אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעקבות חשיפת כלכליסט: פנייה לשר התקשורת להקפיא את פעילות ועדת רוזן צילום: עמית שעל

בעקבות חשיפת כלכליסט: פנייה לשר התקשורת להקפיא את פעילות ועדת רוזן

יו"ר סיעת יהדות התורה, ח"כ יצחק פינדרוס, פנה יועז הנדל בבקשה להימנע מהחלטה בנוגע לעתיד דואר ישראל. זאת עד לבירור החשדות שנחשפו השבוע בכלכליסט, לפיהן יו"ר הועדה לבחינת שירותי הדואר, דניאל רוזן, פעל לרכישתו בסמוך למינויו

02.07.2020, 18:00 | אביאור אבו

ח"כ יצחק פינדרוס, יו"ר סיעת יהדות התורה, שלח היום (ה') מכתב לשר התקשורת, יועז הנדל, בו הוא מבקש לעצור את פעילות ועדת רוזן לבחינת שירותי הדואר ולהקפיא קבלות החלטות עד לבירור החשדות שנחשפו השבוע בכלכליסט סביב ניגוד העניינים של יו"ר הוועדה, דניאל רוזן, בנושא זה: רוזן, ושותפו יצחק קאול, פעלו להקמת קבוצה עסקית שתרכוש חלק מחברת הדואר כחלק מתהליך ההפרטה. זאת בסמיכות למינויו של רוזן ליו"ר הוועדה שהמלצותיה פורסמו ויכולות להשפיע ישירות על הצלחת ההפרטה.

קראו עוד בכלכליסט

"כניסתך לתפקיד לוותה ברוח של שינוי ובבשורה טובה לשוק התקשורת בישראל" כותב פינדרוס, "בסוף השבוע האחרון נהניתי לקרוא ראיון עימך בו הצהרת באופן מבורך כי 'כשאתה פועל בשקיפות מלאה קל יותר לקבל את ההחלטות' וכי 'במשרד התקשורת חייבים לעבוד בשקיפות מלאה' . לפיכך, נדהמתי לקרוא את הכתבה בעיתון 'כלכליסט' כי דניאל רוזן, יו"ר וועדה הנמצאת באחריותך ופועלת תחת משרדך – חשוד לכאורה בפעילות שאינה מוסרית ואף אינה חוקית, לרבות קידום אינטרסים אישיים על חשבון פעילות הוועדה".

ח"כ פינדרוס, צילום: דוברות הכנסת ח"כ פינדרוס | צילום: דוברות הכנסת ח"כ פינדרוס, צילום: דוברות הכנסת

עוד כותב פינדרוס: "היות שלוועדה זו השלכות משמעותיות על הציבור בישראל בכלל ועל שוק הדואר בפרט, ולאור הטענות שפורסמו והחשדות שהועלו סביב פעילות העומד בראשה, אבקשך להקפיא את פעילות ועדת רוזן, לרבות הימנעות מקבלת החלטות, זאת עד לבדיקת הנושא ובירורו לעומק. אני מאמין כי זו הדרך הנכונה ליצירת שקיפות כפי שאתה דוגל ומצפה כי כך תבחר לפעול".

יד אחת נותנת הקלות, יד שנייה פועלת לרכוש

רוזן וקאול נפגשו ביוני 2018 עם גורם בשוק העסקי והעלו בפניו את ההצעה להקים שותפות לרכישת חלק מדואר ישראל במסגרת ההפרטה, כאשר מהצד שלהם הם מציעים ניסיון מקצועי ורשת קשרים ענפה. בתמורה להצלחה בהליך הרכישה, דרשו לקבל מניות בחברה. שלושה חודשים בלבד אחר כך, בנובמבר 2018, מינה שר התקשורת דאז, איוב קרא את רוזן ליו"ר הוועדה.

מימין: יצחק קאול ודניאל רוזן, צילום: אוראל כהן עמית שעל מימין: יצחק קאול ודניאל רוזן | צילום: אוראל כהן עמית שעל מימין: יצחק קאול ודניאל רוזן, צילום: אוראל כהן עמית שעל

חודש לאחר המינוי נועד קאול שוב עם הגורם העסקי הפעם כדי לעניין אותו בבנקאות השקעות. בתום הפגישה שאל קאול "האם יש חדש" בנוגע לשיחה שניהלו הוא ורוזן עם הגורם חצי שנה קודם לכן. אותו גורם השיב כי בשל מינויו של רוזן יש מניעה לעסוק בנושא, וקאול ענה כי "זה הזמן להשפיע ולהצליח ברכישה".

בניגוד העניינים עליו חתם רוזן והגיע לידי "כלכליסט" הוא מצהיר: "אנהג בהגינות. אין ניגוד עניינים בין ענייני האישיים ועיסוקי האחרים לבין חברותי בוועדה. אודיע על כל קשר, לרבות קשרים עסקיים, לגורמים שעלולים להיות מושפעים מעבודתה". עוד עולה מההתחייבות כי על רוזן היה להימנע מקיום קשר עסקי עם גופים שעניינם נדון בפני הוועדה, במהלך עבודתה ושנה לאחר הגשת דו”ח סופי.

ועדת רוזן התבקשה לבחון דרכים להחייאת שירותי הדואר המסורתיים ושיפור טיב השירות. הוועדה ציינה בתחילת הדו"ח כי העקרונות שהנחו אותה הם צמצום האסדרה והרחבת התחרות, אך בפועל המלצותיה כוללות לא מעט סתירות. מעבר מדוקדק על הדו"ח מלמד שהוא העניק סוכריות משמעותיות לדואר בדמות פגיעה במתחרים וגם בצרכנים, בעיקר בפריפריה.

ב־2014, לאחר שוועדת רייך לבחינת תעריפי הדואר הגישה את המלצותיה, שלחו רוזן וקאול מכתב לשר התקשורת דאז גלעד ארדן בו טענו שהרחבת התחרות תוביל לפגיעה מהותית בדואר ועל כן אין לאמץ את המתווה שמציע רייך. זאת, בשונה מהמלצותיו של רוזן כעת.

מטעם שר התקשורת הנדל נמסר: "כל טענה בנושא המלצות ועדת רוזן תשמע ותיבדק על ידי המשרד במסגרת תהליך השימוע שנמצא בעיצומו, כפי שהובהר לבעלי העניין".

תגיות