרי שלו - Booking.com. כך קבע אתמול בית המשפט העליון בארה"ב. 

קראו עוד בכלכליסט

הפסיקה הפכה את החלטת סוכנות הרישום הפדרלי, שקבעה כי השם Booking הוא גנרי מכדי להיות זכאי להגנה משפטית. ההחלטה שהתקבלה ברוב של 8 שופטי עליון מול מתנגד יחיד, קבעה שרשות הפטנטים וסימני המסחר של ארה"ב טעתה באבחנה שלה, ושהשם שעל הפרק, Booking.com, הוא ייחודי מספיק על מנת להיות זכאי להגנה.

בית משפט העליון בארה"ב, צילום: שאטרסטוק בית משפט העליון בארה"ב | צילום: שאטרסטוק בית משפט העליון בארה"ב, צילום: שאטרסטוק

בבית המשפט העליון נימקו את עמדתם, בין היתר, בכך שסקרים שנעשו הראו באופן ברור שאנשים מזהים בין השם לבין החברה הספציפית המדוברת, בוקינג דוט קום, ולא לשירות הזמנות אונליין באופן כללי.

השופטת הליברלית רות ביידר גינסבורג (Ruth Bader Ginsburg;) ציינה כי "מכיוון של 'בוקינג.קום' אינו שם גנרי עבור הצרכנים, הוא אינו גנרי. מנגד, בדעת המיעט טען השופט הליברלי סטיבר ברייר (Stephen Brey) ששופטי הרוב שמו דגש גב מדי על הסקרים שנערכו בין הצרכנים, שהם לשיטתו בעלי חשיבות מוגבלת.

בבוקינג.קום (שבסיסה בהולנד) קיבלו כמובן בסיפוק את ההחלטה. בהודעת החברה נאמר שהפסיקה "משקפת את היכולת של המערכת המשפטית האמריקאית להתפתח, על מנת לשקף את העולם הדיגיטאלי שבו אנו חיים".

עורך דין יוסי מרקוביץ ראש תחום ליטיגציית הקניין הרוחני במשרד פרל כהן מציין, כי פסיקתו זו של בית המשפט העליון בעניין BOOKING, תיתן את אותותיה ותשפיע על כל העוסקים בפלטפורמות המקוונות. כמו כן, היא צפויה להשפיע על מדיניות רשות הפטנטים הישראלית ועל פסיקות בתי המשפט בישראל בה נדחו למשל ניסיונותיה של בוקינג לרישום סימנה בישראל.

תגיות