אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טייסי אל על: השבתת החברה נועדה להפיל את האשמה עלינו צילום: סיוון פרג'

טייסי אל על: השבתת החברה נועדה להפיל את האשמה עלינו

לאחר שאתמול הוציאה ההנהלה לחל"ת את אחרוני הטייסים שעוד טסו, היום מגיעה תגובת הנגד של הוועד; לדברי הטייסים, "הדירקטוריון ובעלי השליטה מצאו עוד הזדמנות להאשים את העובדים בכדי לברוח מאחריותם. הפסקת הטיסות - עדות לחוסר היכולת של ההנהלה להנהיג"; טוענים כי אוליגרכים רוסים עם אזרחות ישראלית מתעניינים בחברה; אל על: "הטייסים לא מאיישים טיסות"

03.07.2020, 14:23 | נווית זומר

גם לאחר השבתת החברה והדממת צי המטוסים של אל על ממשיכים הקרבות בין ועד הטייסים להנהלה ובעלת השליטה בה, חברת כנפיים. 

קראו עוד בכלכליסט

אתמול (ה') הוציאה ההנהלה לחל"ת עוד 500 עובדים, ובהם 100 הטייסים האחרונים שעוד המשיכו לטוס. זאת בעקבות המשך המאבק המקצועי של הטייסים וסירובים לאייש טיסות. ועד הטייסים טען היום כי השבתת החברה, הנתונה בקשיים שרק גברו בשל התפרצות הקורונה, היא פעולה יזומה של ההנהלה. זאת תוך הטלת האשמה על הטייסים.

מטוס של  אל על, צילום: דוברות אל על מטוס של אל על | צילום: דוברות אל על מטוס של  אל על, צילום: דוברות אל על

הוועד פרסם היום תגובה, בה נאמר כי "יש לאפשר לבעלי הון חדשים להזרים הון לחברה. כפי שכבר שמענו מהמנכ"ל (גונן אוסישקין), ביום שלישי ההנהלה תכננה להפסיק את הפעילות בשל הירידה ברווחיות של הטסת מטענים ובשל התכווצות הפעילות מתחת למאסה הקריטית, לטענתו. צר לנו שכדרכם בקודש, ההנהלה, הדירקטוריון ובעלי השליטה מצאו עוד הזדמנות להאשים את העובדים ובראשם הטייסים בכדי לברוח מאחריותם, ולהתגונן מפני טענות הלקוחות המעטים שעוד נשארו. לצערנו, דירקטוריון החברה ממשיך לעסוק בהצלת בעלת השליטה בניגוד גמור לחובתו הציבורית להצלת החברה. הפסקת הטיסות הינה עדות נוספת לחוסר יכולת ההנהלה והבעלים להנהיג את החברה בתקופה קשה זו. יש לאפשר לבעלי הון חדשים להזרים כסף לחברה" .

 טייסי אלעל טוענים כי משקיעים ואוליגרכים רוסים עם אזרחות ישראלים גילו עניין ברכישת אל על (בעלי השליטה באל על חייבים באזרחות ישראלית לפי דרישת המדינה מחזיקה במניית זהב בחברה, נ.ז.)  ועד הטייסים בראשותו היו"ר החדש, ניר ראובני, יוצא בגלוי נגד חברת כנפיים, שהיא בעלת המניות באל על, בטענה כי אינה מסייעת לחברה. הוועד תומך במתווה האוצר שכולל הנפקת מניות בסך 150 מיליון דולר והעברת השליטה בחברה לידי המדינה. מתווה אחר של האוצר כולל 400 מיליון דולר הלוואה בערבות מדינה והזרמת הון בסך 150 מיליון שקל על ידי בעלי השליטה.

מההנהלה נמסר בתגובה: "מסוף יוני, טייסי החברה סירבו לאייש את הטיסות וכל פניות החברה לטייסיה לאייש טיסות אלה לא נענו במשך ארבע ימים רצופים ואחרי מאות פניות. במקביל הוועד סירב לפניות החברה להירתם לתוכנית ההתייעלות שהינה תנאי המדינה לסיוע, בכל מתווה שייבחר, על מנת לחלץ את החברה מהמשבר בו מצוי כל ענף התעופה. הניסיון של הטייסים להסיט את הדיון בצורך להבראה לדיון במבנה האחזקות של החברה אינו ראוי. לאור חוסר היכולת להפעיל את הטיסות החברה התאימה את מצבת כוח האדם הפעיל בה. החברה נחושה להגיע לסיכום על מתווה סיוע מהמדינה".

תגיות